13η αγ.: Η Σάντερλαντ σταμάτησε την Τσέλσι, νίκες για Λίβερπουλ, Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ (VIDEOS)

Η Τσέλσι πέταξε βαθμούς στο "Στάδιο του Φωτός" με αντίπαλο τη μαχητική Σάντερλαντ για τη 13η αγωνιστική της Premier League. Το γκολ του Γκλεν Τζόνσον στο 85' λύτρωσε τη Λίβερπουλ απέναντι στην Στόουκ, με τον Στίβεν Τζέραρντ να είναι παγκίτης στην 16η επέτειο από το ντεμπούτο του. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε πάρτι κόντρα στη Χαλ παρότι έχασε τον Άνχελ ντι Μαρία, η Άρσεναλ έφυγε με νίκη από το "Χόθορνς" της Γουέστ Μπρομ.

13η αγ.: Η Σάντερλαντ σταμάτησε την Τσέλσι, νίκες για Λίβερπουλ, Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ (VIDEOS)

Η ομάδα που δέχθηκε 8 γκολ από τη Σαουθάμπτον, Σάντερλαντ, κατάφερε να κρατήσει στο 0-0 την προελαύνουσα Τσέλσι και να αποδείξει ότι οι παίκτες του Ζοζέ Μουρίνιο είναι θνητοί και έχουν μέλλον ακόμα για τον τίτλο. Η οργάνωση ήταν το μυστικό για τις "μαύρες γάτες", που υποδέχθηκαν την καλύτερη ομάδα του Νησιού, η οποία προερχόταν από το επιβλητικό 5-0 επί της Σάλκε στο Γκελζενίρχεν.

13η αγ.: Η Σάντερλαντ σταμάτησε την Τσέλσι, νίκες για Λίβερπουλ, Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ (VIDEOS)

Οι "μπλε" είχαν το πάνω χέρι, δημιούργησαν ευκαιρίες, αλλά ο Κοστίλ Παντιλιμόν δεν νικήθηκε, παρά τις αδιάκοπες προσπάθειες των φιλοξενουμένων. Ο Γουίλιαν έφτασε μέχρι το δοκάρι, ενώ ο Ντιέγκο Κόστα μέχρι την... κίτρινη κάρτα, σε μία διεκδίκηση της μπάλας όπου έπρεπε να αποβληθεί για χτύπημα σε αντίπαλο. Στα τελευταία λεπτά, μάλιστα, οι γηπεδούχοι (με τον Χάρη Μαυρία εκτός αποστολής) είχαν δοκάρι με τον Σαντιάγο Βερχίνι και εν τέλει έγιναν η 3η ομάδα στην Αγγλία που "κόβει" βαθμούς από τους πρωτοπόρους.

Σάντερλαντ (4-1-4-1): Παντιλιμόν, Βερχίνι, Ο' Σέι, Μπράουν, Ρεβεγέ, Κάτερμολ, Τζόνσον, Λάρσον, Ρόντγουελ (62' Χόρδι), Γουίκαμ, Φλέτσερ (62' Άλτιντορ)

Τσέλσι (4-2-3-1): Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Φάμπρεγας, Μάτιτς, Γουίλιαν (85' Σίρλε), Οσκάρ (76' Ντρογκμπά), Αζάρ, Κόστα (76' Ρεμί)

13η αγ.: Η Σάντερλαντ σταμάτησε την Τσέλσι, νίκες για Λίβερπουλ, Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ (VIDEOS)

Ο Μπρένταν Ρότζερς τον έριξε στο παιχνίδι στο 75ο λεπτό. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Στίβεν Τζέραρντ πανηγύρισε το 1-0 της Λίβερπουλ επί της Στόουκ, στην επέτειο 16 ετών από το επαγγελματικό ντεμπούτο του με την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ. Το αγχωτικό "τρίποντο" ήρθε υπό ιδιαίτερες συνθήκες, αφού ο τεχνικός των "κόκκινων" επέλεξε να αρχίσει το παιχνίδι δίχως τον αρχηγό της ομάδας και του Ντέγιαν Λόβρεν, ουσιαστικά "δείχνοντας" τους ενόχους για την κακή πορεία της ομάδας τον τελευταίο καιρό.

13η αγ.: Η Σάντερλαντ σταμάτησε την Τσέλσι, νίκες για Λίβερπουλ, Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ (VIDEOS)

Η απουσία τους δεν μετέβαλε δραστικά τα δεδομένα και το 4-2-3-1 δεν ήταν αποδοτικό απέναντι σε μία καλοστημένη ομάδα του Μαρκ Χιουζ. Η Λίβερπουλ χρειάστηκε 55 λεπτά για να καταγράψει μία προσπάθεια με στόχο την εστία του Ασμίρ Μπέγκοβιτς. Ο Ραχίμ Στέρλινγκ είχε μία απίθανη ευκαιρία λίγο αργότερα, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι. Οι γηπεδούχοι πίεζαν στην αναζήτηση της πρώτης νίκης μετά από τις 28 Οκτωβρίου και μετά από το δοκάρι του Ρίκι Λάμπερτ, ο Γκλεν Τζόνσον πήρε το ριμπάουντ και (μαζί με μία επέμβαση του επίσης στιγματισμένου Σιμόν Μινιολέ στο τέλος) φρόντισε να διακόψει το αρνητικό σερί ενός μήνα άνευ επιτυχίας.

Λίβερπουλ (4-2-3-1): Μινιολέ, Τζόνσον, Σκέρτελ, Τουρέ, Ενρίκε, Λούκας (75' Τζέραρντ), Άλεν, Χέντερσον, Κουτίνιο (88' Λόβρεν), Στέρλινγκ, Λάμπερτ

Στόουκ (4-2-3-1): Μπέγκοβιτς, Κάμερον, Σόκρος, Γουίλσον, Πίτερς, Σίντγουελ (22' Γουίλαν, 46' Άνταμ), Ενζονζί, Γουόλτερς, Κρκιτς, Αρναούτοβιτς (88' Κράουτς), Ντιουφ

13η αγ.: Η Σάντερλαντ σταμάτησε την Τσέλσι, νίκες για Λίβερπουλ, Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ (VIDEOS)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να "ψαλιδίσει" την απόσταση από τις θέσεις που τη χωρίζουν από την απευθείας είσοδο στους ομίλους του Champions League, αφού εν αναμονή του Σαουθάμπτον - Μάντσεστερ Σίτι που θα κόψει βαθμούς από τουλάχιστον μία από τις ομάδες που βρίσκονται από πάνω της, επιβλήθηκε 3-0 της Χαλ στο "Ολντ Τράφορντ". Το παιχνίδι άρχισε με άσχημο τρόπο για τον Λουίς φαν Χάαλ, ο οποίος έπρεπε να αντιμετωπίσει τον 41ο τραυματισμό στο ρόστερ του φέτος και δη σε έναν άκρως σημαντικό παίκτη, τον Άνχελ ντι Μαρία.

13η αγ.: Η Σάντερλαντ σταμάτησε την Τσέλσι, νίκες για Λίβερπουλ, Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ (VIDEOS)

Η είσοδος του Άντερ Ερέρα τον έφερε για πρώτη φορά δίπλα στον Μάικλ Κάρικ, ο οποίος στο 4-4-2 με ρόμβο στο κέντρο ουσιαστικά οπισθοχωρούσε στα στόπερ, ώστε να αντικατοπτρίζεται το 3-5-2 των φιλοξενουμένων. Μία καραμπόλα στο 16' έχρισε σκόρερ τον Κρις Σμόλινγκ, ενώ στο 42' ο Γουέιν Ρούνεϊ σκόραρε για 9η φορά φέτος στο πρωτάθλημα και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη. Ένας κεραυνός του Ρόμπιν φαν Πέρσι στο 66' (λίγα λεπτά από μία προσπάθεια να επαναλάβει το απίθανο γκολ με κεφαλιά του σημείωσε στο Μουντιάλ) έγραψε το τελικό 3-0 που έδωσε το "τρίποντο" στους γηπεδούχους.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-1-2-1-2): Ντε Χέα, Βαλένσια (74' Φλέτσερ), Σμόλινγκ, Ρόχο, Γιανγκ, Κάρικ, Φελαϊνί, Ντι Μαρία (14' Ερέρα), Μάτα, Φαν Πέρσι (70' Φαλκάο), Ρούνεϊ

