21η αγ.: Ξέσπασε και χωρίς Ρονάλντο η Ρεάλ, ανάκαμψη για Ατλέτικο (VIDEOS)

Η Ρεάλ Μαδρίτης αψήφισε την απουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο και υπέταξε με 4-1 τη Ρεάλ Σοθιεδάδ χάρη στην ποιότητα των Γκάρεθ Μπέιλ και Χάμες Ροντρίγκες, για την 21η αγωνιστική της Primera Division. Η Ατλέτικο Μαδρίτης "καθάρισε" στο άψε σβήσε την Εϊμπάρ στη Χώρα των Βάσκων.

21η αγ.: Ξέσπασε και χωρίς Ρονάλντο η Ρεάλ, ανάκαμψη για Ατλέτικο (VIDEOS)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο απουσίαζε, αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης διαθέτει την ποιότητα να "καθαρίζει" παιχνίδια και χωρίς αυτόν και επικράτησε με 4-1 της Ρεάλ Σοθιεδάδ στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου". Οι Βάσκοι έχουν φύγει μόνο με 3 νίκες από αυτήν την έδρα σε 67 επισκέψεις και από το 2005-2006 μετρούν μόνο ήττες. Ως εκ τούτου, όταν ο Αρίτς Ελουστόνδο τους έβαλε μπροστά στο σκορ μόλις στο 2', ο Ντέιβιντ Μόγες δεν εφησύχασε με το προβάδισμα. Δικαίως, αφού 40 δευτερόλεπτα αργότερα ο Χάμες Ροντρίγκες είχε ισοφαρίσει για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Κάρλο Αντσελότι δεν είχε νικήσει ποτέ τον αντίπαλό του στην Αγγλία ως προπονητές των Έβερτον και Τσέλσι αντιστοίχως, αλλά όλα έδειχναν ότι αυτό το σερί θα σταματούσε.

21η αγ.: Ξέσπασε και χωρίς Ρονάλντο η Ρεάλ, ανάκαμψη για Ατλέτικο (VIDEOS)

Ακόμα και δίχως τον τιμωρημένο και τραυματία Κριστιάνο Ρονάλντο, οι "μερένγκες" ήταν καταιγιστικοί. Ο Γκάρεθ Μπέιλ ανέλαβε την ηγεσία της εμπροσθοφυλακής, αλλά ο Σέρχιο Ράμος ήταν ο σκόρερ της ανατροπής κι έγινε ο μοναδικός παίκτης μετά από τους Λιονέλ Μέσι και Αρίτς Αντούριθ που έχουν τουλάχιστον 3 γκολ σε κάθε μία από τις τελευταίες 10 σεζόν στο πρωτάθλημα. Ο Μπέιλ προσπάθησε να... κλέψει ένα γκολ από τον Ροντρίγκες και τιμωρήθηκε με άουτ, αλλά η διεύρυνση του σκορ ήταν θέμα χρόνου. Στο 2ο ημίχρονο ανέλαβε δράση ο Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος με δύο τέρματα διασφάλισε τη νίκη και την πρωτιά των πρωταθλητών Ευρώπης και κόσμου.

Ρεάλ Μαδρίτης (4-3-3): Κασίγιας, Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Μαρσέλο, Ιγιαραμέντι, Κρόος (81' Κεντίρα), Ίσκο, Ροντρίγκες (74' Χεσέ), Μπενζεμά (81' Ερνάντες), Μπέιλ

Ρεάλ Σοθιεδάδ (4-2-3-1): Ρούλι, Α. Ελουστόνδο (63' Μπεργκάρα), Γκονθάλεθ, Ι. Μαρτίνεθ, Γιούρι, Γκ. Ελουστόνδο, Πάρδο, Πριέτο, Γκρανέρο, Κανάλες (46' Ντε λα Μπέγια), Βέλα (17' Αγκιρέτσε)

21η αγ.: Ξέσπασε και χωρίς Ρονάλντο η Ρεάλ, ανάκαμψη για Ατλέτικο (VIDEOS)

Η Ατλέτικο Μαδρίτης άφησε πίσω της τον αποκλεισμό από την Μπαρτσελόνα στο Copa del Rey και ταξίδεψε στη Χώρα των Βάσκων για να αντιμετωπίσει την... καλύτερη ομάδα της περιοχής (τουλάχιστον όσον αφορά στον βαθμολογικό πίνακα), τη "νεοφώτιστη" Εϊμπάρ. Μετά από 25 λεπτά αγώνα, οι πρωταθλητές Ισπανίας είχαν προσθέσει στις "βαλίτσες" τους τους 3 βαθμούς της νίκης και απλά προσπαθούσαν να αποφύγουν τον τραυματισμό στον κάκιστο αγωνιστικό χώρο του "Ιπουρούα".

