Τα αποτελέσματα των αντιπάλων

Δύο από τρεις αντιπάλους του Ολυμπιακού έπαιξαν μεσοβδόμαδα. Καμία από αυτές δεν μπόρεσε να φύγει με...νίκη από το γήπεδο. Η Ρεάλ έζησε στιγμές "τρόμου" στο "Ριαθόρ" με την Λα Κορούνια να επικρατεί 3-1. Αποκλεισμός για την Λιόν στο Λιγκ Καπ, με την Ναντ να αποκλείει τους πρωταθλητές με 5-4 στα πέναλτι.

Τα αποτελέσματα των αντιπάλων
Ναντ-Λιόν 1-1

Αποκλείστηκε από τη συνέχεια τον Λιγκ Καπ η Λιόν, η οποία γνώρισε την ήττα στα πέναλτι από την Ναντ με 4-3. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στάθηκε ιδιαίτερα τυχερή αφού οδήγησε το παιχνίδι στην παράταση στο 90’ της κανονικής διάρκειας, ωστόσο τα «καναρίνια» ήταν αυτά που έδειξαν μεγαλύτερη ψυχραιμία και πήραν την πρόκριση.

Ο Ζεράρ Ουγέ προτίμησε να παρατάξει μία ενδεκάδα με ελάχιστους βασικούς ποδοσφαιριστές, κάτι που το πλήρωσε, καθώς η Ναντ ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ και μάλιστα σχετικά νωρίς. Στο 29ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Μαμαντού Ντιαλό έβαλε τα «καναρίνια» σε ηγετική θέση στο σκορ, το οποίο διατηρήθηκε στο πρώτο μέρος, αφού οι ευκαιρίες έλειπαν.

Στο δεύτερο μέρος, οι πρωταθλητές Γαλλίας ανέβασαν ρυθμούς (βοήθησαν σε αυτό και οι αλλαγές -βασικών πια- του Ουγέ), αλλά το γκολ και πάλι δεν ήρθε. Αυτό συνέβη στο ενενηκοστό λεπτό με τον Γκοβού, ο οποίος έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί, αμφότερες οι ομάδες έδειξαν διάθεση να μην… κουραστούν και περίμεναν τα πέναλτι.

Εκεί, ο Κάριου νικήθηκε από τον Λαντρό, ο Βερκούτρ νίκησε τον Γκιγιόν, ο Λαντρό απέκρουσε το πέναλτι και του Μαλουντά και τελικώς, οι γηπεδούχοι πήραν την πρόκριση.

Η σύνθεση της Λιόν: Βερκούτρ, Κλερκ, Ντιατά, Μονσορό, Αμπιντάλ (46’ Μπερτόντ), Πεντρετί (58’ Μαλουντά), Ντιάρα, Κλέμεντ, Γκοβού, Φρεδ, Φρο (63’ Κάριου)

Η σειρά των πέναλτι

1-1 Ντιάρα
2-3 Φρεδ
3-4 Μονσορό


Ντεπορτίβο Λα Κορούνια - Ρεάλ Μαδρίτης 3-1

Δύο ήττες σε ισάριθμα ντέρμπι για την Ρεάλ Μαδρίτης και το όνειρο της κορυφής στην Πριμέρα Ντιβιζιόν κατέληξε σε...έκτη θέση. Οπως και κόντρα στην Βαλένθια, έτσι και στην αναμέτρηση του "Ριαθόρ", οι "μερένγκες" έδειξαν...τρύπιοι αμυντικά και γνώρισαν την συντριβή με 1-3. Από την μεριά τους οι Γαλιθιάνοι σταμάτησαν και την δεύτερη μεγάλη δύναμη της χώρας, μετά και το 3-3 με την Μπαρτσελόνα στις 15/10.

Mε πολλές απουσίες στο αρχικό της σχήμα παρατάχθηκε η ομάδα του Λουξεμπούργο. Το κέντρο "πόναγε", με τον Ζιντάν εκτός αποστολής και έτσι την οργάνωση προσπαθούσε να επιφορτιστεί ο Μπέκαμ.

Αμφότερες οι ομάδες έχασαν ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, αλλά τελικά οι παίκτες του Καπαρός πήραν το προβάδισμα με διαγώνιο σουτ του Καναδού Ντε Γκούζμαν στο 34'. Σαν να μην έφθανε αυτό στο τέλος του πρώτου μέρους ο Μουνίτις σέντραρε και ο επερχόμενος Χουάνμα νίκησε την αντίπαλη άμυνα για να κάνει το 2-0.

Στην επανάληψη ο Λουξεμπούργκο πέταξε...λευκή πετσέτα στο 52', αφού απέσυρε τον Μπέκαμ και πέρασε στην θέση του τον νεαρό Μπαλμπόα. Ενα τέταρτο αργότερα ο Πάμπλο Γκαρσία αντικαταστάθηκε από τον Σολδάδο, αλλά τα πράγματα είχαν ήδη πάρει το λάθος δρόμο.

Η κυριαρχία της "Ντέπορ " έγινε...τριπλή στο 83' με τον Μουνίτις να εκτελεί κόρνερ και τον Χουάνμα να παίρνει και πάλι την κεφαλιά για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Η μείωση του σκορ, με βολέ του Ραούλ, δύο λεπτά αργότερα, απλώς μίκρυνε το μέγεθος της ήττας, με τους Μαδριλένους να ετοιμάζονται για άλλη μία δύσκολη εξόρμηση, το Σαββάτο κόντρα στην Μπέτις.

H σύνθεση της Ρεάλ:

Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Ντιόγκο, Σέρχιο Ράμος, Γουντγκέιτ, Ρ. Κάρλος, Ελγκέρα, Γκούτι, Πάμπλο Γκαρσία (66' Σολδάδο), Μπέκαμ (52' Μπαλμπόα), Ρομπίνιο, Ραούλ

News 24/7

24MEDIA NETWORK