30ή αγ.: Μια "ανάσα" από τον τίτλο η Μπάγερν, στο Champions League η Λεβερκούζεν, προλαβαίνει η Ντόρτμουντ (VIDEOS)

Η Μπάγερν Μονάχου χρειάζεται μόλις έναν βαθμό για να στεφθεί και μαθηματικά πρωταθλήτρια μετά από τη δύσκολη νίκη της με 1-0 επί της Χέρτα. Η Λεβερκούζεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Κολονίας εκτός έδρας για την 30ή αγωνιστική της Bundesliga και με το 1-1 εξασφάλισε θέση τουλάχιστον στα προκριματικά του Champions League της νέας σεζόν. Η Ντόρτμουντ νίκησε και την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και συνεχίζει το ντεμαράζ για την Ευρώπη.

30ή αγ.: Μια "ανάσα" από τον τίτλο η Μπάγερν, στο Champions League η Λεβερκούζεν, προλαβαίνει η Ντόρτμουντ (VIDEOS)

Η Μπάγερν Μονάχου τα χρειάστηκε, ωστόσο κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Χέρτα στην "Άλιαντς Αρένα" με 1-0 και το γκολ του Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ τη φέρνει ακόμα πιο κοντά στη μαθηματική κατάκτηση του τίτλου. Η Rekordmeister παρατάχθηκε με ένα μείγμα βασικών και αναπληρωματικών και για πρώτη φορά μετά από καιρό με πλήρη πάγκο, παρά τα προβλήματα τραυματισμών. Κάποιες καλές στιγμές του Τόμας Μίλερ δεν ήταν σε θέση να καλύψουν την εικόνα μιας ομάδας που έχει κερδίσει τον τίτλο από τον... Νοέμβριο και παίζει ως τέτοια (εξ ου και το ντεμπούτο του 18χρονου Γερμανού μέσο Σινάν Κουρτ).

30ή αγ.: Μια "ανάσα" από τον τίτλο η Μπάγερν, στο Champions League η Λεβερκούζεν, προλαβαίνει η Ντόρτμουντ (VIDEOS)

Ο Μάνουελ Νόιερ, μάλιστα, απέτρεψε τα χειρότερα σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ του Σάντρο Βάγκνερ, με τους φιλοξενούμενους να... τιμωρούνται στο 80' μετά από τόσα λεπτά σκληρής δουλειάς και κόπων. Αρχικά ο Σβάινσταϊγκερ προειδοποίησε με δοκάρι και στη συνέχεια σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, που φέρνει την Μπάγερν σε απόσταση ενός βαθμού από το πρωτάθλημα, εάν η Βόλφσμπουργκ νικήσει την Κυριακή μέσα στο Μενχεγκλάντμπαχ.

Μπάγερν Μονάχου (4-3-3): Νόιερ, Ρόντε, Μπόατενγκ, Ντάντε, Βάιζερ, Λαμ, Σβάινσταϊγκερ, Γκαουντίνο (46' Κουρτ), Μίλερ (67' Τιάγκο), Λεβαντόβσκι, Γκέτσε (75' Πισάρο)

Χέρτα (4-2-3-1): Μπούρχερτ, Πέκαρικ, Λάνγκαμπ, Μπρουκς, Πλάτενχαρντ, Σκιέλμπρεντ, Λούστενμπεργκερ, Χαραγκούτσι, Στόκερ (73' Χέγκελερ), Σουλτς (83' Βάγκνερ), Καλού (66' Εντζένγκ)

30ή αγ.: Μια "ανάσα" από τον τίτλο η Μπάγερν, στο Champions League η Λεβερκούζεν, προλαβαίνει η Ντόρτμουντ (VIDEOS)

Το γκολ του Μπαρντ Φίνε στο τέλος δεν στέρησε την ευκαιρία από τη Λεβερκούζεν να... ξεμπερδέψει μία ώρα αρχύτερα με τα του Champions League. Το τελικό 1-1 με την Κολονία μπορεί να κοστίσει στο τέλος όσον αφορά στη μάχη της 3ης θέσης που οδηγεί απευθείας στους ομίλους, ωστόσο πλέον μόνο η Γκλάντμπαχ μπορεί να την προσπεράσει και η νέα χρονιά θα τη βρει τουλάχιστον στα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Η ομάδα του Ρόγκερ Σμιντ προερχόταν από 7 σερί νίκες στο πρωτάθλημα κι έψαχνε την 8η στο ντέρμπι, με την οποία θα ισοφάριζε το ρεκόρ συλλόγου από το 2013.

