Τα αποτελέσματα των αντιπάλων

Η Ρεάλ γνώρισε ταπεινωτική ήττα από την Μπαρτσελόνα στο ντέρμπι της Ισπανίας με 0-3, την ώρα που η Λιόν επικράτησε δύσκολη της Τρουά (2-1) λίγες ημέρες πριν την μεταξύ τους κόντρα στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα αποτελέσματα των αντιπάλων
Η Ρεάλ γνώρισε ταπεινωτική ήττα από την Μπαρτσελόνα στο ντέρμπι της Ισπανίας με 0-3, την ώρα που η Λιόν επικράτησε δύσκολη της Τρουά (2-1) λίγες ημέρες πριν την μεταξύ τους κόντρα στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ.


Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 0-3

Λένε ότι η αξία του νικημένου καθορίζει το μεγαλείο του νικητή. Εάν όμως ο ηττημένος δεν βρίσκεται στο γήπεδο, τότε ο κερδισμένος έχει κάνει κάτι σημαντικό; Παραθέτοντας τα γεγονότα, έχουμε τη Μπαρτσελόνα να συντρίβει την Ρεάλ Μαδρίτης με 3-0, μέσα στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου". Από εκεί και πέρα, όμως, έχουμε τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη γηπεδούχο ομάδα δηλαδή, να έχει τέσσερις ευκαιρίες για γκολ (μόνο στη μία χρειάστηκε να επέμβει ο Βαλντές), τη στιγμή που η Μπαρτσελόνα, η φιλοξενούμενη, έχει δέκα!

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή,η Μπαρτσελόνα πίεζε για ένα γκολ από το πρώτο λεπτό. Ροναλντίνιο, Ετό και Μέσι συνθέτουν την τριπλέτα που απειλεί κάθε λίγο και λιγάκι την αντίπαλη άμυνα. Πρώτα από τα αριστερά, ο Ροναλντίνιο... έσπαγε τα άλατα του Σαλγκάδο, ύστερα από τα δεξιά ο Μέσι έβρισκε (ή δημιουργούσε) διαδρόμους εισόδου στην μεγάλη περιοχή των "μερέγκες". Ο Ετό, επιτηρούμενος από δύο αμυντικούς, κινούταν πότε στην πλευρά του Βραζιλιάνου, πότε σε αυτήν του Αργεντινού, για να παράσχει την απαραίτητη βοήθεια.

Στον αντίποδα, ο Ρονάλντο ήταν απομονωμένος μπροστά, ενώ ο Ρομπίνιο, κυρίως από τα δεξιά, ήταν ο μοναδικός που προσπαθούσε να ταλαιπωρήσει την άμυνα της Μπαρτσελόνα. Στο 14ο λεπτό, ο Μέσι πέρασε δύο αντιπάλους μέχρι να του κλέψει τη μπάλα ο… Ετό, ο οποίος, κατά την προσφιλή του συνήθεια, νίκησε τον Κασίγιας.

Η απάντηση της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν λίγα λεπτά κατοχής, ωστόσο γρήγορα φάνηκε ότι δεν είχε καμία ουσία το παιχνίδι της, αφού Ζιντάν και Μπέκαμ δεν έπαιρναν πρωτοβουλίες και η οργάνωση του παιχνιδιού είχε αφεθεί στον Πάμπλο Γκαρσία. Ο Σαλγκάδο συνέχισε να τρώει "ποδιές" από τον Ροναλντίνιο, ο οποίος από τα αριστερά δημιουργούσε ρήγματα στην άμυνα των γηπεδούχων, τη στιγμή που ούτε οι βοήθειες του Σέρχιο Ράμος ήταν αρκετές.

Στο δεύτερο μέρος, κι ενώ οι "μερέγκες" θα έπρεπε να ανακάμψουν από την άσχημη εμφάνιση του πρώτου μέρους όπου δεν δημιούργησαν ούτε μία καλή στιγμή, η Μπαρτσελόνα ήταν αυτή που προσέφερε θέαμα. Οι οπαδοί στις εξέδρες είχαν μουδιάσει, όπως και οι αμυντικοί της Ρεάλ. Η δεξιά πτέρυγα της άμυνας των γηπεδούχων παρέμενε ο "αδύναμος κρίκος", ενώ, με τον Μέσι να πηγαίνει συχνά προς τον άξονα, οι κίνδυνοι αυξήθηκαν.

Στα πρώτα είκοσι λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, η Μπαρτσελόνα είχε επτά ευκαιρίες. Ανάμεσα σε αυτές, μία κούρσα του Ροναλντίνιο στο 59'ο οποίος, αφού πέρασε δύο παίκτες, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα τουεμβρόντητου Κασίγιας. Στο μεσοδιάστημα, ο τερματοφύλακας της Ρεάλ είχε σώσει αρκετές φορές την εστία του, όπως και τα σώματα των αμυντικών, στους οποίους προσέκρουαν τα σουτ των φιλοξενουμένων.

