Τα δεδομένα για τους '6' πριν τη σέντρα των playoffs της Super League

Από το Last Dance της εν Ελλάδι δραστηριότητας στο ελληνικό ποδόσφαιρο μέχρι το επικείμενο restart μεσολάβησε μία πανδημία και είμαστε εδώ για να φρεσκάρουμε τη μνήμη ενόψει της 6ης Ιουνίου. Πού βρίσκονται οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΟΦΗ και Άρης πριν την σέντρα στα playoffs;

Μπακάκης και Μακέντα από αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό νωρίτερα στη σεζόν. Οι δύο ομάδες συν τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΟΦΗ και Άρη, απαρτίζουν την 6άδα των playoffs της Super League που κάνει σέντρα στις 6 Ιουνίου. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Μπακάκης και Μακέντα από αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό νωρίτερα στη σεζόν. Οι δύο ομάδες συν τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΟΦΗ και Άρη, απαρτίζουν την 6άδα των playoffs της Super League που κάνει σέντρα στις 6 Ιουνίου. ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Από την τελευταία μέρα που είδαμε ποδόσφαιρο στην Ελλάδα μέχρι την 6η Ιουνίου που είναι η μέρα-σταθμός για το restart, έχει μεσολαβήσει μία πανδημία που μας έβγαλε εκτός τροχιάς. Τι είχαμε αφήσει πριν τη διακοπή; Τι περιμέναμε να δούμε στα πλέι οφ της Super League και τι θα δούμε τελικά;

Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα στις έξι ομάδες που θα συμμετάσχουν και ποιος είναι ο στόχος τους; Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΟΦΗ και Άρης μετρούν αντίστροφα έχοντας τα δικά τους θέματα να λύσουν και εμείς είμαστε εδώ για να σου υπενθυμίσουμε πώς έχει η όλη φάση.

Ολυμπιακός

Πού το άφησε:

Είχε την ορμή του σπουδαίου διπλού στην Τούμπα την προετελευταία αγωνιστική, έχασε στο αντίστοιχο ματς Κυπέλλου στο ίδιο γήπεδο, αλλά χωρίς να πάθει ζημιά (το 2-3 και η ρεβάνς στο Καραϊσκάκη δεν δυσκολεύουν την αποστολή πρόκρισης στον τελικό) και έχει τον επαναληπτικό της Αγγλίας με τη Γουλβς για το Europa League. Οι 'ερυθρόλευκοι' έβγαλαν μία σειρά δύσκολων και συνεχόμενων αγώνων, τερμάτισαν πρώτοι στην κανονική διάρκεια και σε συνδυασμό με την τιμωρία του ΠΑΟΚ είναι αγκαλιά με το πρωτάθλημα μετά από δύο σεζόν αποχής.

Πώς τον βρίσκει το restart:

Επί της ουσίας δεν έχει σοβαρά πράγματα να τον απασχολούν εκτός του μεταγραφικού σχεδιασμού. Οι 'ερυθρόλευκοι' παρακολουθούν τις εξελίξεις αναφορικά με τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αφού εκκρεμεί η ρεβάνς με τη Γουλβς στο Europa League και τα πλέι οφ είναι κάτι σαν πρόβα για αυτό το παιχνίδι. Αν κάτι έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά σε σχέση με την προ κορονοϊού εποχή είναι το θέμα Σεμέντο και η πιθανή αποχώρησή του. Προπονητικά, ο Πέδρο Μαρτίνς ανανέωσε το συμβόλαιο και συνεχίζει το ίδιο δυνατά για τρίτη χρονιά στο λιμάνι.