30ή αγ.: Μια "ανάσα" από τον τίτλο η Μπάγερν, στο Champions League η Λεβερκούζεν, προλαβαίνει η Ντόρτμουντ (VIDEOS)

Αν και μπήκε δυνατά, δεν κατάφερε να βρει το γκολ και μάλιστα ο Χακάν Τσαλχανόγλου σπατάλησε ευκαιρία ακόμα κι από τη βούλα του πέναλτι στο 42'. Τη λύση έδωσε (ξανά) με το πρώτο άγγιγμά του στην μπάλα ο Γιούλιαν Μπραντ στο 60' μετά από όμορφη ομαδική επίθεση. Λίγα λεπτά αργότερα αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ενώ στο 83' οι φιλοξενούμενοι δέχθηκαν γκολ σε ροή αγώνα από αντίπαλο για πρώτη φορά μετά από τις 21 Φεβρουαρίου και την ισοπαλία 2-2 με την Άουγκσμπουργκ, με συνέπεια να περιοριστούν στον βαθμό της ισοπαλίας.

Κολονία (4-4-2): Χορν, Μπρέτσκο (77' Φίνε), Μάροχ, Βίμερ, Χέκτορ, Ρίσε, Λέμαν (82' Ναγκασάβα), Φογκτ, Γκέρχαρντ (67' Πέσκο), Οσάκο, Ούτζα

Λεβερκούζεν (4-2-3-1): Λένο, Χίλμπερτ, Τοπράκ, Παπαδόπουλος (64' Γεβντάι), Γουέντελ, Μπέντερ, Ρόλφες (60' Ντέρμιτς), Μπελαράμπι, Χακάν, Σον (54' Μπραντ), Κίσλινγκ

30ή αγ.: Μια "ανάσα" από τον τίτλο η Μπάγερν, στο Champions League η Λεβερκούζεν, προλαβαίνει η Ντόρτμουντ (VIDEOS)

Η Ντόρτμουντ έχασε ξανά σωρεία ευκαιριών, μόνο που σε σχέση με τα αντίστοιχα παιχνίδια του 1ου γύρου, είχε φροντίσει να σκοράρει από νωρίς κι έτσι έφτασε στη νίκη με 2-0 επί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, που τη διατηρεί στο "κόλπο" της Ευρώπης και του Europa League, αφού απέχει πλέον μόλις 3 βαθμούς από τη Σάλκε και την Άουγκσμπουργκ. Η ομάδα του Γίργκεν Κλοπ, στην προτελευταία παρουσία του στο "Ζίγκναλ Ίντουνα Παρκ" ως προπονητής των γηπεδούχων, προηγήθηκε με τους Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (πέναλτι στο 24') και τον Σίντζι Καγκάβα στο 32' και ουσιαστικά καθόρισε από νωρίς τη μοίρα του αγώνα.

30ή αγ.: Μια "ανάσα" από τον τίτλο η Μπάγερν, στο Champions League η Λεβερκούζεν, προλαβαίνει η Ντόρτμουντ (VIDEOS)

Οι φιλοξενούμενοι δεν βρίσκονταν σε καλή φόρμα και μετά από 4 σερί παιχνίδια δίχως νίκη ήταν ισόβαθμοι με την Μπορούσια. Αν και φύσει επιθετική ομάδα ελέω Τόμας Σάαφ, η απουσία του 1ου σκόρερ της κατηγορίας με 19 τέρματα, Άλεξ Μάιερ (χάνει τη σεζόν λόγω τραυματισμού) ήταν ξανά εμφανής κι έτσι δεν κατάφεραν να απειλήσουν ιδιαίτερα. Ως εκ τούτου, η ομάδα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου (βασικός) έφτασε σε ένα εύκολο "τρίποντο" και στην 3η σερί εντός έδρας νίκη.

