Τα 5 πράγματα που συνοδεύουν την επανεκκίνηση της Premier League

Προς τέρψιν των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων, η Premier League επιστρέφει στην δράση. Το Contra.gr παρουσιάζει τα 5 πράγματα που συνοδεύουν την επανεκκίνηση του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο.

H Premier League επιστρέφει στην δράση και απομένουν 92 αγώνες ως την ολοκλήρωση της. Όλοι θα μεταδοθούν τηλεοπτικά. (AP Photo/Matt Dunham)
H Premier League επιστρέφει στην δράση και απομένουν 92 αγώνες ως την ολοκλήρωση της. Όλοι θα μεταδοθούν τηλεοπτικά. AP PHOTO/MATT DUNHAM

Υπήρξαν διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων, συζητήσεις, ενστάσεις, δεύτερες σκέψεις. Αλλά τελικά η Premier League, επιστρέφει στην δράση. Για πολλούς, το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο. Η αλήθεια είναι πως η ατμόσφαιρα στα αγγλικά γήπεδα είναι μοναδική, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως αυτή τη φορά κανείς δεν θα καταφέρει να το διαπιστώσει. Μια αδιαπραγμάτευτη συνθήκη για την επανεκκίνηση ήταν και η απουσία του κόσμου από τις εξέδρες.

Από εκεί και πέρα υπάρχει μια συνέχεια στην διοργάνωση που κρύβει συγκινήσεις σε κάθε επίπεδο, εκτός από την κορυφή... Ας δούμε λοιπόν τα 5 βασικότερα πράγματα που συνοδεύουν την επανέναρξη του αγγλικού πρωταθλήματος.

1. Για το πρώτο και το ρεκόρ η Λίβερπουλ

Κυκλοφορούσε σαν αστείο εκεί γύρω στον Γενάρη. Ότι η Λίβερπουλ θα έχανε τον φετινό τίτλο μονάχα αν ερχόταν η συντέλεια του κόσμου. Λίγους μήνες μετά κανείς δεν γελούσε. Εντάξει, Αρμαγεδδών δεν ήταν η πανδημία του κορονοϊού αλλά τρομοκράτησε αρκετά τον πλανήτη και 'πάγωσε' την αθλητική δραστηριότητα για 3 μήνες. Όμως έφτασε η ώρα για την επιστροφή της Premier League στην δράση και την Λίβερπουλ χωρίζει μονάχα ο χρόνος από την κατάκτηση του τροπαίου, για πρώτη φορά από την ημέρα που η διοργάνωση φέρει τη σημερινή της ονομασία. Περίμεναν 30 χρόνια οι 'κόκκινοι', δεν θα τους ενοχλήσουν 1-2 εβδομάδες ακόμη. Την ίδια στιγμή υπάρχουν 27 διαθέσιμοι βαθμοί στα 9 ματς που απομένουν. Αν η Λίβερπουλ κατακτήσει τους 19 από αυτούς, τότε θα κάνει ρεκόρ συγκομιδής βαθμών στην ιστορία της Premier League. Ξεπερνώντας τους 100 της Μάντσεστερ Σίτι υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρδιόλα.

2. Η μάχη της Ευρώπης

Η τιμωρία που αντιμετωπίζει η Σίτι (αμανένεται η τελική ετυμηγορία του CAS), μπορεί να ανοίξει και την 5η θέση για το Champions League. Η Λέστερ με 53, η Τσέλσι με 48, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 45 και οι Γουλβς - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με 43 βαθμούς, θα παλέψουν σε μια τέτοια περίπτωση για τα τρία εισιτήρια που απομένουν όσον αφορά την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, συν ένα ακόμη για το Europa League. Τότεναμ με 41 και Άρσεναλ με 40 βαθμούς είναι τα απόλυτα αουτσάιντερ.

3. Όποιος αντέξει

Φυσικά υπάρχει και η αγωνία για την ουρά. Σε δυσχερή θέση η Νόριτς, στο -6 από την σωτηρία αλλά με 9 ματς να απομένουν μπορεί να ελπίζει. Η Άστον Βίλα με 25 βαθμούς αλλά και ένα ματς λιγότερο, θα το παλέψει. Μπόρνμουθ, Γουότφορντ και Γουέστ Χαμ έχουν από 27 βαθμούς και η τελευταία που συμμετέχει στον χορό των 'μελλοθάνατων' είναι η Μπράιτον με 29 βαθμούς. Τρεις από αυτές τις ομάδες δεν θα βρίσκονται στην Premier League τη νέα σεζόν.

4. Όλα τα ματς στην διάθεση του τηλεοπτικού κοινού

Απομένουν 92 συνολικά αναμετρήσεις για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Όλα θα μεταδοθούν τηλεοπτικά. Sky Sports, BT Sport, Amazon Prime και -για πρώτη φορά στην ιστορία σε ελεύθερη μετάδοση- στο BBC, θα φιλοξενηθούν και οι 92 αγώνες της Premier League ως την λήξη της. Ενδέχεται να υπάρχει και μια επιλογή όπου ο τηλεθεατής θα μπορεί να παρακολουθεί το ματς σαν να υπάρχει φυσικός ήχος από την παρουσία κόσμου στο γήπεδο.

5. Ο κίνδυνος του κορονοϊού παραμένει

Όπως ήταν επόμενο, οι αγώνες θα διεξαχθούν με κλειστές για το κοινό πόρτες. Φυσικά έχει εκπονηθεί ένα ιατρικό πρωτόκολλο με την ελπίδα να προφυλαχθούν όλοι όσοι θα συμμετέχουν άμεσα ή έμμεσα στα παιχνίδια. Ομάδες και λίγκα ετοιμάζουν διάφορα τρικ για να φέρουν μια... γεύση από κόσμο στα γήπεδα, προσπαθώντας να κάνουν τους παίκτες να αισθανθούν λίγο πιο οικεία. Και αυτό γιατί είναι ξεκάθαρο πως ο κίνδυνος του κορονοϊού δεν έχει εξαλειφθεί. Το social distancing είναι αναγκαίο γενικότερα στην Αγγλία και ειδικά στις αναμετρήσεις που έρχονται, καθώς στα πρόσφατα τεστ υπήρχαν ακόμη παίκτες που εμφανίζονταν θετικοί στον ιό. Προφανώς και ήταν ένα πάρα πολύ μικρό ποσοστό, αλλά και αρκετό για να αναδείξει την αναγκαιότητα τήρησης του ιατρικού πρωτοκόλλου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK