Τα είχε όλα ο αγώνας εκτός από νικητή

Τα είχε όλα ο αγώνας εκτός από νικητή
Ρεπορτάζ: Γιάννης Κυφωνίδης
Εν μέσω αντιδράσεων και... τραγουδιών, η ΑΕΚ έχασετους πρώτους της εντός έδρας βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα. Οι "κιτρινόμαυροι" έμειναν στο 1-1 κόντρα στο Αιγάλεω με τον Νίκο Λυμπερόπουλο να διαμορφώνει το τελικόαποτέλεσμα και να σώζει την παρτίδα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί νωρίτερα με τον Τσέζαρεκ. Στα τελευταία λεπτά έγινε αισθητή η παρουσία της επιθετικής γραμμής των γηπεδούχων, όταν ο Φερνάντο Σάντος γύρισε το σύστημα σε 4-4-2. Συνεχίζεται η διαμάχη της Original με την διοίκηση με μουσική υπόκρουση το "Μια αγάπη έχω στην καρδιά"...

Το έχει η μοίρα της ΑΕΚ , φαίνεται, να πρωταγωνιστεί στον Τύπο για το εξωαγωνιστικό κομμάτι. Και αυτό γιατί αντί να ασχολούμαστε με την ΑΕΚ του αγωνιστικού χώρου κόντρα στο Αιγάλεω, ασχολούμασταν με την ΑΕΚ των εξεδρών και των αντιδράσεων από πλευράς Ορίτζιναλ.

Στο κλασικό 4-3-3 επέστρεψε ο Φερνάντο Σάντος στον αγώνα με το Αιγάλεω, αλλάζοντας πρόσωπα στην ενδεκάδα. Αυτή τη φορά ο Πορτογάλος τεχνικός έβαλε ένα αμυντικό χαφ –τον Κώστα Κατσουράνη- και δύο δημιουργικά χαφ (Ιβιτς, Λυμπερόπουλο) πίσω από τον προωθημένο Βενγλίνσκι. Θέση στο αρχικό σχήμα πήρε και ο Αλεσάντρε Σοάρες.
Η κόντρα της διοίκησης με την Ορίτζιναλ και το νέο τραγούδι ήταν αυτά που ξεχώρισαν στο πρώτο ημίχρονο. Ένα μικρό κομμάτι των οργανωμένων της ΑΕΚ αποφάσισε να κάνει καθιστική διαμαρτυρία στα πρώτα 15 λεπτά της αναμέτρησης και στη συνέχεια να αποχωρήσει μια μικρή μερίδα από τις εξέδρες, ενώ είχαμε και σχετικές αποδοκιμασίες κατά την ανάκρουση του νέου τραγουδιού που έγραψε ο Φοίβος, με τον παλιό ύμνο της ομάδας να ξανά έρχεται στα χείλη των φιλάθλων.

Με αυτά και με αυτά, το αγωνιστικό κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου πέρασε σε δεύτερη μοίρα, ενώ η συνολική εικόνα της ΑΕΚ δεν ήταν τέτοια ώστε να «αναγκάσει» τον κόσμο να ασχοληθεί με το ματς και να αφήσει στην άκρη τις κόντρες και τα τραγούδια.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος άφησαν να περάσει ανεκμετάλλευτο το πρώτο μέρος, αφού δεν κατάφεραν να απειλήσουν ιδιαίτερα τους φιλοξενούμενους παρά το γεγονός πως είχαν την κατοχή της μπάλας.

Μικρά-Μικρά αλλά όχι ασήμαντα

*** Λόγω τεχνικού προβλήματος η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν μπόρεσε να εκδόσει εισιτήρια για την θύρα 35, η οποία φιλοξενεί τους οργανωμένους της Original και γι'αυτό στη συγκεκριμένη θύρα πήγαν μόνο οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας. Για τον φόβο των Ιουδαίων, υπήρξε η παρουσία αστυνομικής δύναμεις και σεκιούριτι.

*** Οπως είχε υποσχεθεί ο Ντέμης Νικολαϊδης, από τα μεγάφωνα ακούστηκε ο κανονικός ύμνος της ΑΕΚ, όπως και το μουσικό θέμα από το περσινό τραγούδι.

*** Οταν ακούστηκε τονέο τραγούδι της ΑΕΚ, αποδοκιμασίες δεν είχαμε, ωστόσο μεγάλη μερίδα των φιλάθλων τραγουδούσε τον ύμνο της ομάδας και όχι τη δημιουργία του Φοίβου. Αξίζει να σημειωθεί πως οι μη οργανωμένοι φίλοι της ΑΕΚ στη συντριπτική τους πλειοψηφία χειροκρότησαν το τραγούδι.

*** Εναν δικό τους τρόπο διάλεξαν οι οργανωμένοι της Ορίτζιναλ να αντιδράσουν για την στάση της διοίκησης στο γνωστό πλέον θέμα. Στα πρώτα 15 λεπτά του ματς έκαναν καθιστική διαμαρτυρία χωρίς να φωνάζουν συνθήματα, ενώ στη συνέχεια μικρή μερίδα αυτών αποχώρησε μέσα σε αποδοκιμασίες από τον υπόλοιπο κόσμο.

*** Ο Μπρούνο Τσιρίλο κατάφερε να γίνει πολύ σύντομα, ο νέος "ήρωας" της "κιτρινόμαυρης" εξέδρας, αντικαθιστώντας επάξια και σε αυτόν τον τομέα, το "αγαπημένο παιδί" της περυσινής σεζόν, Μπρούνο Αλβες

Το Αιγάλεω από το πρώτο λεπτό μέχρι την ανάπαυλα έπαιζε πίσω από την σέντρα και περίμενε την ΑΕΚ να κάνει το παιχνίδι της, κλείνοντας τους διαδρόμους προς την εστία του Σιντιμπέ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην γίνουν ευκαιρίες στην περιοχή των «κυανόλευκων» και με μαθηματική ακρίβεια να οδηγηθούμε στο 0-0.

Ιδια εικόνα και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου με την ΑΕΚ να συνεχίζει να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά τον Σιντιμπέ να παρακολουθεί ως θεατής τον αγώνα, αφού δεν παρουσιάζονταν ευκαιρίες μπροστά από το τέρμα του.

Ο Φερνάντο Σάντος παρακολουθούσε όρθιος τις ανορθόδοξες προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και περίμενε κάποια αντίδραση ώστε να διορθωθούν τα κακώς κείμενα. Εις μάτην όμως αφού το Αιγάλεω δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα να διατηρεί το 0-0 έχοντας να αντιμετωπίσει την τραγική επιθετική γραμμή των «κιτρινόμαυρων».

Εκτός αυτού, η ομάδα του Γιώργου Βαζάκα κατάφερε να «παγώσει» το Ολυμπιακό Στάδιο και να φέρει περισσότερη γκρίνια στις εξέδρες. Συγκεκριμένα στο 64ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι έφυγαν σε μια γρήγορη αντεπίθεση –από τις ελάχιστες στον αγώνα- με τον Μανουσάκη να γυρίζει από τα δεξιά την μπάλα την κατάλληλη στιγμή στον αμαρκάριστο Τσέζαρεκ, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να την στείλει στα δίχτυα και να κάνει το 0-1.

Η αντίδραση των «κιτρινόμαυρων» δεν άργησε να έρθει. Εννέα λεπτά αργότερα –και αφού προηγήθηκαν κάποιες απέλπιδες προσπάθειες για την ισοφάριση- ο Νίκος Λυμπερόπουλος σκόραρε για μία ακόμη φορά και έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Η φάση προήλθε από εκτέλεση φάουλ του Σέζαρ από τα δεξιά και άπιαστη κεφαλιά του Μεσσήνιου μέσου μέσα στην περιοχή του «Σίτι».

Στην αμέσως επόμενη φάση, το Αιγάλεω λίγο έλειψε να πάρει και πάλι «κεφάλι» στο σκορ μετά από λάθος γύρισμα του Αλεξόπουλου στον Σορεντίνο, αλλά ο Μανουσάκης που ήταν μέσα στην φάση, έστειλε από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση την μπάλα άουτ.
Στο 61ο λεπτό πέρασε στον αγώνα σαν αλλαγή ο Μίλτος Σαπάνης, αλλά δεκαπέντε λεπτά αργότερα αποχώρησε τραυματίας, δίνοντας την θέση του στον Τσάνκο.

Τα υπόλοιπα λεπτά αναλώθηκαν στις τελευταίες ενέργειες των γηπεδούχων να πετύχουν το «χρυσό» γκολ που θα τους έδινε και τους τρεις βαθμούς της νίκης. Αξίζει να σημειωθεί πως από την στιγμή που ο Φερνάντο Σάντος γύρισε το σύστημα σε 4-4-2, η ΑΕΚ έγινε περισσότερο επιθετική με τους Λυμπερόπουλου-Βενγλίνσκι να έχουν πολύ καλή συνεργασία.

Το 2-1 δεν ήρθε ποτέ και το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Γερμανάκου βρήκε τους «κιτρινόμαυρους» ξαπλωμένους στο χορτάρι να προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν την κατάληξη του αγώνα και την απώλεια της νίκης.


Διαιτητής: Γερμανάκος (Συνδέσμου Αθήνας)

Κιτρινες κάρτες: Λυμπερόπουλος - Τσάτσος, Νικολόπουλος

Σκόρερ: 77' Λυμπερόπουλος - 64' Τσέζαρεκ

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Σορεντίνο, Γεωργέας (67' Λάκης), Τσιρίλο, Αλεξόπουλος, Μάλμπασα, Κατσουράνης, Ίβιτς, Λυμπερόπουλος, Ζούλιο Σέζαρ, Σοάρες (Σαπάνης 61', 75' Τσάνκο), Βενγλίνσκι

Αιγάλεω: Σιντιμπέ, Παπουτσής, Ψωμάς, Ζαπρόπουλος, Εντουσέι, Φωτάκης, Μάριτς, Τσάτσος, Μανουσάκης (80' Χλωρός), Τσέζαρεκ (87' Λιαπάκης), Αγρίτης (54' Νικολόπουλος)

Eισιτήρια: 19.680
Εισπράξεις: 422.285


News 24/7

24MEDIA NETWORK