Ο ΠΑΟΚ τα έχει όλα για τη πρωτιά

Στην ένατη συνεχόμενη παρουσία του στα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ, μόλις για δεύτερη φορά ο ΠΑΟΚ είναι φαβορί σε όλα τα επίπεδα. Και είναι καιρός να αρχίσει να ζει με αυτό το ρόλο, διότι όλα δείχνουν πως αυτό το κοστούμι θα αρχίσει να το φοράει πιο συχνά εντός συνόρων. Δεν είναι μόνο τεστ αντοχής, αλλά και τεστ νοοτροπίας.

ÊÕÐÅËËÏ ÅËËÁÄÁÓ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÊÕÐÅËËÏ ÅËËÁÄÁÓ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ έχει στα χέρια του αυτούς τους δυο βαθμούς και αρχικά καλείται να εκμεταλλευτεί την έδρα του στον βαθμό που το έκανε και στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. θεωρητικά μιλώντας, αν στους δυο βαθμούς προσθέσει και άλλους εννιά από τα τρία παιχνίδια της Τούμπας, θα είναι στους 11, που ναι μεν θα τον κάνουν το αδιαφιλονίκητο φαβορί, αλλά δεν του εξασφαλίζουν στο 100% την πρώτη θέση. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να νικήσει το "σύνδρομο της Αθήνας", διότι, στο κάτω - κάτω της γραφής, αν όχι τώρα, πότε; Δηλαδή, τι θα θυμάται από την φετινή χρονιά; Ένα κύπελλο σε ουδέτερο, μεγάλες νίκες στην Τούμπα και... στα χαμένα εκτός αυτής;

ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕ ΠΑΓΚΟ

Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα με το μεγαλύτερο βάθος από όλους τους μονομάχους των πλέι οφ, και σε ένα μίνι πρωτάθλημα με αγώνες Κυριακή - Τετάρτη - Κυριακή είναι σημαντικό να μην πας με μια ενδεκάδα "πλύνε - βάλε", ειδικά έτσι όπως είναι το πρόγραμμά του, με τα ματς με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό να είναι κολλητά στην αρχή και στο τέλος. Αν εξαιρέσει κανείς το κέντρο της άμυνας, σε όλες τις υπόλοιπες θέσεις, ο ΠΑΟΚ είναι καλυμμένος εις διπλούν σε ικανοποιητικό βαθμό. Δεν έχει και "δυο ισάξιες ενδεκάδες", είπαμε, αλλλά οι περισσότεροι την δουλειά τους μπορούν να την κάνουν.

ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Ναι, κάπου αυτό το "κύπελλο, κύπελλο στον Πύργο τον Λευκό" αρχίζει και καταλαγιάζει, αλλά δεν "σβήνει" και τελείως. Στα εννιά χρόνια των πλέι οφ μόνο μια φορά κατάφερε ο κυπελλούχος να πάρει την πρώτη θέση στα πλέι οφ. Ο Παναθηναϊκός του Αναστασίου το 2014. Ο ΠΑΟΚ καλείται να γίνει η δεύτερη ομάδα, με τον Σαββίδη να το ζητάει επιτακτικά. Και δεν έχει άδικο, καθώς ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ σκοπεύει να βάλει το χέρι στη τσέπη για να εξαντλήσει τις όποιες, μικρές, πιθανότητες θα έχει ο ΠΑΟΚ για να φτάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ από το δρόμο των μη πρωταθλητών.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΦΑΒΟΡΙ

Αυτή η κουβέντα θα ανοίξει έντονα από το καλοκαίρι και μετά. Αυτή η "μάχη" ανάμεσα στον ΠΑΟΚ που θα "πηγαίνει για πρωτάθλημα" και τον ΠΑΟΚ του "χαμηλά τη μπάλα" νοοτροπία με την οποία "πότισε" τον Δικέφαλο του βορρά ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Κανένας ρόλο δεν είναι άσχημος αρκεί να ξέρεις να τον χειριστείς. Ούτε χρειάζεται να βγαίνει αλαζονεία με τον ρόλο του φαβορί ούτε χρειάζεται να βγαίνει μιζέρια με τον ρόλο του "χαμηλά τη μπάλα". Καλώς ή κακώς, στα πλέι οφ, με όλα αυτά τα δεδομένα, ο ΠΑΟΚ με "χαμηλά τη μπάλα" δεν μπορεί να πάει. Άλλωστε, όλα όσα έχει πετύχει μέχρι τώρα, τα πέτυχε εντός Τούμπας που δεν πήγαινε με το "χαμηλά τη μπάλα". Τα πλέι οφ άλλωστε είναι το "ορεκτικό" ενόψει ενός καλοκαιριού που κανένα συμβόλαιο δεν λήγει αλλά πράγματα θα αλλάξουν...

News 24/7

24MEDIA NETWORK