Τα 331.000.000 λίρες έκαναν τους Κινέζους να πουν "Φτάνει"!

Η μεταγραφική περίοδος άνοιξε στην Chinese Super League όμως τώρα δύσκολα θα γίνουν τόσο μεγάλες "τρέλες" εξαιτίας φορολογίας που ξεπερνάει κάθε προηγούμενο!

Manchester City's Carlos Tevez goes for the ball during a friendly match against Arsenal at China's National Stadium in Beijing, July 27, 2012. Manchester City won 2-0. (AP Photo/Alexander F. Yuan)
Manchester City's Carlos Tevez goes for the ball during a friendly match against Arsenal at China's National Stadium in Beijing, July 27, 2012. Manchester City won 2-0. (AP Photo/Alexander F. Yuan) AP

Από τις 19 Ιουνίου μέχρι τις 14 Ιουλίου οι σύλλογοι της Κίνας ξαναβγαίνουν στην παγκόσμια αγορά για να ενισχύσουν τα ρόστερ τους με ποιοτικούς παίκτες, όμως όλα δείχνουν πως μετά τον πακτωλό χρημάτων που ξοδεύτηκε τα τελευταία χρόνια θα μπει κάποιο φρένο ή "κόφτης" αν προτιμάτε.

Αυτόν τον επέβαλε η κυβέρνηση για να σταματήσει το φαινόμενο "πετάμε τα χρήματα και παίρνουμε όποιον θέλουμε επειδή είμαστε πανίσχυροι οικονομικά", με το νέο δεδομένο που ισχύει από εδώ και πέρα να είναι πως για παίκτη που αγοράζεται με ποσό πάνω από τα 6.000.000 ευρώ θα καταβάλλεται φόρος 100%, δηλαδή θα φεύγουν άλλα 6.000.000 ευρώ από τα ταμεία του συλλόγου!

Manchester City's Carlos Tevez, left, controls the ball during a friendly match against Arsenal at China's National Stadium in Beijing, Friday July 27, 2012.  Manchester City won the match 2-0. (AP Photo/Alexander F. Yuan)
Manchester City's Carlos Tevez, left, controls the ball during a friendly match against Arsenal at China's National Stadium in Beijing, Friday July 27, 2012. Manchester City won the match 2-0. (AP Photo/Alexander F. Yuan) AP

Τα χρήματα αυτά, σύμφωνα με τη διακήρυξη της κυβέρνησης θα αξιοποιούνται για την ανάπτυξη των τμημάτων υποδομής του ίδιου του συλλόγου, ενώ επιπλέον θα επιβάλλεται φόρος στις ομάδες που θα επενδύουν ελάχιστα και στους ντόπιους ποδοσφαιριστές...

Να σημειωθεί πως έχουν ήδη "περάσει" κάποιοι περιορισμοί για να σταματήσει η αρθρόα προσέλευση ξένων παικτών στο κινεζικό πρωτάθλημα καθώς αυτή τη στιγμή επιτρέπονται μέχρι 5 τον αριθμό και όχι πάνω από 3 στην ενδεκάδα σε κάθε ματς!

Το αν θα πετύχει το νέο μέτρο θα το δούμε και στην περίπτωση Ρούνεϊ, με τα ρεπορτάζ να αναφέρουν πως για τον αρχηγό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναμένεται σούπερ πρόταση αυτό το καλοκαίρι από την ασιατική χώρα.

Σημειωτέον πως στην αμέσως προηγούμενη μεταγραφική περίοδο που έκλεισε στο τέλος του Φεβρουαρίου, οι κινεζικές ομάδες ξόδεψαν συνολικά 331.000.000 λίρες, ξεπερνώντας ακόμα και την Premier League!

Photo Credits: AP Photo/Alexander F. Yuan

News 24/7

24MEDIA NETWORK