21η αγ.: Ξέσπασε και χωρίς Ρονάλντο η Ρεάλ, ανάκαμψη για Ατλέτικο (VIDEOS)

Μόλις στο 7ο λεπτό, ο φορμαρισμένος Αντουάν Γκριεζμάν άνοιξε το σκορ για τους "ροχιμπλάνκος". Ο Μάριο Μάντζουκιτς χρειάστηκε δύο λεπτά για να βάλει τη "σφραγίδα" του στο παιχνίδι και να "κλειδώσει" τη νίκη. Πρώτα στο 23' μετά από ασίστ του Γκριεζμάν και μετά στο 25' νίκησε τον Τσάμπι Ιρουρέτα κι έφτασε τα 18 γκολ στη φετινή σεζόν, ένα περισσότερο από όσα έχει σημειώσει ο προκάτοχός του Ντιέγκο Κόστα με τη φανέλα της Τσέλσι. Ο Γκαΐθκα Γκαριτάνο έκανε 3 αλλαγές στο ημίχρονο στην προσπάθειά του να αλλάξει κάπως την εικόνα της ομάδας, όμως δεν τα κατάφερε. Η Ατλέτικο αποχώρησε με το 3-1 (μείωσε στο τέλος ο Φεντερίκο Πιοβακάρι) αλλά και την 7η κίτρινη κάρτα του Ραούλ Γκαρθία που σημαίνει την απουσία του από το ντέρμπι με τη Ρεάλ τη μεθεπόμενη αγωνιστική.

Εϊμπάρ (4-2-3-1): Ιρουρέτα, Καστεγιάνο, Ανιμπάρο, Νάβας, Άμπρααμ, Εράστι (46' Λάρα), Μπόρχα, Ντελ Μοράλ (46' Κάπα), Αρουαμπαρένα (46' Λέκιτς), Μπερχόν, Πιοβακάρι

Ατλέτικο Μαδρίτης (4-3-3): Μογιά, Γκάμεθ, Χ. Χιμένες, Γκοδίν, Σικέιρα, Σαούλ, Τιάγκο, Κόκε (79' Κάνι), Γκαρθία (55' Σουάρεθ), Μάντζουκιτς, Γκριεζμάν (70'. Ρ. Χιμένες)

Σε ρυθμούς twitter

# Στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον φίλαθλο της Ρεάλ Σοθιεδάδ που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο λίγο πριν από τη σέντρα.

Τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

17:00 Ρεάλ Μαδρίτης - Ρεάλ Σοθιεδάδ 4-1

(3' Ροντρίγκες, 37' Ράμος, 52', 76' Μπενζεμά - 2' Α. Ελουστόνδο)

19:00 Εϊμπάρ - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-3

(89' Πιοβακάρι - 7' Γκριεζμάν, 23', 25' Μάντζουκιτς)

21:00 Γρανάδα - Έλτσε 1-0

(56' Κόρντομπα)

23:00 Θέλτα - Κόρδοβα

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

13:00 Λεβάντε - Αθλέτικ Μπιμπάο

18:00 Αλμερία - Χετάφε

20:00 Σεβίλλη - Εσπανιόλ

22:00 Μπαρτσελόνα - Βιγιαρεάλ

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

21:45 Μάλαγα - Βαλένθια

Οι συνθέσεις και τα videos των υπολοίπων αγώνων

Γρανάδα (4-2-3-1): Όιερ, Νιομ, Μπαμπίν, Μάινθ, Ινσούα, Πέρεθ, Ρίκο, Ιμπάνιεθ (89' Φουλκιέ), Πίτι (81' Μάρκεθ), Μπανγκουρά (71' Καντέιας), Κόρντομπα

Έλτσε (4-2-3-1): Τιτόν, Σουάρες, Ρόκο, Λομπάν, Αλμπάκαρ, Αντριάν, Πάσαλιτς, Χιμένεθ (64' Κρ. Ερέρα), Ροντρίγκεθ, Νίγκεθ (73' Άνχελ), Κόρο (67' Ροντρίγκες)

News 24/7

24MEDIA NETWORK