Ο τραυματισμός του ωσεί παρόντος Ραούλ φάνηκε ότι θα έκανε τα πράγματα χειρότερα για τους γηπεδούχους. Εν τούτοις, με την αντικατάσταση του αρχηγού, η Ρεάλ βγήκε μπροστά και απείλησε σε κάποιον βαθμό την άμυνα της Μπαρτσελόνα. Η εικόνα του παιχνιδιού μπορεί να μην το φανέρωσε, ωστόσο ο Ολεγκέρ και ο Μαρκέζ, σε ορισμένες φάσεις "πούλησαν" τη μπάλα, αλλά ο Ρονάλντο δεν έκανε σωστές επιλογές, ενώ οι πάσες του Ρομπίνιο δεν έβρισκαν αποδέκτη.

Η είσοδος του Ζούλιο Μπαπτίστα έκανε ακόμα πιο επιθετική τη Ρεάλ, η οποία είχε δύο καλές στιγμές και μία ευκαιρία με τον Μίτσελ Σαλγκάδο, όπουο Βαλντές απέκρουσε το δυνατό σουτ του Ισπανού διεθνή. Στην αμέσως επόμενη φάση, στο 77ο λεπτό,με μία προσπάθεια-καρμπόν με το δεύτερο γκολ του αγώνα, και πάλι ο Ροναλντίνιο πέρασε δύο παίκτες και σκόραρε.

Οι φίλοι της Ρεάλ Μαδρίτης αμέσως σηκώθηκαν από τις θέσεις τους και χειροκρότησαν, άλλοι επικροτώντας την ανωτερότητα της Μπαρτσελόνα και άλλοι ειρωνικά. Αυτό αποδείχθηκε λίγο αργότερα, όταν περίπου δέκα οπαδοί των γηπεδούχων ήρθαν στα χέρια μεταξύ τους.

Το παιχνίδι είχε χάσει κάθε ενδιαφέρον και μία καλή στιγμή του Ινιέστα ήταν και η τελευταία. Η Μπαρτσελόνα "έσβησε μηχανές", η Ρεάλ παρέμενε εγκλωβισμένη στον κακό της εαυτό και αρκετοί από τους φιλάθλους είχαν αρχίσει να αποχωρούν από το "Σαντιάγκο Μπερναμπέου". Ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη και το πάρτι μεταφέρθηκε στην Καταλονία.

Η σύνθεση της Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Σαλγκάδο, Ράμος, Ελγκέρα, Ρομπέρτο Κάρλος, Γκαρσία (67’ Ζούλιο Μπαπτίστα), Μπέκαμ, Ρομπίνιο, Ζιντάν, Ραούλ (59’ Γκούτι), Ρονάλντο


Λιόν - Τρουά 2-1

Αν κάποιος έλεγε στους παίκτες της Λιόν ότι η άμυνα θα τους κράταγε στην κορυφή, τότε δύσκολα θα το πίστευαν. Και όμως ο Βραζιλιάνος Κρις σκόραρε δις και οι πρωταθλητές διατηρήσαν και ίσως αυξήσουν την διαφορά από τους διώκτες τους, μετά το πέρας της 15ης αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος.

Oι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να ανοίξουν πρώτοι το σκορ, σε μία φάση που ο Νιβέ κέρδισε την άμυνα της Λιόν και με κεφαλιά έκανε το 0-1, δημιουργώντας ανησυχία στο κοινό του "Ζερλάν". Η απάντηση των πρωταθλητών δεν άργησε και έξι λεπτά αργότερα ο Κρις έφερε τον αγώνα στα ίσια, με τον ίδιο τρόπο, έπειτα από σέντρα του Πεντρετί.

O Zεράρα Ουγιέ πέρασε σε ένα εξάλεπτο (63'-69') τους Μαλουντά και Κάριου στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και πάλι η λύση ήρθε από τον Βραζιλιάνο αμυντικό, ο οποίος σκόραρε με κοντινό σουτ έκανε το 2-1 που αποτέλεσε άλλο ένα τρίποντο από τα συνολικά...12 στον φετινό μαραθώνιο.

H σύνθεση της Λιόν: Κουπέ, Ρεβεγιέρ, Μπερτότ, Κασάπα, Κρις, Πεντρετί, Ντιαρά, Βιλτόρ, Γκοβού (63' Μαλουντά), Μπεν Αρφά (69' Κάριου), Φρεντ (80' Κλεμέν)

News 24/7

24MEDIA NETWORK