Τα 39 λεπτά σε 4 μήνες δεν αξίζουν στον Κουλούρη

Μονίμως εκτός αποστολής ο Ευθύμης Κουλούρης, αντιμετωπίζεται στην Τουλούζ ως ο τελευταίος τροχός της αμάξης.

Ο Ευθύμης Κουλούρης έχει παίξει ελάχιστα μέσα στο 2021
Ο Ευθύμης Κουλούρης έχει αγωνιστεί ελάχιστα μέσα στο 2021 INSTAGRAM.COM/KOULOU20

Η πιο πρόσφατη, έως σήμερα, αναφορά στον Ευθύμη Κουλούρη από μέσο ενημέρωσης που ν' ασχολείται εκτενώς με την καθημερινότητα της Τουλούζ έγινε πριν από ένα μήνα. Στις τελευταίες ημέρες του Γενάρη ο φορ από τη Σκύδρα της Πέλλας, ο οποίος στις 6/3 κλείνει αισίως τα 25 του, παρουσιαζόταν ως μεταγραφικός στόχος της τουρκικής Ντενίζλισπορ και το ρεπορτάζ του lesviolets, με πηγές από την Τουρκία, ενημέρωνε για τα καθέκαστα. Επιπρόσθετα και πριν από τη λήξη της σχετικής διορίας (30/1) ο προπονητής Πατρίς Γκαράντ υπερθεμάτιζε για την κεντρική απόφαση του κλαμπ ν' απαλλαγεί από συμβόλαια ποδοσφαιριστών που δεν υπολογίζονταν. Όπως καλή ώρα του Έλληνα επιθετικού που θα τον βόλευε να φύγει έστω για 6 μήνες, προτού στο φινάλε της σεζόν επαναπροσδιορίσει τις κατευθύνσεις του.

Καταλάβαινε οπότε ο καθείς από τα λεγόμενα των υπευθύνων πως το έδαφος ήταν πρόσφορο προκειμένου ο Κουλούρης να ξεφύγει, επιτέλους, από μια κατάσταση που τον έβλαπτε αγωνιστικά και ψυχολογικά. Το 'χε ζητήσει και ο ίδιος σε κουβέντα που είχε κάνει για το μέλλον του, εκφράζοντας την προτίμηση να βρεθεί μια λύση ως το φινάλε της χειμερινής περιόδου. Μόνο που τίποτα δεν άλλαξε ως την 1η του Φλεβάρη και λίγες ώρες προτού μπει ο Μάρτης ο πρώην αρχισκόρερ της Super League Interwetten βρίσκεται στο ίδιο σημείο: εγκλωβισμένος σε μια φυλακή βαμμένο με μωβ και λευκούς τοίχους.

Σε παιχνίδι της Ligue 2 ο Κουλούρης δεν έχει αγωνιστεί από τις 7 Νοεμβρίου του 2020. Τα τελευταία του λεπτά ήταν τα 55 στο 4-5 από τη Βαλενσιέν στο 'Μουνισιπάλ'. Έκτοτε ο διεθνής στράικερ έπαιξε μόνο στα δύο νικηφόρα παιχνίδια του κυπέλλου, απέναντι σε Νιόρ (1-0 στις 20/1) και Μπορντό (2-0 στις 10/2). Ως αλλαγή, μάλιστα. Είχε επιλεγεί μεν στην αποστολή, για να ξεκουραστούν κάποιοι βασικοί συμπαίκτες του δεδομένου ότι η άνοδος ενδιαφέρει περισσότερο από καθετί άλλο, αλλά σε αμφότερες τις αναμετρήσεις ήρθε από τον πάγκο κι έμεινε στο γήπεδο για 28 και 11 λεπτά αντίστοιχα. Χωρίς δηλαδή τον επαρκή χρόνο για να παρέμβει στα πράγματα και με κάποιον ν' αφήσει με κάποιον τρόπο το σημάδι του σε δύο ήδη διαμορφωμένα σκορ. Ασχέτως, αν στο φινάλε πανηγύριζε μαζί με τους υπόλοιπους.

Ο Κουλούρης και οι συμπαίκτες του στην Τουλούζ πανηγυρίζουν την πρόκριση επί της Μπορντό στο κύπελλο
Ο Κουλούρης και οι συμπαίκτες του στην Τουλούζ πανηγυρίζουν την πρόκριση επί της Μπορντό στο κύπελλο TWITTER.COM/TOULOUSEFC

Μέχρι και οι οπαδοί της TFC έχουν απορήσει κατά καιρούς επί της άδικης μεταχείρισης που λαμβάνει ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος ναι μεν δεν παρείχε τη συνέπεια στο σκοράρισμα, μετά το ορμητικό ξεκίνημα των 4 γκολ στις πρώτες 9 συμμετοχές, αλλά δεν έλαβε την απαιτούμενη στήριξη τη στιγμή που είχαν ξοδευτεί αρκετά εκατομμύρια για όλο το πακέτο της μεταγραφής του από τον ΠΑΟΚ, το καλοκαίρι του 2019. Προσφάτως αναπτύχθηκε ολόκληρος διάλογος κάτω από ανάρτηση δημοσιογράφου.

Προφανώς δεν είναι κρυφό ότι η Τουλούζ πηγαίνει περίφημα στο πρωτάθλημα, καθώς μετά το 3-0 του Σαββάτου επί της Αμιάν έφτασε τις 12 νίκες στα τελευταία 17 παιχνίδια και αναρριχήθηκε στη δεύτερη θέση, πίσω μόνο από την πρωτοπόρο Τρουά. Διαθέτει δε την αποδοτικότερη επίθεση της κατηγορίας με 51 γκολ σε 27 παιχνίδια. Άρα ο Άγγλος Χίλι των 10 τερμάτων, ο Ολλανδός Σπιέρινγκς των 9 και ο Γάλλος Αντλί των 7 κάνουν καλή δουλειά, εκπληρώνοντας το ρόλο τους στη γραμμή κρούσης. Οι αριθμοί παρόλα αυτά δεν αναιρούν την άγαρμπη, αν όχι απαξιωτική, συμπεριφορά προς έναν Κουλούρη, ο οποίος φροντίζει να μην προκαλεί προβλήματα δεδομένος αδιαμαρτύρητα τον διαρκή και ανεξήγητο παραγκωνισμό του. Αν ίσχυε κάτι άλλο, θα είχε διαρρεύσει προ πολλού. Γι' αυτό και τα 39 λεπτά σε δύο όλα κι όλα παιχνίδια (κυπέλλου) στους τελευταίους τέσσερις μήνες και το διαρκές 'choix de l'entraîneur' (σ.σ επιλογή του προπονητή) που περιγράφει τον λόγο της απουσίας του από τις αποστολές της Τουλούζ δεν του αξίζουν.

Τουλάχιστον έρχεται ο αγώνας κυπέλλου με την Ομπάνι για τη φάση των 32, ακριβώς μια ημέρα πριν από τα γενέθλιά του!

News 24/7

24MEDIA NETWORK