Τα 6 πρόσωπα του ποδοσφαιρικά ερωτεύσιμου ΟΦΗ

Ο εφετινός ΟΦΗ έχει πρόσωπα και πρωταγωνιστές, μα πάνω απ' όλα έχει όλη την ποδοσφαιρική υγεία αποτελώντας εκ των βασικότερων στόχων για να παρακολουθήσεις στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Ναμπί με καταπληκτικό σουτ πέτυχε το γκολ του ΟΦΗ στην ήττα με σκορ 2-1 από τον Ολυμπιακό στο 'Γ. Καραϊσκάκης', για την 7η αγωνιστική της Super League 2019-2020 (19/10/2019) - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:  Eurokinissi Sports
Ο Ναμπί με καταπληκτικό σουτ πέτυχε το γκολ του ΟΦΗ στην ήττα με σκορ 2-1 από τον Ολυμπιακό στο 'Γ. Καραϊσκάκης', για την 7η αγωνιστική της Super League 2019-2020 (19/10/2019) ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI SPORTS

Ομάδες-εκπλήξεις υπάρχουν πολλές, σχεδόν κάθε χρόνο. Από τον Ιωνικό του Μπλαχίν, τον Ατρόμητο, τον Πανιώνιο, μπορούμε να αραδιάσουμε πολλές που κατά καιρούς έχουν δώσει ξεχωριστή νότα στο πρωτάθλημα. Τι έλειπε, όμως, από αυτές που είναι και η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με τον εφετινό ΟΦΗ; Η διάρκεια. Για ποια διάρκεια, βέβαια, μιλάμε στην περίπτωση της κρητικής ομάδας όταν το δείγμα έως τώρα είναι οι πρώτες αγωνιστικές της εφετινής Super League 1;

Μήπως είναι παρακινδυνευμένη πρόβλεψη; Κι όμως, αυτή η ομάδα που άρχισε να 'χτίζεται' ένα χρόνο πριν, με την έλευση του Μιχάλη Μπούση, έχει παρόν, έχει μέλλον και φυσικά έχει ένδοξο παρελθόν. Το βασικότερο, όμως, έχει πρωταγωνιστές. Οξύμωρο για έναν ποδοσφαιρικό οργανισμό που θέλει να λειτουργεί σαν ένα (χαρακτηριστικό παράδειγμα οι δηλώσεις του Γιώργου Σίμου, ο οποίος πάντα μιλά σε πρώτο πληθυντικό). Μετά από 7 αγωνιστικές, αλλά και ένα χρόνο παραστάσεων από τη 'νέα εποχή' του ΟΦΗ, έχουν ξεχωρίσει αυτές:

Λισάντρο Σεμέντο

Εδώ θα μπορούσε να είναι και ο Χουάν Νέιρα, ο Κοσμάς Τσιλιανίδης, ο Δημήτρης Μάνος, ο Μιγκέλ Μεγιάδο. Όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης για την έως τώρα συγκομιδή του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα ύστερα από 7 αγώνες που τον έχει φέρει στην 5άδα, με την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα (15 γκολ έναντι 14 του Ολυμπιακού και 13 του πρωταθλητή ΠΑΟΚ, με ένα ματς λιγότερο) και την 4η καλύτερη άμυνα (3 γκολ παθητικό ο Ολυμπιακός, 6 η ΑΕΚ, 7 οι Ξάνθη και ΑΕΛ, 8 ο ΟΦΗ - Ξάνθη και ΑΕΚ έχουν ένα ματς λιγότερο ). Ο Πορτογάλος εξτρέμ πήγε στο Ηράκλειο το καλοκαίρι, όντας από τις πρώτες μεταγραφές. Ξεχώρισε από τα φιλικά προετοιμασίας, ενώ ήδη μετράει 3 τέρματα σε 7 αγωνιστικές. Το όνομά του το βλέπεις και στις προσπάθειες, έχοντας 18 (όπως και ο Τσιλιανίδης), δύο λιγότερες από τον πρώτο της σχετικής κατηγορίας και συμπαίκτη του Ναμπί, με 20. Και δεν είναι μόνο αυτοί. Ο Τσιλιανίδης έχει 4 γκολ, ένα λιγότερο από τον πρώτο σκόρερ Σφιντέρσκι, ο Χουάν Νέιρα έχει 4 ασίστ, τις περισσότερες μαζί με τον Φετφατζίδη, ο ίδιος παίκτης μετρά 82 πάσες έως τώρα, ενώ ο Μεγιάδο, είναι στην 4η θέση με τα κλεψίματα, έχοντας 25. Ο Σεμέντο είναι ένα 'κλικ' παραπάνω για την ταχύτητα, την τεχνική, τον λόγο που ο κόσμος γουστάρει τον εφετινό ΟΦΗ.

