Τα 9 tweets της 'κλοπής' του Τσιμίκα από τη Λίβερπουλ

Οι εποχές... Μορένο και πειραμάτων μοιάζουν να ανήκουν στο παρελθόν για τη Λίβερπουλ. Αυτό τουλάχιστον πιστεύουν οι οπαδοί της, βλέποντας τον Κώστα Τσιμίκα στο πρώτο 90λεπτο της καριέρας του με τη φανέλα των 'κόκκινων'. Στήνοντας ένα μικρό πάρτι στα social media.

Ο Κώστας Τσιμίκας με τη φανέλα της Λίβερπουλ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Λίνκολν για το Carabao Cup, όπου οι 'κόκκινοι' επικράτησαν με σκορ 7-2.
Ο Κώστας Τσιμίκας με τη φανέλα της Λίβερπουλ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Λίνκολν για το Carabao Cup, όπου οι 'κόκκινοι' επικράτησαν με σκορ 7-2. LIVERPOOL FC TWITTER ACCOUNT

Στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Λίνκολν για το Carabao Cup οι φίλοι της Λίβερπουλ δεν είχαν κάποια αμφιβολία για το αποτέλεσμα. Το τελικό 2-7 για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ δεν προκαλεί έκπληξη, κι ας ήρθε -πλην του Βίρχιλ Φαν Ντάικ- με τα 'δεύτερα'. Άλλωστε οι παίκτες των 'κόκκινων' με συμπληρωματικό ρόλο είχαν αφήσει από πέρσι τα διαπιστευτήρια τους. Μπορεί η ποιότητα να μην είναι στον... θεό όπως με τη βασική ενδεκάδα, όμως η φιλοσοφία, ο προσανατολισμός και το στυλ παιχνιδιού δεν αλλάζουν - ένα ακόμη παράσημο του Γερμανού τεχνικού.

Για να είμαστε και ειλικρινείς, η Λίνκολν δύσκολα θα μπορούσε να φρενάρει ακόμη και την U23 της Λίβερπουλ. Σε κάθε περίπτωση οι φίλοι της ομάδας του Μέρσεϊσάιντ είχαν την δική τους αγωνία. Να δουν τους Νίκο και Ρις Γουίλιαμς, τον Γκρούγιτς, τον Μιναμίνο, τον Ζότα αλλά και τον συμπατριώτη μας, Κώστα Τσιμίκα. Η αλήθεια είναι πως με τη φανέλα του Ολυμπιακού την περσινή σεζόν, ο διεθνής αμυντικός είχε αφήσει τα διαπιστευτήρια του κόντρα σε αντιπάλους του υψηλότερου επιπέδου όπως οι Μπάγερν Μονάχου, Τότεναμ, Άρσεναλ και Γουλβς. Οι οπαδοί της Λίβερπουλ είχαν εικόνα μέσα από βιντεάκια στο διαδίκτυο, είχαν υποδεχθεί με θετικά σχόλια την μεταγραφή του παίκτη, όμως όπως και να 'χει είναι διαφορετικό να τον βλέπεις ζωντανά με τη φανέλα της ομάδας, ακόμη κι αν πρόκειται για ματς με τη Λίνκολν.

Κρίνοντας από το 'πανηγύρι' που στήθηκε στο twitter κατά τη διάρκεια και μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, η πλειοψηφία των φίλων της αγγλικής ομάδας έμεινε απόλυτα ευχαριστημένη από την εικόνα του Έλληνα μπακ-χαφ στο ματς.

Οι περισσότερο ενθουσιώδεις είδαν έναν παίκτη καλύτερο από τον Μπενζαμίν Μεντί, που θα βάλει ζόρια και ανταγωνισμό ακόμη και στον βιονικό Άντι Ρόμπερτσον. Στην πραγματικότητα ήταν μάλλον πολύ χαρούμενοι που η ομάδα τους έχει πλέον έναν κανονικό αριστερό μπακ πίσω από τον σπουδαίο Σκωτσέζο διεθνή. Οι εποχές.... Μορένο και πειραμάτων μοιάζουν να τελείωσαν.

Η ικανότητα του να ανεβοκατεβαίνει την πτέρυγα με άνεση και η ποιότητα στις σέντρες του ήταν γνωστές στο ποδοσφαιρικό κοινό της Ελλάδας, ωστόσο ήταν κάτι που διαπίστωσαν και οι Λιβερπούλιανς στην αναμέτρηση με τη Λίνκολν. Στοιχεία τα οποία σχολιάστηκαν με θετικό τρόπο, ως η βάση πάνω στην οποία καλείται να 'χτίσει' ο Τσιμίκας όσο προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα της καριέρας του.

Εξάλλου και ο καθ' ύλην αρμόδιος, Γιούργκεν Κλοπ, εξέφρασε την ικανοποίηση του για το 90λεπτο του παίκτη. "Ο Κώστας είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής και νομίζω ότι είδατε μερικά πράγματα από αυτόν, κάποιες επελάσεις. Αλλά πρέπει να προσαρμοστεί σε αυτό που κάνουμε, αυτό είναι φυσιολογικό". Τα λόγια του ήταν μετρημένα αφού ακόμη είναι νωρίς, ωστόσο ο Γερμανός τεχνικός είχε ήδη τοποθετηθεί με κολακευτικά σχόλια για την αξία του Τσιμίκα από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του στη Λίβερπουλ. Οι φίλοι της οποίας βλέπουν 'κλοπή' σε σχέση με τα -λίγα προφανώς, όπως θεωρούν- χρήματα που δαπανήθηκαν για την υλοποίηση της μετακίνησης του από τον Ολυμπιακό.

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε το ξεκίνημα του Κώστα Τσιμίκα στην Λίβερπουλ μοιάζει ιδανικό. Η πρόκληση είναι μεγάλη από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στο Νησί για την ομάδα - μοντέλο του Γιούργκεν Κλοπ. Το στοίχημα της καθιέρωσης τους στους 'κόκκινους' είναι αποκλειστικά δικό του και δεν σκοπεύει να κάνει... cash out. Εμμέσως, μια δική του επιτυχημένη παρουσία εκεί θα είναι μεγάλη διαφήμιση για τον Ολυμπιακό. Και κατ' επέκταση για το ελληνικό ποδόσφαιρο.


News 24/7

24MEDIA NETWORK