Τα ελεύθερα "αστέρια" του καλοκαιριού (PHOTOS+VIDEOS)

Από τον Λουίζ Αντριάνο, τον πρώτο σκόρερ του Champions League με εννέα γκολ, στον Σάμι Κεντίρα και από τον Ντάνι Άλβες στον Γεβγέν Κονοπλιάνκα. Το Contra.gr σας παρουσιάζει τα "αστέρια" που το καλοκαίρι μένουν χωρίς συμβόλαιο.

Τα ελεύθερα "αστέρια" του καλοκαιριού (PHOTOS+VIDEOS)
PHOTOGRAPH: GETTY

Πώς θα σας φαινόταν αν η ομάδα σας αποκτούσε τον Ντάνι Άλβες, τον Σάμι Κεντίρα ή τον πρώτο σκόρερ του Champions League χωρίς να ξόδευε ευρώ;

Το Contra.gr σας παρουσιάζει με φωτογραφίες και videos μερικά από τα "αστέρια" που το καλοκαίρι του 2015 μένουν ελεύθερα κι ετοιμάζονται να κλέψουν την παράσταση στο μεταγραφικό παζάρι.

Λουίζ Αντριάνο (27χρ. επιθετικός)

Τα ελεύθερα "αστέρια" του καλοκαιριού (PHOTOS+VIDEOS)

Το γεγονός και μόνο ότι βρίσκεται στην κορυφή των σκόρερ του Champions League με εννέα γκολ σε πέντε αναμετρήσεις (πάνω από Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο) φανερώνει ένα μέρος της αξίας του 27χρονου επιθετικού της Σαχτάρ. Μέλος της Ιντερνασιονάλ που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων το 2006, ο Βραζιλιάνος άσος υποχρέωσε τον Κάρλος Ντούνγκα να τον καλέσει στην εθνική του περασμένου Νοεμβρίου. Δεδομένου ότι στην Ουκρανία βρίσκεται από τον Μάρτιο του 2007 (μέχρι στιγμής έχει σημειώσει 122 γκολ σε 253 ανεξαρτήτου διοργάνωσης), ενδεχομένως να έχει έρθει η ώρα για να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του.

Σάμι Κεντίρα (27χρ. μέσος)

Τα ελεύθερα "αστέρια" του καλοκαιριού (PHOTOS+VIDEOS)

Οι υψηλές οικονομικές απαιτήσεις του Σάμι Κεντίρα είχαν ως αποτέλεσμα να "ξεμείνει" στην Ρεάλ Μαδρίτης, αφού δεν κατατέθηκε επίσημη πρόταση για την απόκτησή του το περασμένο καλοκαίρι. Με ελάχιστα λεπτά συμμετοχής στα πέντε ματς πρωταθλήματος που αγωνίστηκε ως αλλαγή και μερικές εμφανίσεις στις αδιάφορες αναμετρήσεις του Copa del Rey, ο 27χρονος Γερμανός αμυντικός μέσος αναμένεται να εγκαταλείψει τους "μερένγκες" έπειτα από μια τετραετία.

Ντάνι Άλβες (31χρ. αμυντικός)

Τα ελεύθερα "αστέρια" του καλοκαιριού (PHOTOS+VIDEOS)

Από... σαράντα κύματα έχει περάσει η υπόθεση Ντάνι Άλβες, αρχής γενομένης από το καλοκαίρι, όπου φάνταζε πολύ πιθανό να μεταγραφεί στην Παρί Σεν Ζερμέν. Τελικά, ο 31χρονος Βραζιλιάνος αμυντικός έμεινε στην Μπαρτσελόνα για έβδομη σεζόν, αλλά όλα δείχνουν ότι σε λίγους μήνες θα κάνει προετοιμασία με νέα ομάδα. "Πάω στην Αγγλία την επόμενη χρονιά. Πρόκειται να αγωνιστώ στο λίκνο του ποδοσφαίρου. Αυτή θα είναι η τελευταία μου χρονιά στη Μπαρτσελόνα", είχε δηλώσει ο ίδιος στην "O' Globo". Θέλετε κάτι άλλο;

Λόρις Κάριους (21χρ. τερματοφύλακας)

Τα ελεύθερα "αστέρια" του καλοκαιριού (PHOTOS+VIDEOS)

"Νέο Νόιερ" τον αποκαλούν οι Γερμανοί κι αυτό τα λέει όλα. Με θητεία στις ακαδημίες της Μάντσεστερ Σίτι και στην πρώτη της ομάδα (δεν κατέγραψε επίσημη συμμετοχή), ο νεαρός τερματοφύλακας της Μάιντς δεν θέλησε να συνεχίσει την καριέρα του στην Μπενφίκα το περασμένο καλοκαίρι, αλλά δεδομένου ότι μένει ελεύθερος, θεωρείται σίγουρο ότι θα αλλάξει φανέλα αν επιβεβαιωθούν τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να αποτελεί στόχο της Άρσεναλ, της Ντόρτμουντ και της Σάλκε. Αυτή τη στιγμή η αξία του υπολογίζεται κοντά στα 5.000.000 ευρώ.

Γουίνστον Ριντ (26χρ. αμυντικός)

Τα ελεύθερα "αστέρια" του καλοκαιριού (PHOTOS+VIDEOS)

Ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός της Γουέστ Χαμ, ο οποίος έχει αναδειχθεί δύο φορές MVP σε εφετινές αναμετρήσεις της ομάδας του από την ιστοσελίδα whoscored.com, δεν θα ανανεώσει τη συνεργασία του, σύμφωνα με τον Σαμ Αλαρντάις. Ο "Hammer" του 2013 (σ.σ. ετήσια ατομική διάκριση των "σφυριών") θα είναι ελεύθερος μετά από τέσσερα χρόνια και η Άρσεναλ τον "γλυκοκοιτάζει", ωστόσο δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο πώλησής του κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Τζέιμς Μίλνερ (29χρ. μέσος)

Τα ελεύθερα "αστέρια" του καλοκαιριού (PHOTOS+VIDEOS)

Χρήσιμος για πολλές ομάδες θα είναι ο πολυθεσίτης άσος της Μάντσεστερ Σίτι (εσχάτως αφιερώνει αρκετά αγωνιστικά λεπτά στην επίθεση και αν χρειαστεί λυτρώνει τους "πολίτες"). Σύμφωνα με το SkySports, πάντως, ο 29χρονος διεθνής μέσος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την ανανέωση της συνεργασίας του, ενώ το BBC έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο αποχώρησής του κατά την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, διά στόματος ανθρώπου του περιβάλλοντος του ποδοσφαιριστή.

Γεβγέν Κονοπλιάνκα (25χρ. εξτρέμ)

Τα ελεύθερα "αστέρια" του καλοκαιριού (PHOTOS+VIDEOS)

Λίβερπουλ (κατά κύριο λόγο), Τότεναμ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν μερικές από τις ομάδες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τον 25χρονο μεσοεπιθετικό με τη φαρμακερή κάθετη μπαλιά και το δυνατό σουτ. Οι Έλληνες φίλαθλοι θα έχουν τη δυνατότητα να τον παρακολουθήσουν εν δράσει στις αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με την Ντνίπρο για τη φάση των "32" του Europa League.

Φάμπιαν Σχαρ (23χρ. αμυντικός)

Τα ελεύθερα "αστέρια" του καλοκαιριού (PHOTOS+VIDEOS)

Νέος, γρήγορος και θρασύς. Τρεις καλοί λόγοι για να εντάξει μία ομάδα στο δυναμικό της τον αμυντικό της Βασιλείας, ο οποίος έχει ομοιότητες με τον Λοράν Κοσιελνί κι αυτό είναι κάτι που δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τους ανθρώπους της Άρσεναλ. Το γεγονός ότι αγωνίζεται στο ελβετικό πρωτάθλημα δεν αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα, δεδομένου ότι έχει καταγράψει συμμετοχές στο Champions League και, βέβαια, το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αντρέα Ρανόκια (26χρ. αμυντικός)

