Σεμπά και Μάτος "αθώωσαν" τον Μολέδο

Η δικαίωση της γραμμής υπεράσπισης του Παναθηναϊκού και του Βραζιλιάνου κατά της πρωτόδικης απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής, το USB με τα τρία βίντεο από αντίστοιχες περιπτώσεις και τα επιχειρήματα των «πράσινων» προς την έδρα που έφεραν την ανατροπή. Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
moledo EUROKINISSI

Η γραμμή υπεράσπισης που ακολούθησε ο Παναθηναϊκός στην υπόθεση του Ροντρίγο Μολέδο δικαιώθηκε στο 100%, καθώς η Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ έκανε αποδεκτή το μεσημέρι της Τετάρτης (25/10) την έφεση των «πράσινων» και του Βραζιλιάνου κατά της πρωτόδικης απόφασης της Πειθαρχικής για τη φάση με τον Ρέντζα στον κυπελλικό αγώνα με την ΑΕΛ.

Η Επιτροπή «εξαφάνισε» την αυθαίρετη (βάσει των δεδομένων) απόφαση του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού οργάνου και πλέον ο 30χρονος στόπερ θα έχει κανονικά το δικαίωμα για να αγωνιστεί στο σαββατιάτικο (28/10), μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.

Το νομικό επιτελείο του «τριφυλλιού» με τον Άλκη Παπαντωνίου και παρόντα (και) τον Γιάννη Κάρμη, πήγε κατάλληλα… προετοιμασμένο για να ανατρέψει την σκανδαλώδη, πρώτη απόφαση της Πειθαρχικής, η οποία τιμώρησε τον Μολέδο κατόπιν της καταγγελίας της ΑΕΛ με βάσει το βίντεο, δίχως να λάβει υπόψην της, πως η συγκεκριμένη φάση με τον Ρέντζα «… δεν διέλαθε της προσοχής του διαιτητή ή των βοηθών του» όπως αναφέρει ο κανονισμός, αφού τόσο ο διαιτητής Πραξιτέλης Ζαχαριάδης, όσο και ο α’ βοηθός Αλεξέας ήταν στα δύο μέτρα από τη φάση και είχαν 100% εικόνα για το συμβάν.

Επιπλέον, οι «πράσινοι» κατέθεσαν στην έδρα ένα USB το οποίο περιείχε ένα βίντεο απ’ τη συγκεκριμένη φάση του Μολέδο με τον Ρέντζα, που επιβεβαίωνε πως οι διαιτητής ήταν δίπλα, κι ακόμη δύο μικρά βίντεο. Όχι από αγώνες του Παναθηναϊκού, αλλά από αντίστοιχες υποθέσεις, με καταγγελίες για παρόμοια περιστατικά. Εκεί που στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό η υπερασπιστική γραμμή των «πράσινων», ήταν σε δύο προηγούμενα δεδικασμένα:

Το πρώτο είχε να κάνει με την υπόθεση του Σεμπά και την καταγγελία της ΑΕΚ για την τρικλοποδιά στον Αραούχο, τον οποίο η Επιτροπή Εφέσεων είχε δικαιώσει στις 22 Μαΐου 2017, ρίχνοντας την αρχική ποινή του από 3 σε 2 αγωνιστικές.

Το δεύτερο δεδικασμένο αφορούσε την περσινή καταγγελία του Παναθηναϊκού για τον Μάτος του ΠΑΟΚ και εκτός φάσης χτύπημά του προς τον Μάρκους Μπεργκ. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου είχε ασκήσει δίωξη προς τον Βραζιλιάνο μπακ μετά την καταγγελία του Παναθηναϊκού για αντιαθλητικό χτύπημα, όμως η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ απήλλαξε τον Μάτος, καθώς θεώρησε πως το περιστατικό δεν διέφυγε της αντίληψης του διαιτητή της αναμέτρησης και αποδέχτηκαν την κρίση του στη συγκεκριμένη φάση.

Αυτό ήταν κι ένα από τα βασικά επιχειρήματα του Παναθηναϊκού στην εκδίκαση της Εφεσης και στα δύο… μέτρα και δύο σταθμά που κράτησε η Πειθαρχική στις δύο περιπτώσεις, αφού τότε έλαβε υπόψην της την «…αντίληψη του διαιτητή» και τώρα δεν… ασχολήθηκε καν και πήγε μόνο βάσει βίντεο, μολονότι ο ρέφερι ήταν στα δύο μέτρα.

«Εάν δεν πέσει η ποινή του Μολέδο, θα προκληθεί τρομερή ανισορροπία και θα ανοίξει ένα μεγάλος φαύλος κύκλος. Ο κάθε ένας θα κάνει πλέον ότι καταγγελία του έρθει κι εσείς στο τέλος θα φτάσατε στο σημείο να καλείτε τους διαιτητές και να τους ρωτάτε “την είδες τη φάση;”. Μα όταν είναι μπροστά στη φάση, βεβαίως και την έχει δει και έχει κρίνει κι αποφασίσει αναλόγως…» τονίστηκε από το νομικό τιμ του «τριφυλλιού» προς την έδρα, με την Εφέσεων να δικαιώνει εντέλει τον Παναθηναϊκό και να αθωώνει τον παίκτη, ο οποίος θα είναι στη διάθεση του Ουζουνίδη για το clasico.

Αναλυτικά η απόφαση ανέφερε πως: «Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ με την υπ’ αριθμόν 55/25-10-2017 απόφασή της δέχεται τυπικά και κατ’ ουσία την έφεση του ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Ροντρίγκο Μοντέστο Μολέδο Ντα Σίλβα κατά της υπ’ αριθμόν 181/2017 απόφασης ΠΕ/ΕΠΟ. Εξαφανίζει εκκαλουμένη. Απαλλάσσει τον πειθαρχικώς εγκαλούμενο από το αποδιδόμενο σε αυτόν πειθαρχικό παράπτωμα».

Με απλά λόγια, η Επιτροπή Εφέσεων αποφάσισε πως κακώς τιμωρήθηκε σε πρώτο βαθμό ο Μολέδο συνολικά με ποινή 3 αγωνιστικών και ΚΑΚΩΣ «υποχρεώθηκε» να απουσιάσει απ’ τα δύο τελευταία παιχνίδια του Παναθηναϊκού στη Λαμία και την Καρδίτσα (Κύπελλο με Αναγέννηση).

News 24/7

24MEDIA NETWORK