Τι θέλει:

Το πρωτάθλημα. Πιο ξεκάθαρο δεν γίνεται. Και θα το πάρει, αφού η διαφορά των 14 βαθμών από τη δεύτερη θέση είναι απίθανο να καλυφθεί σε 10 αγωνιστικές, εκτός αν... δεν κατέβει. Ο Ολυμπιακός έκανε μία επιβλητική εμφάνιση στη διάρκεια της κανονικής περιόδου και θέλει να συνεχίσει το ίδιο δυναμικά και στα πλέι οφ με στόχο να επιβληθεί, αλλά και να πιστοποιήσει την υπεροχή του. Θέλει, επίσης, να προετοιμαστεί κατάλληλα για τον 'τελικό' με τη Γουλβς, την ευρωπαϊκή πρόκληση δηλαδή που έμεινε στη μέση.

Πρόβλεψη θέσης: 1ος

ΠΑΟΚ

Πού το άφησε:

Ο Δικέφαλος βρέθηκε να μαζεύει τα κομμάτια από τη ζημιά που υπέστη μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό στο γήπεδό του. Ακολούθησε η νίκη για το Κύπελλο που ανέβασε την ψυχολογία, αλλά και το θέμα της πολυϊδιοκτησίας με την Ξάνθη που τον απομάκρυνε από την κορυφή. Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν στα καλύτερά του, αλλά το 3-2 επί του Ολυμπιακού στην Τούμπα ήταν μία ψυχολογική ανάταση που ίσως να άλλαζε τα δεδομένα για τη συνέχεια. Μετά προέκυψε ο κορονοϊός.

Πώς τον βρίσκει το restart:

Θέμα προπονητή δεν υπάρχει, ενώ το θέμα της επικαιρότητας είναι ο νέος αθλητικός διευθυντής. Η 'κόντρα' με τον Ολυμπιακό εκτός γηπέδου συνεχίζεται, με τελευταίο επεισόδιο την κατάθεση αναφοράς στην Επιτροπή Δεοντολογίας, ζητώντας να αξιολογηθούν και άλλα στοιχεία που περιέχονται στο φάκελο της ποινικής δικογραφίας, στην οποία κατηγορούμενος είναι ο Ολυμπιακός.

Τι θέλει:

Το πρωτάθλημα χάθηκε πρώτα στην Τούμπα στο ντέρμπι-τίτλου με τον Ολυμπιακό και ύστερα στο θέμα της πολυϊδιοκτησίας. Το -14 δεν είναι διαφορά που ανατρέπεται και ο ρεαλιστικός στόχος του Δικεφάλου είναι η δεύτερη θέση και τα προκριματικά του Champions League. Στο πλάνο φυσικά βρίσκεται και το Κύπελλο όπου εκκρεμεί ο επαναληπτικός στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ έχει το πλεονέκτημα και θέλει να σφραγίσει την πρόκριση στον τέταρτο σερί τελικό τα τελευταία χρόνια. Το ιδανικό για τους εν ενεργεία πρωταθλητές είναι να κλείσουν τη χρονιά με τον τίτλο του Κυπελλούχου. Το θέμα, όμως, είναι η κατάσταση της ομάδας και πώς θα εμφανιστεί στα πλέι οφ από τις 'ζημιές' στο ψυχολογικό κομμάτι.

Πρόβλεψη: 2ος-3ος

ΑΕΚ

Πού το άφησε:

Με Καρέρα η ΑΕΚ είχε πάρει τα πάνω της, είχε αποκτήσει συγκεκριμένη αγωνιστική ταυτότητα και έδειχνε να βρίσκεται σε στέρεες βάσεις για τη συνέχεια και δη τα πλέι οφ. Στο φινάλε της κανονικής διάρκειας, σε ένα αδιάφορο ματς, έμεινε στο 1-1 με τον Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη, ενώ στο Κύπελλο πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό μετά το -επεισοδιακό- 2-1 κόντρα στον Άρη στο ΟΑΚΑ.

Πώς τη βρίσκει το restart:

Υπό άλλες συνθήκες αυτή την περίοδο θα είχε ως πρώτο μέλημα τα μεταγραφικά, αλλά τώρα αλλάζουν οι προτεραιότητες. Συνεχίζει με Καρέρα στο 'τιμόνι' και οριστικά πλέον στο -1 από τον δεύτερο της βαθμολογίας ΠΑΟΚ. Ουσιαστικά η επανεκκίνηση φέρνει την ΑΕΚ με δύο σημαντικούς στόχους και μεγάλα κίνητρα.

Τι θέλει:

Θέλει τη δεύτερη θέση και το Κύπελλο. Τόσο ξεκάθαρα. Η ΑΕΚ είναι από τις ομάδες που διαφοροποίησε τη μοίρα της στη διάρκεια της χρονιάς. Από την απογοήτευση, στην προσμονή για το καλύτερο με τον Καρέρα και στα χαμόγελα όταν τα πρώτα δείγματα του Ιταλού ήταν ενθαρρυντικά. Η Ένωση είναι μέσα στη διεκδίκηση του Κυπέλλου, θα είναι το ιδανικό να κλείσει τη χρονιά με αυτό, ενώ το ίδιο ιδανικό θα ήταν να καταλάβει τη δεύτερη θέση στα πλέι οφ έναντι του ΠΑΟΚ. Θα είναι ένα ισχυρό πλήγμα για τον αντίπαλο.

Πρόβλεψη θέσης: 2η-3η

Παναθηναϊκός

Πού το άφησε:

Πριν την αναστολή των αθλητικών δραστηριοτήτων ελέω κορονοϊού, οι 'πράσινοι' ήταν σε μία φάση αγωνιστικής αναζωπύρωσης. Έπαιζαν ελκυστικό ποδόσφαιρο που από μόνο του φτάνει για αυτόν τον Παναθηναϊκό. Υπήρχε, όμως, ένα σημαντικότερο θέμα από αυτό. Το μέλλον του Γιώργου Δώνη στον πάγκο και τα όσα είχε πει για τη διοίκηση σε εκείνη την περίφημη συνέντευξη στο συνδρομητικό κανάλι. Όλα αυτά έμειναν στη μέση, σαν το τέλος ενός κύκλου σειράς που δεν ξέρεις πότε θα βγει ο επόμενος.

Πώς τον βρίσκει το restart:

Στα ίδια. Αγωνιστικά προετοιμάζεται για την επιστροφή στα πλέι οφ, αλλά τα ζητήματα είναι ανοιχτά. Ουδείς γνωρίζει ξεκάθαρα τι ακριβώς θα γίνει με τον Γιώργο Δώνη, ο Βαγιαννίδης έφυγε για τα ξένα, το ίδιο αναμένεται να συμβεί με πολλούς παίκτες, ο Τσάβι Ρόκα αναμένει την ενημέρωση για το μπάτζετ για να κινηθεί αναλόγως και ο Δώνης περιμένει να του πει κάποιος κάτι.

Τι θέλει:

Το ιδανικό θα ήταν να φύγει το ban και να παίξει του χρόνου στην Ευρώπη. Προ κορονοϊού δεν ήταν κάτι απίθανο, με τα νέα δεδομένα όμως φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο. Και επί του θέματος όλα είναι σαν να έχει παγώσει ο χρόνος. Όσον αφορά στα πλέι οφ, θέλει να κάνει αξιοπρεπείς εμφανίσεις, μεγάλες νίκες και να μην πληγωθεί ακόμα πιο πολύ. Η πρεμιέρα με την ΑΕΚ θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια. Για το πώς είναι, τι θέλει, που μπορεί να φτάσει.

Πρόβλεψη θέσης: 4ος

ΟΦΗ

Πού το άφησε:

Ο ΟΦΗ επέστρεψε στην Ευρώπη ολοκληρώνοντας μία χρονιά που δεν τη χαρακτηρίζεις καλή, αλλά εντυπωσιακή. Και μόνο που έβαλε το ποδόσφαιρο πάνω απ' όλα και έγινε θέμα συζήτησης σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ελλάδα, φτάνει. Ο βασικός στόχος επετεύχθη, η είσοδος στα πλέι οφ. Αν δεν αλλάξει κάτι στην τιμωρία του Παναθηναϊκού τότε επετεύχθη και η έξοδος στην Ευρώπη.

Πώς τον βρίσκει το restart:

Ετοιμάζεται για τα πλέι οφ έχοντας συνάμα και σημαντικά θέματα να επιλύσει. Το βασικότερο είναι αυτό με τον Λισάντρο Σεμέντο που έχει γίνει το πρόσωπο της επικαιρότητας την εφετινή χρονιά. Ο Μεγιάδο είναι κοντά στην παραμονή, εκκρεμούν το θέμα με τα συμβόλαια που λήγουν, αλλά παραμένει η ίδια δίψα για επιστροφή στη δράση. Ο ΟΦΗ είναι η ομάδα με τους λιγότερους 'πονοκεφάλους'.

Τι θέλει:

Να συνεχίσει με την ίδια ορμή από την κανονική περίοδο, να κάνει το παιχνίδι του, να αφήσει καλές εντυπώσεις, να τελειώσει 'αναίμακτα' τα πλέι οφ και να ξεκινήσει τις τονωτικές 'ενέσεις' του ρόστερ. Επί της ουσίας, όσον αφορά στα πλέι οφ, θέλει να αποφύγει την τελευταία θέση κυρίως για ψυχολογικούς λόγους. Η διαφορά από τον τέταρτο Παναθηναϊκό φαντάζει απαγορευτική για να καλυφθεί.

Πρόβλεψη θέσης: 5ος

Άρης

Πού το άφησε:

Ο Άρης το άφησε στο ΟΑΚΑ. Στον ημιτελικό με την ΑΕΚ. Έχοντας εξασφαλίσει τα πλέι οφ, αν και στο φινάλε η τελευταία θέση, κάτω από ΟΦΗ, ήταν ένα μικρό τραύμα στον εγωισμό, οι Θεσσαλονικείς είχαν να αντιμετωπίσουν όσα άφησε το ματς με τους 'κιτρινόμαυρους'. Και ουσιαστικά η ρεβάνς είναι ο μεγάλος στόχος.

Πώς τον βρίσκει το restart:

Στον Άρη δεν είχαν να αντιμετωπίσουν μόνο τον κορονοϊό. Και τι δεν έγινε σε αυτό το διάστημα της αναστολής. Απαγόρευση μεταγραφών, ανοιχτά θέματα από το παρελθόν και συμβόλαια να λήγουν το καλοκαίρι. Το τελευταίο δεν προέκυψε, προϋπήρχε, αλλά έρχεται να προστεθεί στα τόσα προβλήματα ως σημαντικό βαρίδι.

Τι θέλει:

Την ησυχία του, αλλά δεν μπορεί. Στα πλέι οφ θέλει να περάσουν όσο το δυνατόν με τις λιγότερες ζημιές. Εξάλλου η Ευρώπη έχει εξασφαλιστεί λόγω της τιμωρίας του Παναθηναϊκού. Καλού κακού, βέβαια, δεν θέλει να τερματίσει 6ος. Στο Κύπελλο θέλει να ανατρέψει το 1-2 από την ΑΕΚ και να προκριθεί στον τελικό. Στην πραγματικότητα, όμως, θέλει να λύσει όλα τα προβλήματα που τον ταλαιπωρούν και θέτουν σε κίνδυνο όσα χτίστηκαν τα τελευταία χρόνια, μετά την επάνοδο στη μεγάλη κατηγορία. Η ομάδα με το μεγαλύτερο ερωτηματικό λόγω της όλης κατάστασης.

Πρόβλεψη θέσης: 6ος

News 24/7

24MEDIA NETWORK