Τα 5 πράγματα που μάθαμε από το πρώτο ματς των playoffs

Η μπάλα τσούλησε ξανά στο χορτάρι και το Contra.gr καταγράφει τα πέντε πράγματα που μάθαμε από την πρώτη αναμέτρηση των playoffs της Super League, αυτή του 'Κλεάνθης Βικελίδης' ανάμεσα σε Άρη και ΟΦΗ.

Μπρούνο Γκάμα και Λούκας Σάσα πανηγυρίζουν το δεύτερο γκολ του Πορτογάλου στην αναμέτρηση Άρης - ΟΦΗ 3-1, στο 'Κλεάνθης Βικελίδης' για την πρώτη αγωνιστική των playoffs της Super League 2019-2020. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ / MOTION TEAM)
Μπρούνο Γκάμα και Λούκας Σάσα πανηγυρίζουν το δεύτερο γκολ του Πορτογάλου στην αναμέτρηση Άρης - ΟΦΗ 3-1, στο 'Κλεάνθης Βικελίδης' για την πρώτη αγωνιστική των playoffs της Super League 2019-2020. EUROKINISSI SPORTS - ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ / MOTION TEAM

Η δράση επέστρεψε στην Super League, με κάθε επισημότητα. Πρώτα με την αναμέτρηση Πανιώνιος - Βόλος (1-0) για τα playouts και μετά με αυτήν του Άρη κόντρα στον ΟΦΗ, η πρώτη για τα playoffs της διοργάνωσης. Η αλήθεια είναι πως ήταν πολλά τα ερωτήματα που συνόδευαν την επανεκκίνηση και κάποια από αυτά απαντήθηκαν στην αναμέτρηση του 'Κλεάνθης Βικελίδης'. Φυσικά το δείγμα θα είναι ασφαλέστερο όσο προχωράει η διαδικασία.

Ο ΟΦΗ αιφνιδίασε τους γηπεδούχους και προηγήθηκε με τον Σακόρ στο 21'. Ο Γκάμα ισοφάρισε λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου για τον Άρη και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του στο 73', με τον Κόρχουτ επτά λεπτά αργότερα να σκοράρει με τη σειρά του για το τελικό 3-1 στην αναμέτρηση. Πάμε να δούμε τα 5 πράγματα που μάθαμε από το πρώτο ματς των playoffs.

Πήραν καλό βαθμό στο... πρωτόκολλο

Οι δύο ομάδες βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο από διαφορετικά σημεία των αποδυτηρίων. Όλοι όσοι είχαν ανάμιξη στην αναμέτρηση, υπό οποιονδήποτε ρόλο, φορούσαν μάσκα. Οι διαπιστευμένοι θερμομετρήθηκαν πριν τους επιτραπεί η είσοδος στο γήπεδο.

SUPERLEAGUE / ΑΡΗΣ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ / MOTION TEAM)
EUROKINISSI SPORTS
SUPERLEAGUE / ΑΡΗΣ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ/ MEGAPRESS)
EUROKINISSI SPORTS - ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ/ MEGAPRESS

Οι ποδοσφαιριστές απέφυγαν τις αγκαλιές στους πανηγυρισμούς (έγιναν κάποιες... παρασπονδίες στο δεύτερο γκολ του Γκάμα), ενώ οι επίσημοι χαιρετήθηκαν με τους αγκώνες. Πριν την σέντρα τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή. Ακόμη και οι δηλώσεις των προπονητών στο συνδρομητικό έγιναν κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις.

SUPERLEAGUE / ΑΡΗΣ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ/ MEGAPRESS)
EUROKINISSI SPORTS -ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ/ MEGAPRESS
SUPERLEAGUE / ΑΡΗΣ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ  / MEGAPRESS)
EUROKINISSI SPORTS - ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ / MEGAPRESS

Τίμησαν τον Τζορτζ Φλόιντ

Τόσο οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, όσο και οι διαιτητές, στην διάρκεια της προθέρμανσης φορούσαν μπλουζάκια που έγραφαν 'I can't breathe', τιμώντας έτσι την μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ που έχασε τη ζωή του στις ΗΠΑ εξαιτίας της αστυνομικής βίας.

SUPERLEAGUE / ΑΡΗΣ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ / MOTION TEAM)
EUROKINISSI SPORTS - ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ / MOTION TEAM

Η έκπληξη του ρυθμού

Η αγωνιστική κατάσταση των ομάδων ήταν μεγάλο ερώτημα, μετά από αποχή σχεδόν 3 μηνών από τα ματς. Και μάλλον ανέλπιστα, ο ρυθμός της αναμέτρησης στο 'Κλεάνθης Βικελίδης' ήταν πολύ καλός για τα δεδομένα της εποχής. Η μεγαλύτερη έκπληξη ήταν πως παρέμεινε υψηλός, με εξαίρεση ένα δεκάλεπτο σε κάθε ημίχρονο. Η μπάλα κυκλοφορούσε γρήγορα και οι δυνάμεις των παικτών διατηρήθηκαν σε καλό επίπεδο ως το την λήξη της αναμέτρησης.

SUPERLEAGUE / ΑΡΗΣ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROKINISSI SPORTS - ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Για πρώτη φορά πέντε αλλαγές

Για να ολοκληρωθεί η σεζόν οι ποδοσφαιριστές ανά τον κόσμο είναι αναγκασμένοι να παίξουν συνεχόμενα ματς σε σύντομο χρονικό διάστημα. Έτσι, η UEFA αποφάσισε να επιτρέψει τις 5 αλλαγές (σε μάξιμουμ τρεις δόσεις) για κάθε ομάδα στα παιχνίδια, προκειμένου να 'ανοίξει' το ροτέισον και οι παίκτες να έχουν την ευκαιρία για ανάσες. Στο ματς που προηγήθηκε χρονικά για τα playouts, ανάμεσα σε Πανιώνιο και Βόλο (1-0), οι προπονητές των ομάδων δεν χρησιμοποίησαν αυτό το πλεονέκτημα. Ένινγκ και Σίμος το έκαναν στην αναμέτρηση του 'Κλεάνθης Βικελίδης'.

Σα να μην πέρασε μια μέρα για τον Γκάμα

Ο Πορτογάλος είναι ο παίκτης που έβγαλε τον Άρη από την δύσκολη θέση που βρέθηκε, όταν ο Σακόρ έκανε το 0-1. Ο Γκάμα, πρώτος σκόρερ της ομάδας του στο πρωτάθλημα, πρώτα ισοφάρισε και στη συνέχεια έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους με μια εκπληκτική εκτέλεση φάουλ. Ο έμπειρος εξτρέμ φάνηκε ανεπηρέαστος από την διακοπή και ταλαιπώρησε την αντίπαλη άμυνα στα 83 λεπτά που έμεινε στο χορτάρι. Εξαιρετικός.

Ο Μπρούνο Γκάμα με δύο γκολ οδήγησε τον Άρη στη νίκη με σκορ 3-1 επί του ΟΦΗ στο 'Κλεάνθης Βικελίδης', για την 1η αγωνιστική των playoffs της Super League 2019-2020.
Ο Μπρούνο Γκάμα με δύο γκολ οδήγησε τον Άρη στη νίκη με σκορ 3-1 επί του ΟΦΗ στο 'Κλεάνθης Βικελίδης', για την 1η αγωνιστική των playoffs της Super League 2019-2020. EUROKINISSI SPORTS - ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ / MOTION TEAM

News 24/7

24MEDIA NETWORK