Ντόρτμουντ (4-2-3-1): Λάνγκερακ, Ντουρμ, Παπασταθόπουλος, Χούμελς, Σμέλτσερ, Μπέντερ, Γκίντερ, Μπλαστσικόβσκι (67' Ρόις), Καγκάβα, Μεχιταριάν (87' Ιμόμπιλε), Ομπαμεγιάνγκ (79' Καμπλ)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης (4-4-2): Τραπ, Τσάντλερ, Σαμπράνο, Μάντλουνγκ, Ινιόβσκι, Κίτελ (73' Βάλντσμιντ), Χασέμπε, Μεντόγεβιτς (46' Στεντέρα, 78' Ινούι), Πιαζόν, Σεφέροβιτς, Βαλντές

Σε ρυθμούς twitter

# Ο Νίκος Ιωαννίδης αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια της εκτός έδρας ήττας 3-2 της Ντόρτμουντ ΙΙ με αντίπαλο την Χάνζα Ρόστοκ για την 3. Liga.

# Η Μπάγερν Μονάχου έχει δεχθεί μόλις 13 γκολ στις πρώτες 30 αγωνιστικές της Bundesliga, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ για την κατηγορία.

Τα αποτελέσματα της 30ής αγωνιστικής

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

21:30 Μάιντς - Σάλκε 2-0

(28', 31' Μπελ)

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

16:30 Ντόρτμουντ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-0

(24' πέν. Ομπαμεγιάνγκ, 32' Καγκάβα)

16:30 Ανόβερο - Χοφενχάιμ 1-2

(24' πέν. Στιντλ - 1' Μοντέστ, 83' Σίπλοκ)

16:30 Στουτγκάρδη - Φράμπουργκ 2-2

(24' Γκιντσέκ, 27' Χάρνικ - 58' πέν., 85' Πέτερσεν)

16:30 Αμβούργο - Άουγκσμπουργκ 3-2

(11' Όλιτς, 19', 71' Λασογκά - 25' Μπομπαντίγια, 69' Βέρνερ)

16:30 Κολονία - Λεβερκούζεν 1-1

(83' Φίνε - 60' Μπραντ)

19:30 Μπάγερν Μονάχου - Χέρτα 1-0

(80' Σβάινσταϊγκερ)

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

16:30 Πάντερμπορν - Βέρντερ Βρέμης

18:30 Γκλάντμπαχ - Βόλφσμπουργκ

Οι συνθέσεις και τα videos των υπολοίπων αγώνων

Ανόβερο (4-4-2): Τσίλερ, Σμίντεμπαχ (90' Φελίπε), Μαρσέλο, Σουλτς, Αλμπορνός, Στιντλ, Σανέ (72' Καραμάν), Αντρεάσεν, Πριμπ, Για Κονάν (79' Σλάουντραφ), Χοσέλου

Χόφενχαϊμ (4-1-2-1-2): Μπάουμαν, Ρούντι, Άμπρααμ, Μπίτσακτσιτς, Τολτζάν, Στρομπλ, Σβέγκλερ, Πολάνσκι, Φιρμίνο (90' Σαλίχοβιτς), Σάλαϊ (90+4' Τσούμπερ), Μοντέστ (73' Σίπλοκ)

Στουτγκάρδη (4-2-3-1): Ούλραϊχ, Κλάιν, Μπάουμγκαρτλ, Νίντερμαϊερ, Χλούσεκ, Ρομέου, Γκέντνερ, Χάρνικ, Μάξιμ (67' Σβάαμπ), Κόστιτς (77' Ντινταβί), Γκιντσέκ (89' Βέρνερ)

Φράιμπουργκ (4-4-2): Μπέρκι, Ρίτερ (83' Μούιτζα), Τορεχόν, Μίτροβιτς (46' Νταριντά), Γκίντερ (46' Χέφλερ), Σμιντ, Σούστερ, Ζοργκ, Κλάους, Πέτερσεν, Μεχμέντι

Αμβούργο (4-2-3-1): Άντλερ, Βέστερμαν, Τζουρού, Ράικοβιτς, Οστρζόλεκ, Κάτσαρ (90+3' Ρούντνεβς), Φαν ντερ Φάαρτ (75' Γίρατσεκ), Στίεμπερ, Ιλίτσεβιτς (67' Γιάνσεν), Όλιτς, Λασογκά

Άουγκσμπουργκ (4-1-4-1): Χιτς, Φερχάεγκ, Χονγκ, Κλάβαν, Μπαμπά, Μπάιερ, Έσβαϊν (78' Μάταβζ), Φόιλνερ (60' Τζι), Αλτιντόπ (67' Χιέιμπιεργκ), Βέρνερ, Μπομπαντίγια

News 24/7

24MEDIA NETWORK