Τα αποδυτήρια της Εθνικής μετά το 3-0

Ο απεσταλμένος του Contra.gr στη Βραζιλία, Γιάννης Ντάλλας, γράφει για το κλίμα που επικράτησε στα αποδυτήρια της Εθνικής μετά τη βαριά ήττα με 3-0 από την Κολομβία.

BELO HORIZONTE, BRAZIL - JUNE 14:  Giorgos Samaras of Greece leaves the pitch after the 2014 FIFA World Cup Brazil Group C match between Colombia and Greece at Estadio Mineirao on June 14, 2014 in Belo Horizonte, Brazil.  (Photo by Ryan Pierse - FIFA/FIFA via Getty Images)
BELO HORIZONTE, BRAZIL - JUNE 14: Giorgos Samaras of Greece leaves the pitch after the 2014 FIFA World Cup Brazil Group C match between Colombia and Greece at Estadio Mineirao on June 14, 2014 in Belo Horizonte, Brazil. (Photo by Ryan Pierse - FIFA/FIFA via Getty Images) FIFA VIA GETTY IMAGES

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΑΛΛΑΣ

Ο αγώνας έχει τελειώσει και στα αποδυτήρια της Εθνικής επικρατεί απογοήτευση. Το τουρνουά, όμως, εξελίσσεται τόσο γρήγορα που τα σκυμμένα κεφάλια δεν μπορούν να παραμείνουν για πολύ σε αυτή τη θέση.

Ο Φερνάντο Σάντος, αφού μαζεύει τα... κομμάτια του, προσπαθεί να ανυψώσει το ηθικό των ποδοσφαιριστών του. Ο Πορτογάλος επικεντρώνεται στον Καρνέζη που μοιάζει να είναι πολύ απογοητευμένος. Ο Έλληνας τερματοφύλακας είναι απαρηγόρητος για τον τρόπο που δέχθηκε τα τρία γκολ. Χωρίς να έχει προσωπική ευθύνη σε κάποιο από τα τρία, ο Καρνέζης γνώριζε ότι θα μπορούσε να τα είχε αποσοβήσει και τα τρία.

Ίδια απογοήτευση με τον Καρνέζη υπήρχε και σε άλλους ποδοσφαιριστές. Ο Γκέκας που έχασε το άχαστο, ο Κονέ που άγγιξε σε δύο περιπτώσεις το γκολ, ο Μανιάτης που "κατάπιε" αμέτρητα χιλιόμετρα, ο Τοροσίδης που έκανε εξαιρετικό ματς σε δύο διαφορετικές θέσεις, ο Χολέμπας που έζησε τον "εφιάλτη" Κουαδράδο.

Το μυαλό της Εθνικής δεν μπορεί να "κολλήσει" στο 3-0. Ακολουθεί η Ιαπωνία, την αναμέτρηση της οποίας οι διεθνείς παρακολούθησαν στο ξενοδοχείο, όταν επέστρεψαν με πτήση δύο ωρών από το Μπέλο Οριζόντε στο Αρακαζού. Στα πρώτα λεπτά και μετά το 1-0, η Ιαπωνία δημιούργησε την αίσθηση μιας δυνατής ομάδας που δύσκολα την αντιμετωπίζεις σε ταχύτητα και φυσική κατάσταση. Το δεύτερο ημίχρονο, όμως, άλλαξε τα δεδομένα και η ανατροπή της Ακτής Ελεφαντοστού επιβεβαίωσε στη σκέψη των ποδοσφαιριστών ότι σε αυτό τον όμιλο, μπορείς να κερδίσεις -αλλά και να χάσεις- από οποιονδήποτε αντίπαλο.

Η Κυριακή είναι μια μέρα στην οποία ο Σάντος προσπαθεί να κρατήσει τα καλά που είδε στον αγώνα με την Κολομβία και να δουλέψει (τόσο στο γήπεδο όσο και σε επίπεδο ανάλυσης και ομιλιών με τους παίκτες) ώστε να εξαφανιστούν τα κακώς κείμενα της ήττας από την Κολομβία.

Διαβάστε ακόμη:

Κολομβία-Ελλάδα 3-0 (VIDEOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK