Τα δεδομένα για Μολέδο και Σίλντενφελντ

Τα τέσσερα σημεία "κλειδιά" στις υποθέσεις του Βραζιλιάνου και του Κροάτη αμυντικού και τα στοιχεία της εξίσωσης για το ποιος θα είναι ο ηγέτης της «πράσινης» άμυνας κατά την επόμενη σεζόν. Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Contra.gr και του Κώστα Γουλή.

Τα δεδομένα για Μολέδο και Σίλντενφελντ
moledo sildenfeld

Από εκεί που μετά τις γιορτές του Πάσχα το θέμα ανανέωση/παραμονή του Ροντρίγο Μολέδο είχε πάρει θετικό δρόμο κι όλα έδειχναν πως θα βρισκόταν η άκρη και η «φόρμουλα» για να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό όχι μόνο ως το ’18 (οπότε και λήγει το τρέχων συμβόλαιό του), αλλά και για ακόμη ένα χρόνο, τα δεδομένα άλλαξαν και η υπόθεση οδηγείται προς νέα… ανατροπή.

Με τον θηριώδη Βραζιλιάνο στόπερ να σκέφτεται ξανά πολύ σοβαρά την προοπτική του επαναπατρισμού του και τον Παναθηναϊκό να προετοιμάζει «planB», έχοντας στη λίστα του (και) το όνομα του -παλιού του γνώριμου- Γκόρντον Σίλντενφελντ.

ΔΕΔΟΜΕΝΟ Νο1: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

Αν αναλογιστεί κανείς την τρομερά δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία βρίσκεται ο Παναθηναϊκός και την επικείμενη μείωση στο μπάτζετ της επόμενης περιόδου, η «εύκολη» εξήγηση για πολλούς (ιδίως όσους… καραδοκούν για να βγάλουν προς τα έξω τα «πυρηνικά» της προπαγάνδας, που πέφτουν σε ημερήσια βάση), είναι πως ο Μολέδο «φεύγει» λόγω χρημάτων. Η ουσία ωστόσο, είναι πέρα για πέρα διαφορετική… Κι όσοι γνωρίζουν καλά τον Βραζιλιάνο αμυντικό, ξέρουν και ποια είναι η αλήθεια. Ο «Ροντρί» έχει ορισμένα, πολύ σοβαρά (και δισεπίλυτα) προσωπικά προβλήματα που κάνουν «απαραίτητη» την παρουσία του στη Βραζιλία.

Γι’ αυτό και στην όποια μεταγραφική κουβέντα, δεν μπήκε ποτέ για τον ίδιο η προοπτική της Κίνας ή της Αραβίας, μολονότι τους τελευταίους 6 μήνες, είχε προτάσεις που θα μπορούσαν να λύσουν το οικονομικό και για τα… εγγόνια του. Τα πολύ σοβαρά, προσωπικά προβλήματα του Μολέδο αφορούν αγαπημένα του πρόσωπα, στα οποία πρέπει να είναι κοντά, για να αντιμετωπίσουν μαζί τις δυσκολίες. Το μυαλό του όταν παίζει είναι στον Παναθηναϊκό, διότι είναι ο ΟΡΙΣΜΟΣ του επαγγελματία, που δεν… μασάει να αγωνιστεί ακόμα και με σπασμένη μύτη, όμως εκτός γηπέδων «βασανίζεται». Το πάλεψε πολύ απ’ τον Γενάρη, κάποια ζητήματα βελτιώθηκαν, αλλά τον τελευταίο μήνα τα προβλήματα αυξήθηκαν ξανά. Ολο αυτό τον έχει ρίξει ψυχολογικά και τον κάνει να σκέφτεται πιο έντονα από κάθε άλλη φορά την επιστροφή. Κι αυτό είναι πέρα για πέρα ανθρώπινο…

