Τα αποτελέσματα των αντιπάλων

Ένα ευχάριστο απόγευμα πέρασε στο "Βέζερ Σταντιόν" η Βέρντερ Βρέμης, η οποία αποδίδοντας κατά διαστήματα πολύ όμορφο ποδόσφαιρο, συνέτριψε την Βόλφσμπουργκ με 6-1.. Λίγο πιο δύσκολα ήρθε το τρίποντο για την Ουντινέζε με το ισχνό 1-0 επί της Μεσίνα.

Τα αποτελέσματα των αντιπάλων
Ένα ευχάριστο απόγευμα πέρασε στο « Βέζερ Σταντιόν» η Βέρντερ Βρέμης, η οποία αποδίδοντας κατά διαστήματα πολύ όμορφο ποδόσφαιρο, συνέτριψε την Βόλφσμπουργκ με 6-1. Λίγο πιο δύσκολα ήρθε το τρίποντο για την Ουντινέζε με το ισχνό 1-0 επί της Μεσίνα.


Βέρντερ Βρέμης - Βόλφσμπουργκ 6-1

Ένα ευχάριστο απόγευμα πέρασε στο « Βέζερ Σταντιόν» η Βέρντερ Βρέμης, η οποία αποδίδοντας κατά διαστήματα πολύ όμορφο ποδόσφαιρο, συνέτριψε την Βόλφσμπουργκ με 6-1 και παρέμεινε σε απόσταση πέντε βαθμών από την πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν στο 5’ με τον αρχηγό τους Μπάουμαν ενώ διπλασίασαν τα τέρματα τους με τον Μπορόφσκι στο 43’.

Ο ίδιος παίκτης ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0 στο 52’ ενώ ο Ντιέγκο Κλίμοβιτς μείωσε προσωρινά σε 3-1 για την φιλοξενούμενη ομάδα στο 57’. Τρία λεπτά αργότερα ο Μίροσλαβ Κλόζε εκμεταλλεύτηκε τα κενά στην άμυνα της Βόλφσμπουργκ και έγραψε το 4-1. Την δόξα των συμπαικτών του…ζήλεψε και ο αμυντικός Νάλντο, ο οποίος σε μια από τις συχνές προωθήσεις του στο 70’ σημείωσε το 5-1. Το σκορ έκλεισε ο Μίροσλαβ Κλόζε στο 85’, σημειώνοντας έτσι το δεύτερο γκολ του στον αγώνα.

Η σύνθεση της Βέρντερ Βρέμης: Ράινκε, Φάρενχοστ, Νάλντο, Οβομογέλα, Σουλτζ, Μπάουμαν, Μπορόφσκι, Φρινγκς (77’ Βράνιες), Μικού (69’ Γένσεν), Βαλντέζ (69’ Χαντ), Κλόζε


Oυντινέζε - Μεσίνα 1-0

Εστω και στο 87' η Ουντινέζε επικράτησε της Μεσίνα με 1-0 και συνδύασε με νίκη το τελευταίο της παιχνίδι πριν επισκεφθεί την Αθήνα και το ΟΑΚΑ.

Χωρίς τον Βιντσέντζο Ιακουίντα στην σύνθεση της η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι έδειξε και πάλι να χωλαίνει στον επιθετικό τομέα. Οι Ντι Μικέλε και Ντι Νατάλε δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα, με την λύση να έρχεται από τον Φελίπε, τρία λεπτά πριν την λήξη. Το γκολ προήλθε έπειτα από κεφαλιά, με τους γηπεδούχους να παραπονούνται για οφσάιντ.

H σύνθεση της Ουντινέζε: Ντε Σάνκτις, Μπερτότο, Ζαπάτα, Φελίπε, Ζενόνι, Πίντσι (72' Ομπόντο), Μουντάρι, Καντελά, Μπαρέτο (72' Ροσίνι), Ντι Νατάλε (91' Τισόνε), Ντι Μικέλε


Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 0-3

Λένε ότι η αξία του νικημένου καθορίζει το μεγαλείο του νικητή. Εάν όμως ο ηττημένος δεν βρίσκεται στο γήπεδο τότε ο κερδισμένος έχει κάνει κάτι σημαντικό; Παραθέτοντας τα γεγονότα, έχουμε τη Μπαρτσελόνα να συντρίβει την Ρεάλ Μαδρίτης με 3-0, μέσα στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου".

Από εκεί και πέρα, όμως, έχουμε τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη γηπεδούχο ομάδα δηλαδή, να έχει τέσσερις ευκαιρίες για γκολ (μόνο στη μία χρειάστηκε να επέμβει ο Βαλντές), τη στιγμή που η Μπαρτσελόνα, η φιλοξενούμενη, έχει δέκα!

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή,η Μπαρτσελόνα πίεζε για ένα γκολ από το πρώτο λεπτό. Ροναλντίνιο, Ετό και Μέσι συνθέτουν την τριπλέτα που απειλεί κάθε λίγο και λιγάκι την αντίπαλη άμυνα. Πρώτα από τα αριστερά, ο Ροναλντίνιο… έσπαγε τα άλατα του Σαλγκάδο, υστέρα από τα δεξιά ο Μέσι έβρισκε (ή δημιουργούσε) διαδρόμους εισόδου στην μεγάλη περιοχή των "μερέγκες". Ο Ετό, επιτηρούμενος από δύο αμυντικούς, κινούταν πότε στην πλευρά του Βραζιλιάνου, πότε σε αυτήν του Αργεντινού, για να παράσχει την απαραίτητη βοήθεια.

Στον αντίποδα, ο Ρονάλντο ήταν απομονωμένος μπροστά, ενώ ο Ρομπίνιο, κυρίως από τα δεξιά, ήταν ο μοναδικός που προσπαθούσε να ταλαιπωρήσει την άμυνα της Μπαρτσελόνα. Στο 14ο λεπτό, ο Μέσι πέρασε δύο αντιπάλους μέχρι να του κλέψει τη μπάλα ο… Ετό, ο οποίος, κατά την προσφιλή του συνήθεια, νίκησε τον Κασίγιας.

Η απάντηση της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν λίγα λεπτά κατοχής της μπάλας, ωστόσο γρήγορα φάνηκε ότι δεν είχε καμία ουσία το παιχνίδι της, αφού Ζιντάν και Μπέκαμ δεν έπαιρναν πρωτοβουλίες και η οργάνωση του παιχνιδιού είχε αφεθεί στον Πάμπλο Γκαρσία. Ο Σαλγκάδο συνέχισε να τρώει "ποδιές" από τον Ροναλντίνιο, ο οποίος από τα αριστερά δημιουργούσε ρήγματα στην άμυνα των γηπεδούχων, τη στιγμή που ούτε οι βοήθειες του Σέρχιο Ράμος ήταν αρκετές.

Στο δεύτερο μέρος, κι ενώ οι "μερέγκες" θα έπρεπε να ανακάμψουν από την άσχημη εμφάνιση του πρώτου μέρους όπου δεν δημιούργησαν ούτε μία καλή στιγμή, η Μπαρτσελόνα ήταν αυτή που προσέφερε θέαμα. Οι οπαδοί στις εξέδρες είχαν μουδιάσει, όπως και οι αμυντικοί της Ρεάλ. Η δεξιά πτέρυγα της άμυνας των γηπεδούχων παρέμενε ο "αδύναμος κρίκος", ενώ, με τον Μέσι να πηγαίνει συχνά προς τον άξονα, οι κίνδυνοι αυξήθηκαν.

Στα πρώτα είκοσι λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, η Μπαρτσελόνα είχε επτά ευκαιρίες. Ανάμεσα σε αυτές, μία κούρσα του Ροναλντίνιο στο 59'ο οποίος, αφού πέρασε δύο παίκτες, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα τουεμβρόντητου Κασίγιας. Στο μεσοδιάστημα, ο τερματοφύλακας της Ρεάλ είχε σώσει αρκετές φορές την εστία του, όπως και τα σώματα των αμυντικών, στους οποίους προσέκρουαν τα σουτ των φιλοξενουμένων.

Ο τραυματισμός του ωσεί παρόντος Ραούλ φάνηκε ότι θα έκανε τα πράγματα χειρότερα για τους γηπεδούχους. Εν τούτοις, με την αντικατάσταση του αρχηγού, η Ρεάλ βγήκε μπροστά και απείλησε σε κάποιον βαθμό την άμυνα της Μπαρτσελόνα. Η εικόνα του παιχνιδιού μπορεί να μην το φανέρωσε, ωστόσο ο Ολεγκέρ και ο Μαρκέζ, σε ορισμένες φάσεις "πούλησαν" τη μπάλα, αλλά ο Ρονάλντο δεν έκανε σωστές επιλογές, ενώ οι πάσες του Ρομπίνιο δεν έβρισκαν αποδέκτη.

Η είσοδος του Ζούλιο Μπαπτίστα έκανε ακόμα πιο επιθετική τη Ρεάλ, η οποία είχε δύο καλές στιγμές και μία πολύ καλή ευκαιρία με τον Μίτσελ Σαλγκάδο, όπουο Βαλντές απέκρουσε το δυνατό σουτ του Ισπανού διεθνή. Στην αμέσως επόμενη φάση, στο 77ο λεπτό,με μία προσπάθεια-καρμπόν με το δεύτερο γκολ του αγώνα, και πάλι ο Ροναλντίνιο πέρασε δύο παίκτες και σκόραρε.

Οι φίλοι της Ρεάλ Μαδρίτης αμέσως σηκώθηκαν από τις θέσεις τους και χειροκρότησαν, άλλοι επικροτώντας την ανωτερότητα της Μπαρτσελόνα και άλλοι ειρωνικά. Αυτό αποδείχθηκε λίγο αργότερα, όταν περίπου δέκα οπαδοί των γηπεδούχων ήρθαν στα χέρια μεταξύ τους.

Το παιχνίδι είχε χάσει κάθε ενδιαφέρον και μία καλή στιγμή του Ινιέστα ήταν και η τελευταία. Η Μπαρτσελόνα "έσβησε μηχανές", η Ρεάλ παρέμενε εγκλωβισμένη στον κακό της εαυτό και αρκετοί από τους φιλάθλους είχαν αρχίσει να αποχωρούν από το "Σαντιάγκο Μπερναμπέου". Ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη και το πάρτι μεταφέρθηκε στην Καταλονία.

Η σύνθεση της Μ παρτσελόνα: Βαλντές, Ολεγκέρ, Πουγιόλ, Μάρκες, Φαν Μπρόνκχορστ, Εντμίλσον, Τσάβι, Ντέκο, Μέσι (70’ Ινιέστα), Ροναλντίνιο, Ετό

News 24/7

24MEDIA NETWORK