Τα ελεύθερα "αστέρια" του καλοκαιριού (PHOTOS+VIDEOS)

Τον περασμένο Οκτώβριο ο Αντρέα Ρανόκια εξέφραζε την πεποίθηση ότι θα ανανεώσει άμεσα το συμβόλαιό του με την Ίντερ, ωστόσο αυτό δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής και όλα δείχνουν ότι το καλοκαίρι θα αναζητά τη νέα ποδοσφαιρική του στέγη. Η αλήθεια είναι ότι από τη διετία που διέπρεπε στην Μπάρι μέχρι τώρα έχουν αλλάξει πολλά, με συνέπεια ο 26χρονος γίγαντας να μην αποτελεί το αμυντικό βαρόμετρο του παρελθόντος.

Αντρέ Αγιού (25χρ. εξτρέμ)

Τα ελεύθερα "αστέρια" του καλοκαιριού (PHOTOS+VIDEOS)

Στην παρούσα φάση ο Αντρέ Αγιού προετοιμάζεται για το Αφρικανικό Κύπελλο Εθνών με την εθνική Γκάνας, αλλά το καλοκαίρι ενδεχομένως να προετοιμάζεται για την επόμενη σεζόν με άλλο σύλλογο κι όχι με την Μαρσέιγ. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός αποτελεί βασικό γρανάζι της μηχανής του Μαρσέλο Μπιέλσα, γεγονός που έχει κάνει αρκετές αγγλικές ομάδες να τον γλυκοκοιτάζουν.

Αντρέ-Πιέρ Ζινιάκ (29χρ. επιθετικός)

Τα ελεύθερα "αστέρια" του καλοκαιριού (PHOTOS+VIDEOS)

Με 14 γκολ σε 21 συμμετοχές στη Ligue 1 και το Coupe de France, ο Αντρέ-Πιέρ Ζινιάκ οδεύει προς μία ακόμα παραγωγική χρονιά και σε ηλικία 29 ετών δεν αποκλείεται να αφήσει την Μαρσέιγ έπειτα από τέσσερα χρόνια. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η γαλλική ομάδα προτίθεται να του κάνει πρόταση ανανέωσης, ωστόσο λίγο βορειότερα και συγκεκριμένα στην Αγγλία, υπάρχουν πολλοί "μνηστήρες" που καραδοκούν.

Ματιέ Φλαμινί - Μίκελ Αρτέτα (30-32χρ. μέσοι)

Τα ελεύθερα "αστέρια" του καλοκαιριού (PHOTOS+VIDEOS)

"Πακέτο" πάνε οι δύο μέσοι της Άρσεναλ, με τη διαφορά ότι ο Ματιέ Φλαμινί αγωνίζεται πιο συχνά, καθώς ο Μίκελ Αρτέτα αντιμετωπίζει μονίμως προβλήματα τραυματισμών. Τα συμβόλαια των δύο έμπειρων άσων λήγουν το καλοκαίρι και οι πιθανότητες αποχώρησής τους από την ομάδα του Λονδίνου δεν είναι λίγες.

Στεφάν Μπιά (28χρ. μέσος)

Τα ελεύθερα "αστέρια" του καλοκαιριού (PHOTOS+VIDEOS)
2014 GETTY IMAGES

Η καριέρα του είχε πάρει την κατιούσα μέχρι που παραχωρήθηκε δανεικός από την ΚΠΡ στην Σεβίλλη τον Αύγουστο του 2013. Το γεγονός ότι αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή δεν τον εμποδίζει να προωθείται και να σκοράρει (κατά κύριο λόγο από στημένες φάσεις). Ήδη εφέτος έχει βάλει επτά γκολ σε 16 αναμετρήσεις ανεξαρτήτου διοργάνωσης, ενώ πέρυσι συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση του Europa League με το γκολ κατά της Βαλένθια στο 94ο λεπτό του ημιτελικού στο "Μεστάγια".

News 24/7

24MEDIA NETWORK