22η αγ.: Η διαιτησία σταμάτησε τη Γιουβέντους, "χαστούκι" σε Λάτσιο

Οι αποφάσεις του διαιτητή Μάρκο Γκουίντα και η αδυναμία της να "καθαρίσει" το ματς, κράτησε τη Γιουβέντους στο 1-1 με την Τζένοα στο Τορίνο, προκαλώντας την έκρηξη του Αντόνιο Κόντε μετά το τέλος της αναμέτρησης. Έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει η Λάτσιο, μετά την εντός έδρας ήττα από την Κιέβο.

22η αγ.: Η διαιτησία σταμάτησε τη Γιουβέντους, "χαστούκι" σε Λάτσιο

Ο Αντόνιο Κόντε έτρεξε στον διαιτητή. Ο Στέφαν Λίχτσταϊνερ έδειξε 4 δάχτυλα στον βοηθό. Οι υπόλοιποι παίκτες της Γιουβέντους διαμαρτύρονταν σε όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Ήταν η εικόνα στο "Γιουβέντους Στέιντιουμ" αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης μεταξύ Γιουβέντους και Τζένοα, που έληξε ισόπαλη 1-1. Είχε προηγηθεί στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων το χέρι του Αντρέας Γκράνκβιτς στη μεγάλη περιοχή, το οποίο οι διαιτητές θεώρησαν ακούσιο. Το πανδαιμόνιο που ακολούθησε κατέληξε σε πολλές κίτρινες κάρτες, ένταση και νεύρα, αλλά όχι σε κάτι χειροπιαστό.

22η αγ.: Η διαιτησία σταμάτησε τη Γιουβέντους, "χαστούκι" σε Λάτσιο

Ο διαιτητής Μάρκο Γκουίντα είχε προκαλέσει διαμαρτυρίες από το 1ο ημίχρονο με τις... μη αποφάσεις του. Ένα χέρι του Μίρκο Βούτσινιτς στην περιοχή των "μπιανκονέρι" θα μπορούσε κάλλιστα να εξελιχθεί σε πέναλτι υπέρ της ομάδας του Νταβίντε Μπαλαρντίνι, που επέστρεψε μετά από 2 χρόνια στον πάγκο των "γκριφόνι" με στόχο να τους κρατήσει στην κατηγορία. Οι πρωταθλητές Ιταλίας θα μπορούσαν να αποφύγουν όλο αυτό το χάος εάν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στο παιχνίδι τους. Ακόμα και χωρίς Αντρέα Πίρλο και Τζιόρτζιο Κιελίνι, οι "μπιανκονέρι" είχαν την υπεροχή, έφτασαν πρώτοι στο γκολ με τον Φάμπιο Κουαλιαρέλα στο 54', είχαν δοκάρι σε φάουλ του Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο, αλλά "τιμωρήθηκαν" από έναν πρώην -δανεικό από Ρόμα- παίκτη τους, το Μάρκο Μποριέλο, τον οποίο... ξεφόρτωσαν στη Γένοβα το καλοκαίρι.

22η αγ.: Η διαιτησία σταμάτησε τη Γιουβέντους, "χαστούκι" σε Λάτσιο

Η Λάτσιο έχασε έδαφος στο κυνήγι της Γιουβέντους, αφού υποτίμησε την Κιέβο και γνώρισε αναπάντεχη ήττα με 1-0 μέσα στο "Ολίμπικο". Η κακή μέρα φάνηκε από την αρχή για τη Λάτσιο. Ο αετός - σύμβολο, κατά την καθιερωμένη πτήση του πριν από την έναρξη της συνάντησης, αρνήθηκε να προσγειωθεί. Ο Φεντερίκο Μαρκέτι έσκισε κατα λάθος τα δίχτυα της εστίας του. Και οι 2 ομάδες δεν είχαν ως στόχο να προσφέρουν θέαμα στους φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες του "Ολίμπικο".

22η αγ.: Η διαιτησία σταμάτησε τη Γιουβέντους, "χαστούκι" σε Λάτσιο

Ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς, εξάλλου, έκρινε πως σε αυτό το ματς θα ήταν σε θέση να ξεκουράσει τους Ερνάνες και Στέφανο Μάουρι, τους οποίους κράτησε στον πάγκο. Διαψεύστηκε, αφού οι "λατσιάλι" αδυνατούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες στην εστία των φιλοξενουμένων, που ακόμα και χωρίς τον Στέφανο Σορεντίνο (ο οποίος πωλήθηκε στην Παλέρμο), κρατούσαν με σχετική ευκολία το μηδέν. Δεν συνέβη το ίδιο με τον Μαρκέτι, ο οποίος στο 61ο λεπτό μάζεψε την μπάλα από τα (δεμένα) δίχτυα του, μετά από ριμπάουντ του Αλμπέρτο Παλόσκι σε δοκάρι του Μπόγιαν Τζόκιτς. Ερνάνες και Μάουρι πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο, η Λάτσιο απείλησε αρκετά, αλλά το γκολ της ισοφάρισης δεν ήρθε.

Σε ρυθμούς twitter

# Την ώρα της αναμέτρησης της Γιουβέντους με την Τζένοα, ο διευθυντής της "γηραιάς κυρίας", Μπέπε Μαρότα, ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του Νικολά Ανελκά μέχρι το τέλος της σεζόν.

# Φημολογία θέλει τον σκάουτ της Ντιναμό Μόσχας, Ντμίτρι Γκαλιάμιν, να βρέθηκε στο "Ολίμπικο" για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση της Λάτσιο με την Κιέβο, εστιάζοντας στον Ερνάνες.

Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής

Λάτσιο - Κιέβο 0-1

(61' Παλόσκι)

Γιουβέντους - Τζένοα 1-1

(54' Κουαλιαρέλα - 68' Μποριέλο)

27/01 13:30 Μπολόνια - Ρόμα

27/01 16:00 Αταλάντα - Μίλαν

27/01 16:00 Κάλιαρι - Παλέρμο

27/01 16:00 Κατάνια - Φιορεντίνα

27/01 16:00 Πάρμα - Νάπολι

27/01 16:00 Σαμπντόρια - Πεσκάρα

27/01 16:00 Ουντινέζε - Σιένα

27/01 21:45 Ίντερ - Τορίνο

News 24/7

24MEDIA NETWORK