ΔΕΔΟΜΕΝΟ Νο2: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΤΑΣΗ

Ο μάνατζερ του Βραζιλιάνου ανέλυσε προ ημερών την κατάσταση στον Νίκο Λυμπερόπουλο. Συζήτησαν τα πάντα. Απ’ τα προσωπικά ζητήματα που έχει ο Μολέδο, μέχρι ακόμη και το πώς θα μπορούσαν να επιλυθούν αυτά, με τη βοήθεια και του Παναθηναϊκού. Μέσα σ’ όλα ο ατζέντης του 29χρονου στόπερ τόνισε πως «…υπάρχει πάντα έντονο το ενδιαφέρον της Ιντερνασιονάλ για να γυρίσει εκεί ο Ροντρίγο». Δεν μετέφερε ωστόσο, κάποια επίσημη πρόταση προς τον Παναθηναϊκό. Και μέχρι την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο ο Παναθηναϊκός δεν έχει δεχθεί καμία επίσημη προσέγγιση. Μπορεί να γίνει αύριο, τη Δευτέρα, την Τρίτη… «Καπνός» υπάρχει και είναι ξεκάθαρο πως θα προκύψει πρόταση, απ’ τη στιγμή που επανήλθαν στην ημερήσια διάταξη τα δημοσιεύματα απ’ τη Βραζιλία περί συμφωνίας της πλευράς του παίκτη (δηλαδή του μάνατζερ) με την Ιντερνασιονάλ…

ΔΕΔΟΜΕΝΟ Νο3: ΜΕ ΠΟΣΑ ΘΑ ΤΟΝ… ΕΔΙΝΕ

Πάμε τώρα και στο… δια ταύτα, δηλαδή το οικονομικό. Και με πόσα χρήματα θα παραχωρούσε ο Παναθηναϊκός τον κορυφαίο αμυντικό του. Σε μία ιδεατή κατάσταση, με τους «πράσινους» σε θέση οικονομικής… ισχύος, οι αξιώσεις του «τριφυλλιού» θα μπορούσαν να φτάσουν τα 4 με 5 εκατ. ευρώ. Δεν βρίσκεις άλλωστε, κάθε μέρα αμυντικούς «λαβράκια» σαν τον Μολέδο και γενικά η ποδοσφαιρική αγορά δεν... βρίθει τέτοιων ποδοσφαιριστών. Αν στην τελική κουβέντα, που θα γίνει αμέσως μετά τα πλέι-οφ, δηλαδή στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, οριστικοποιηθεί το σενάριο αποχώρησης του Μολέδο (διότι ακόμη υπάρχουν -λίγες ή πολλές θα φανεί- πιθανότητες παραμονής), οι «πράσινοι» θα περάσουν στο επόμενο βήμα, όντες έτοιμοι να ακούσουν προτάσεις. Θεωρείται πάντως, πολύ δύσκολο να αποδεχθούν πρόταση κάτω απ’ ταplus2 εκατ. ευρώ.

ΔΕΔΟΜΕΝΟ Νο4: Ο «ΣΙΦΟ» ΣΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ

Από τη στιγμή που μεταφέρθηκε προς τον Λυμπερόπουλο η σοβαρή πιθανότητα αποχώρησης του Μολέδο το προσεχές καλοκαίρι, ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, θέλοντας να είναι προετοιμασμένος για όλα, άρχισε να «ενεργοποιεί» τις εναλλακτικές του. Η περίπτωση του Γιάγια Μπανανά δεν λογίζεται σ’ αυτές, αλλά είναι ένας απ’ τους παίκτες που έχουν στη λίστα τους οι «πράσινοι» εδώ και λίγο καιρό, για «αντί-Τελάντερ».

Για πιθανό διάδοχο του Μολέδο, στο «τριφύλλι» εξετάζουν περιπτώσεις με παρόμοια χαρακτηριστικά «ηγέτη» και οι πληροφορίες αναφέρουν πως στη λίστα του «Λύμπε» είναι δύο περιπτώσεις. Η μία εξ’ αυτών φαίνεται πως είναι ο Γκόρντον Σίλντενφελντ, με την πλευρά του οποίου μάλιστα υπήρχε (διερευνητικού χαρακτήρα) επαφή πριν από λίγες μέρες. Ο «Σίφο» σκέφτεται πολύ σοβαρά (και) για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους να επιστρέψει στην Ελλάδα και η προοπτική του Παναθηναϊκού είναι η πρώτη που έχει στο μυαλό του. Οι οικονομικές αξιώσεις του δεν είναι πλέον στο ύψος της προηγούμενης διετίας κι έχει όλο το «πακέτο» για να αποτελέσει πιθανό διάδοχο του Βραζιλιάνου. Δεν είναι πάντως ο μοναδικός της λίστας, αφού έχει γίνει αντίστοιχη κουβέντα και με ακόμη έναν κεντρικό αμυντικό, επίσης έμπειρο κι αντίστοιχων αγωνιστικών χαρακτηριστικών…

News 24/7

24MEDIA NETWORK