Λεωνίδας Παπαβασιλάκης

Ο εμπορικός διευθυντής της ΠΑΕ ΟΦΗ ήταν από τις πρώτες σημαντικές μεταγραφές της διοίκησης Μιχάλη Μπούση. Ο κόσμος έχει στο μυαλό του ότι μεταγραφή αφορά μόνο παίκτη ή προπονητή, αλλά υπάρχουν και αυτές που είναι σημαντικότερες, ειδικά όταν άμεσα έρχονται τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ο Παπαβασιλάκης, γνωστός στο ευρύ κοινό από τη θητεία του στην μπασκετική ΑΕΚ, φρόντισε να φέρει σημαντικές εμπορικές και χορηγικές συμφωνίας, αλλά -το σημαντικότερο- φρόντισε να ισχυροποιήσει ξανά το brand του ΟΦΗ στον χώρο του marketing. Του πιστώνονται πολλές επιτυχίες, του πιστώνεται και το γεγονός ότι δεν μιλάει πολύ. Προτιμά τα έργα.

Μανώλης Βογιατζάκης

Επί σειρά ετών δημοσιογράφος στη NOVA, στην καθομιλουμένη είναι αυτό που λέμε "από τα καλύτερα παιδιά της πιάτσας". Αναζητείται ο τελευταίος άνθρωπος που δεν τον είδε χαμογελαστό, δίδεται αμοιβή. Ο Βογιατζάκης είναι Κρητικός και αγαπάει τον ΟΦΗ. Αυτό από μόνο του φτάνει, αλλά πάνω απ' όλα είναι δημοσιογράφος που σέβεται τους συναδέλφους του. Μαζί με το επιτελείο του ξεχώρισαν από την πρώτη στιγμή, έφεραν νέα δεδομένα στην επικοινωνία της ΠΑΕ, ανέβασαν το επίπεδο και υπηρετούν μία νευραλγική θέση σε υψηλά στάνταρς.

Γιάννης Σαμαράς

"Μα, δεν μιλάει. Είναι αντιδημοσιογραφικός". Η πιο χαρακτηριστική ατάκα που θα ακούσεις για τον διευθυντή ποδοσφαίρου της ΠΑΕ. Δώσ' του να μιλήσει για ποδόσφαιρο, αυτό που γνωρίζει όσο τίποτε άλλο και θα δεις έναν άλλον Γιάννη Σαμαρά. Πρόσφατα, ο ΟΦΗ παρουσίασε το πλάνο και το οργανόγραμμα των Ακαδημιών. Στο πάνελ βρέθηκαν Σαμαράς, Νιόπλιας, Πατεμτζής και Κωφίδης. Αυτές οι προσωπικότητες από μόνες τους αποτελούν δικλείδα ασφαλείας για την επιτυχία του εγχειρήματος. Εκεί, ο Γιάννης Σαμαράς μίλησε περισσότερο απ' όλους για τον απλούστατο λόγο ότι γνώριζε το αντικείμενο και ήθελε να το επικοινωνήσει. Έχει πάρει τις πλάτες του το 'χτίσιμο' του ΟΦΗ από τις Ακαδημίες έως την πρώτη ομάδα. Δικές του όλες οι επιλογές, με τελευταία αυτή του Σίμου όταν πολλοί τον χλεύαζαν. Συνεχίσει να 'οργώνει' τα γήπεδα της Κρήτης, θα τον δεις σε γήπεδα τοπικού και Γ' Εθνικής, ακολουθεί κατά γράμμα τον Ευγένιο Γκέραρντ. Άξιος συνεχιστής, ακόμα πιο άξιος 'στρατιώτης' του Ομίλου.