Χαλ (3-5-2): Μακγκρέγκορ, Τσέστερ, Ντόσον, Ντέιβις, Ελμοχαμαντί, Ντιαμέ (75' Κουίν), Λίβερμορ, Μπρέιντι (75' Μέιλερ), Ρόμπερτσον, Μπεν Αρφά (35' Αλούκο), Γέλαβιτς

13η αγ.: Η Σάντερλαντ σταμάτησε την Τσέλσι, νίκες για Λίβερπουλ, Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ (VIDEOS)

Ο Ολιβιέ Ζιρού επέστρεψε, ο Ντάνι Γουέλμπεκ σκόραρε και η Άρσεναλ αφήνει πίσω της τη χειρότερη εκκίνησή της στην Premier League, επικρατώντας με 1-0 της Γουέστ Μπρομ στο "Χόθορνς". Ο Γάλλος επιθετικός βρέθηκε ξανά σε αγώνα των "κανονιέρηδων" για πρώτη φορά από τα μέσα Αυγούστου και την αναμέτρηση με την Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη, αφήνοντας πίσω τον τραυματισμό του και συμμετέχοντας ενεργά στην "πολιορκία" της εστίας του Μπεν Φόστερ. Η επάνοδός του ήρθε την κατάλληλη στιγμή για τον Αρσέν Βενγκέρ ( που αποδοκιμάστηκε στις εξέδρες), ο οποίος έχει αρχίσει να ξεμένει από ποδοσφαιριστές λόγω τραυματισμών κι ενώ στο 23ο λεπτό έχασε και τον Νάτσο Μονρεάλ.

13η αγ.: Η Σάντερλαντ σταμάτησε την Τσέλσι, νίκες για Λίβερπουλ, Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ (VIDEOS)

Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν με 8 τελικές προσπάθειες το 1ο ημίχρονο (έναντι καμίας των γηπεδούχων), αλλά η δικαιοσύνη αποδόθηκε με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, όταν η καλοζυγισμένη σέντρα του Σάντι Καθόρλα έδωσε την ευκαιρία στον Γουέλμπεκ να διακόψει ένα αρνητικό σερί 6 αγώνων δίχως γκολ για την Άρσεναλ. Το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι τέλους παρά την είσοδο στο 76' του Γιώργου Σαμαρά (με το κοινό να αποδοκιμάζει την απόφαση του Άλαν Ιρβάιν να αντικαταστήσει τον Στεφάν Σεσενιόν) και οι Λονδρέζοι ολοκλήρωσαν ιδανικά την εβδομάδα, μετά και από τη νίκη επί της Ντόρτμουντ.

Γουέστ Μπρομ (4-2-3-1): Φόστερ, Γουίσντομ, Ντόσον, Λέσκοτ, Ποκονιολί (75' Γκαμπόα), Μουλουμπού (65' Ανιτσέμπε), Γκάρντνερ, Ντόρανς, Σεσενιόν (76' Σαμαράς), Μπραντ, Μπεραχίνο

Άρσεναλ (4-2-3-1): Μαρτίνες, Τσέιμπερς, Μέρτεζακερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ (23' Γκιμπς), Ράμσεϊ, Φλαμινί, Αλέξις, Καθόρλα, Γουέλμπεκ, Ζιρού (78' Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν)

Σε ρυθμούς twitter

13η αγ.: Η Σάντερλαντ σταμάτησε την Τσέλσι, νίκες για Λίβερπουλ, Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ (VIDEOS)

# Η διαμαρτυρία των φίλων της Λίβερπουλ για την κατακόρυφη αύξηση της τιμής των εισιτηρίων.

# Ο Κώστας Σταφυλίδης αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά της εκτός έδρας νίκης της Φούλαμ επί της Μπράιτον για τη 18η αγωνιστική της Championship που κρατάει τους Λονδρέζους πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

# Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος δέχθηκε γκολ από λάθος έξοδο σε κόρνερ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων και η Μίντλεσμπρο παραχώρησε έναν βαθμό στην Μπλάκμπερν (1-1) στο "Ρίβερσαϊντ".

Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

14:45 Γουέστ Μπρομ - Άρσεναλ 0-1

(60' Γουέλμπεκ)

17:00 Μπέρνλι - Άστον Βίλα 0-1

(38' Κόουλ)

17:00 Λίβερπουλ - Στόουκ 1-0

(85' Τζόνσον)

17:00 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Χαλ 3-0

(16' Σμόλινγκ, 42' Ρούνεϊ, 66' Φαν Πέρσι)

17:00 ΚΠΡ - Λέστερ 3-2

(37' αυτ. Μόργκαν, 45' Φερ, 73' Όστιν - 4' Καμπιάσο, 67' Σλουπ)

17:00 Σουόνσι - Κρίσταλ Πάλας 1-1

(15' Μπονί - 25' πέν. Γέντινακ)

17:00 Γουέστ Χαμ - Νιούκαστλ 1-0

(56' Κρέσγουελ)

19:30 Σάντερλαντ - Τσέλσι 0-0

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

15:30 Σαουθάμπτον - Μάντσεστερ Σίτι

18:00 Τότεναμ - Έβερτον

Οι συνθέσεις και τα videos των υπολοίπων αγώνων

Μπέρνλι (4-4-1-1): Χίτον, Τρίπιερ, Κιν, Σέικελ, Γουόρντ, Μπόιντ, Μάρνεϊ, Τζόουνς (83' Γουάλας), Κάιτλι (65' Άρφιλντ), Μπαρνς (65' Γιούτκιεβιτς), Ινγκς

Άστον Βίλα (4-3-3): Γκουζάν, Χάτον, Οκορέ, Κλαρκ (90+6' Λότον), Σισοκό, Κλέβερλί, Γουέστγουντ, Σάντσες, Κόουλ (67' Γκρίλις), Αγκμπόνλαχορ, Βάιμαν (78' Ρίτσαρντσον)

ΚΠΡ (4-4-2): Γκριν, Ίσλα, Ονουόχα, Κόκερ, Γιουν (51' Τραορέ), Κράνιτσαρ (90+1' Χόιλετ), Μπάρτον, Χένρι, Φερ, Βάργκας (76' Ματς), Όστιν

Λέστερ (4-4-2): Σμάιχελ, Ντε Λατ, Βασιλέβσκι, Μόργκαν, Κοντσέσκι, Μαχρέζ (60' Ολμπράιτον), Τζέιμς, Καμπιάσο (89' Κινγκ), Σλουπ, Βάρντι, Ουγιόα (60' Νούτζεντ)

Σουόνσι (4-2-3-1): Φαμπιάνσκι, Ράνχελ, Μπάρτλεϊ, Γουίλιαμς, Τέιλορ, Κι, Σέλβεϊ, Ράουτλετζ (65' Μπάροου), Σίγκουρντσον, Μοντέρο, Μπονί (75' Γκομίς)

Κρίσταλ Πάλας (4-4-1-1): Σπερόνι, Γουόρντ, Νταν, Χάνγκελαντ, Κέλι, Πάντσεον (81' Ζαχά), Γέντινακ, Λέντλεϊ, Μπολάσι, Σαμάκ (66' Κάμπελ), Γκέιλ (21' Μακάρθουρ)

Γουέστ Χαμ (4-2-3-1): Αντριάν, Τζένκινσον, Κόλινς, Τόμκινς, Κρέσγουελ, Νομπλ, Κουγιατέ (85' Νόλαν), Αμαλφιτανό, Ντάουνινγκ, Τζάρβις (70' Σάρατε), Κάρολ

Νιούκαστλ (4-2-3-1): Έλιοτ, Γιάνμαατ (74' Τέιλορ), Γουίλιαμσον, Ντάμετ, Αϊνταρά, Τιοτέ (63' Σισέ), Κόλμπακ, Γκουφράν (63' Καμπελά), Σισοκό, Σά. Αμεόμπι, Πέρεθ

News 24/7

24MEDIA NETWORK