Τα 3 βήματα για την επιτυχία στο Champions Fantasy League του Stoiximan.gr

Το Champions Fantasy League του Stoiximan.gr είναι το παιχνίδι που θα σου πάρει το μυαλό. Μόνο που για να διεκδικήσεις τα εγγυημένα χρηματικά έπαθλα αξίας 100.000€*, θα πρέπει να ακολουθήσεις αυτούς τους 3 κανόνες.

Ο Βίρτζιλ φαν Ντάικ της Λίβερπουλ και ο Λιονέλ Μέσι της Μπαρτσελόνα σε αναμέτρηση για τα πρώτα ημιτελικά του Champions League 2018-2019 στο 'Καμπ Νόου', Βαρκελόνη, Τετάρτη 1 Μαΐου 2019
Ο Βίρτζιλ φαν Ντάικ της Λίβερπουλ και ο Λιονέλ Μέσι της Μπαρτσελόνα σε αναμέτρηση για τα πρώτα ημιτελικά του Champions League 2018-2019 στο 'Καμπ Νόου', Βαρκελόνη, Τετάρτη 1 Μαΐου 2019 AP PHOTO/JOAN MONFORT

Η μεγάλη στιγμή της σεζόν έφτασε. Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του ποδοσφαίρου αρχίζει. Το Champions League βρίσκεται προ των πυλών και είναι αδιανόητο για έναν ποδοσφαιρόφιλο που σέβεται τον εαυτό του να έχει κάνει ομάδα για το Fantasy Premier League τουρνουά και για το Fantasy τουρνουά για τη Super League 1 και να μην κάνει το ίδιο για το απόλυτο παιχνίδι, το Champions Fantasy League του Stoiximan.gr.

Η διαδικασία πια είναι γνωστή, ωστόσο πάντα υπάρχουν περιθώρια για κάποια tips που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην επιλογή παικτών. Δεν αρκεί να φτιάξεις μια ομάδα που θα έχει στις τάξεις της τον Λιονέλ Μέσι, τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Βίρτζιλ φαν Ντάικ, πρέπει αυτή η ομάδα να προσφέρει πόντους, κάτι που ίσως το κάνει αποδοτικότερα κάποιος άλλος παίκτης που πληροί τα παρακάτω κριτήρια.

Εκμεταλλεύσου την κλήρωση

Η κληρωτίδα σχημάτισε 8 ομίλους με βάση τα γκρουπ δυναμικότητας και δεν πρέπει να αφήσεις τίποτα στην τύχη. Για παράδειγμα, αν θεωρείς ότι η ομάδα ενός γκολτζή επιθετικού βρίσκεται σε εύκολο όμιλο και μπορεί να σημειώσει πολλά γκολ, τότε επίλεξέ τον δίχως δεύτερη σκέψη. Πρόσεχε, όμως, γιατί μπορεί εξαιτίας αυτής της ευκολίας του ομίλου, ο προπονητής του να μην τον χρησιμοποιήσει στο πιο βατό παιχνίδι, αυτό που θεωρείς ότι θα σημειώσει χατ τρικ, προτιμώντας αναπληρωματικούς ποδοσφαιριστές. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι της Μπάγερν θα μπορούσε να είναι μία τέτοια περίπτωση, στον όμιλο που περιλαμβάνει Τότεναμ, Ολυμπιακό και Ερυθρό Αστέρα.

Επιπροσθέτως, ένας καλός τερματοφύλακας ή αμυντικός ή μέσος μπορεί να πάρει άκοπα πόντους κρατώντας χαμηλά το παθητικό της ομάδας του, αν βρίσκεται σε κατάλληλο όμιλο. Ο Φαν Ντάικ είναι ο καλύτερος αμυντικός του κόσμου αυτήν τη στιγμή, ωστόσο με τον όμιλο της Λίβερπουλ να περιλαμβάνει Νάπολι, Ζάλτσμπουργκ και Γκενκ, ήτοι 3 φύσει επιθετικές ομάδες, με παραγωγικές γραμμές κρούσης, ίσως να μην είναι φρόνιμο να τον προτιμήσεις για την ομάδα σου, τουλάχιστον στη φάση των ομίλων. Αντιθέτως, ένας αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι (πχ. Εμερίκ Λαπόρτ) μπορεί να προσφέρει περισσότερους αμυντικούς πόντους σε όμιλο κόντρα σε Σαχτάρ, Ντίναμο και Αταλάντα, που μπορεί επίσης να είναι επιθετικές ομάδες, αλλά όχι τόσο αποτελεσματικές.