Μιχάλης Μπούσης

O άνθρωπος πίσω από αυτό. Το Α και το Ω, η προσωπικότητα που αλλάζει την ιστορία του ΟΦΗ. Η στοργική αγκαλιά ικανοποίησης και ενθουσιασμού στον Σίμο μετά το τέλος του αγώνα με τον Πανιώνιο, είναι το highlight της προσωπικής του δικαίωσης. "Δεν ήρθα στον ΟΦΗ για να αποτύχω, δεν έχω αποτύχει ποτέ έως τώρα", είχε πει στην παρουσίασή του, πέρυσι τέτοια εποχή. Παρακολουθεί από κοντά την ομάδα του, εμπιστεύεται με 'κλειστά μάτια' τους συνεργάτες που ο ίδιος επέλεξε, αφού πρώτα... τον επέλεξαν αυτοί και ετοιμάζει την ομάδα του μέλλοντος. Με βελτιωμένο το ΒΑΚ, με βελτιωμένο το Γεντί Κουλέ και το όνειρο ενός νέου γηπέδου να 'σιγοκαίει' μέσα του. "Ο ΟΦΗ είναι σαν το σχολείο. Πρώτα το δημοτικό, μετά το γυμνάσιο, μετά το λύκειο", είχε τονίσει σε μία αποστροφή των δηλώσεών του τον περασμένο Οκτώβρη. Κάθε πράγμα στον καιρό του, όπως λέει ο θυμόσοφος λαός.

Γιώργος Σίμος

Για το τέλος, αφήσαμε τον άνθρωπο που κάθεται στην άκρη του πάγκο και καθοδηγεί τον εφετινό ΟΦΗ. Τον Σίμο θα τον δεις πάντα πράο, να μιλάει σε πρώτο πληθυντικό, να ευχαριστεί δημοσίως τους συνεργάτες του μετά από κάθε ματς, να κρατά χαμηλά το κεφάλι και να συνεχίζει δίχως φανφάρες τη σκληρή δουλειά ώστε η ομάδα να συνεχίσει στον ίδιο πρωταθληματικό ρυθμό. Μετά το 4-1 επί του Πανιωνίου, άφησε στην άκρη τις δηλώσεις για τον αγώνα και επικεντρώθηκε, αρχικά, στη συγκινητική πρωτοβουλία του ΟΦΗ για την πρόληψη και την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού. "Η ζωή είναι πιο σημαντική από το ποδόσφαιρο. Αυτά τα μηνύματα είναι πιο σημαντικά από τα γκολ και τις νίκες", υπογράμμισε στον πρόλογο της συνέντευξης Τύπου. Δεν ήταν επιτηδευμένο, έτσι είναι ο Σίμος. Θα τον ακούσεις να πει 3 φορές σε μία πρόταση τη λέξη 'ευχαριστώ' σε παίκτες, κόσμο, συνεργάτες, θα τον ακούσεις, όμως, να φωνάζει στην προπόνηση αν δεν εκτελείται σωστά μία άσκηση. Μα πάνω απ' όλα, θα τον ακούσεις να μιλά για ποδόσφαιρο με τέτοιο τρόπο που θα σε κάνει να αγαπήσεις το άθλημα και να το σεβαστείς.

Προφανώς υπάρχουν κι άλλοι που συμμετέχουν σε όλο αυτό το 'έργο'. Ο αντιπρόεδροι Ηλίας Πουρσανίδης και Γιώργος Σαμαράς, με τον πρώτο να είναι από τις πιο ευγενικές φυσιογνωμίες που θα συναντήσεις στα γήπεδα και τον δεύτερο να είναι αυτός που άρχισε το πιο όμορφο 'παραμύθι', ο Άντζελο Παλυβός, όλοι οι υπάλληλοι της ΠΑΕ, όλοι οι ποδοσφαιριστές, όλοι όσοι ζουν από μέσα την ιστορία που αλλάζει την εικόνα για το πώς βλέπουμε και αντιλαμβανόμαστε το ποδόσφαιρο. Ο ΟΦΗ είναι το case study, που λένε και στην Ελιά το αγαπημένο χωριό του αείμνηστου Γκέραρντ, το οποίο θα μιμηθούν πολλοί. Δεν θέλει, όμως, κόπο, θέλει τρόπο. Και στο Ηράκλειο, εκεί στην παραλιακή, λίγα μέτρα μακριά από το Γεντί Κουλέ, η ιστορία γράφεται από την αρχή.

Στο νέο επεισόδιο του Pod-όσφαιρο, Κώστας Μπράτσος και Λευτέρης Ελευθερίου διαφωνούν για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αγωνίζεται η Εθνική Ελλάδας, ενώ βγάζουν νικητή στο ντέρμπι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Λίβερπουλ (με Έλληνα βοηθό διαιτητή!), χωρίς να... απολύουν τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK