Τα 39.706 λεπτά υπερηφάνειας του Μπουφόν

Το ματς στη Γένοβα κόντρα στην Σαμπντόρια ήταν ιστορικό για τον Τζανλουίτζι Μπουφόν, με τη στιγμή που αποτελεί ορόσημο στην καριέρα του να έρχεται στο 65ο λεπτό. Διαβάστε το story.

Juventus goalkeeper Gianluigi Buffon clenches his fist after the Champions League Group H soccer match against Lyon, Tuesday Oct. 18, 2016, in Lyon, central France. Juventus won 1-0. (AP Photo/Laurent Cipriani)
Juventus goalkeeper Gianluigi Buffon clenches his fist after the Champions League Group H soccer match against Lyon, Tuesday Oct. 18, 2016, in Lyon, central France. Juventus won 1-0. (AP Photo/Laurent Cipriani) AP

Η Γιουβέντους νίκησε 1-0 στο "Marassi" την Σαμπντόρια με το γκολ του Χουάν Κουαδράδο και έφτασε τις 9 επιτυχίες στα 10 τελευταία παιχνίδια της στη Serie A, ωστόσο η σημαντικότερη στιγμή για τους πρωταθλητές Ιταλίας των πέντε τελευταίων ετών ήρθε κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Συγκεκριμένα στο 65ο λεπτό, με τον Τζανλουίτζι Μπουφόν να γράφει ιστορία καθώς έγινε ο παίκτης της Γιουβέντους με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής στη Serie A. Μετράει πλέον 39.706 λεπτά στην κορυφαία κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον θρυλικό Τζαμπιέρο Μπονιπέρτι που σταμάτησε στα 39.689 λεπτά.

"Εύχομαι να έχω ακόμα σημαντικά λεπτά στα πόδια, στο κεφάλι, στην καρδιά και στα χέρια. Δεν είμαι σίγουρος για αυτό που θα συμβεί αλλά ξέρω ότι έχω στόχους πολύ κοντινούς για να κυνηγήσω", δήλωσε στο φινάλε του ιστορικού για αυτόν αγώνα ο θρύλος της Γιουβέντους και του ιταλικού ποδοσφαίρου, Μπουφόν, ο οποίος έκανε και αναφορά για την κλήρωση του Champions League που έφερε αντίπαλο της "βέκια σινιόρα" στα προημιτελικά την Μπαρτσελόνα.

"Η Μπαρτσελόνα είναι η χειρότερη ομάδα που θα μπορούσε να μας συμβεί, κυρίως σε διπλά ματς. Σε ένα μόνο παιχνίδι έχει περισσότερες πιθανότητες να τους νικήσεις. Αυτό όμως είναι το Champions League και είναι ωραίο να βρίσκεις απέναντί σου τέτοιους αντιπάλους.

Εάν πέφταμε πάνω στην Λέστερ θα είχαμε πάρα πολλά να χάσουμε ενώ τώρα έχουμε πολλά να κερδίζουμε μέσα από αυτό το ζευγάρι".

Photo Credits: AP Photo/Laurent Cipriani

News 24/7

24MEDIA NETWORK