Δούλεψε και για τα νοκ άουτ

Καλή η φάση ομίλων, όμως δεν ολοκληρώνεται εκεί το παιχνίδι. Υπάρχουν οι 6 αγώνες της 1ης φάσης, αλλά για ορισμένες ομάδες υπάρχει και συνέχεια, που μπορεί να φτάσει σε επιπλέον 7 παιχνίδια! Ως εκ τούτου, είναι κοινό μυστικό σε τέτοιες περιπτώσεις ότι οι καλύτερες επιλογές είναι εκείνες ποδοσφαιριστών που ανήκουν σε ομάδες που θα φτάσουν μακριά στη διοργάνωση.

Καλό value for money ο Φίοντορ Σμολόβ, ωστόσο η Λοκομοτίβ κατά πάσα πιθανότητα δεν θα φτάσει μακριά. Κατά συνέπεια, θα υπάρξει ένα 'ταβάνι' στους πόντους. Αντιθέτως, ο Τίμο Βέρνερ μπορεί να μην ανήκει σε μία παραδοσιακή δύναμη του αθλήματος, όμως η Λειψία φέτος έχει μεγάλες βλέψεις για πορεία στη διοργάνωση και ανήκει σε έναν όμιλο (με Μπενφίκα, Λιόν και Ζενίτ), που όλα είναι πιθανά. Μια πρόκριση, μια καλή κλήρωση στη φάση των 16 και ο Γερμανός διεθνής θα έχει όλον τον χρόνο μπροστά του να σκοράρει κατά ριπάς.

Διάβασε καλά τους κανόνες για να βρεις ευκαιρίες

Μία καλή αξιοποίηση των κανόνων του παιχνιδιού ίσως αποδειχθεί πιο προσοδοφόρα από δύο γκολ του Ρονάλντο ή 3 επεμβάσεις του Άλισον. Για παράδειγμα, όταν η Μπαρτσελόνα θα αγωνιστεί με τη Σλάβια στο 'Καμπ Νόου', δεν θα πρέπει να ξεχάσεις να ορίσεις αρχηγό τον Μέσι, ώστε να διπλασιάσεις τους πόντους του (και αναμένεται να πάρει πολλούς σε αυτό το παιχνίδι). Και ψάξε υπαρχηγό επίσης από τους Καταλανούς, σε περίπτωση που τελικά ο Ερνέστο Βαλβέρδε προφυλάξει τον Αργεντινό και τον κρατήσει στον πάγκο, ώστε να έχεις ξανά διπλασιασμό πόντων.

Γενικότερα, μετά από κάθε αγωνιστική έχεις δικαίωμα για 2 δωρεάν μεταγραφές, κάτι που σου δίνει τη δυνατότητα να 'διορθώσεις' κάποια κακώς κείμενα ή να αντικαταστήσεις τους τραυματίες και τιμωρημένους της ομάδας σου. Αν δεν αξιοποιήσεις αυτή τη δυνατότητα κάποια στιγμή, στο τέλος της επόμενης αγωνιστικής θα μπορείς να κάνεις μέχρι και 3 δωρεάν μεταγραφές και αναλόγως το πρόγραμμα, να καταρτίσεις την πιο αποδοτική ενδεκάδα. Αν τελικά δεν σου φτάνει μια ομάδα, μπορείς να κάνεις μέχρι 20 (ναι, είκοσι!) διαφορετικές. Ε, πού θα πάει, κάποια θα καταφέρει να ξεχωρίσει. Τι προπονητής είσαι;

Όπως και να 'χει, η επιλογή 15 παικτών δεν είναι εύκολη υπόθεση. Απαιτεί προσοχή για να γίνει το καλύτερο δυνατό ξεσκαρτάρισμα από τη λίστα των ποδοσφαιριστών του Champions League. Στο τέλος της ημέρας, όμως, υπάρχουν εγγυημένα χρηματικά έπαθλα αξίας 100.000€* που σε περιμένουν στο Fantasy Champions League του Stoiximan.gr

*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις. Αφορά το συνολικό ποσό επάθλων του τουρνουά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK