Τα 9 γκολ της Λέστερ αποκαθήλωσαν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

To 9-0 κόντρα στη Σάουθαμπτον ισοφαρίζει την αντίστοιχη νίκη-ρεκόρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην Ίπσουιτς από το 1995. Μόνο που η νίκη της Λέστερ συνέβη με ακόμα πιο εντυπωσιακό τρόπο.

O Τζέιμς Βάρντι πανηγυρίζει την επίτευξη γκολ στον αγώνα της Λέστερ με την Γουότφορντ
O Τζέιμς Βάρντι πανηγυρίζει την επίτευξη γκολ στον αγώνα της Λέστερ με την Γουότφορντ MIKE EGERTON/PA VIA AP

Η Λέστερ νίκησε τη Σάουθαμπτον με 9-0. Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς ισοπέδωσε τη Σάουθαμπτον στο 'Σεντ Μέρις', έχοντας τους Τζέιμι Βάρντι και Αγιόθε Πέρεθ να πετάνε 'φωτιές', σημειώνοντας 3 γκολ έκαστος. Με αυτήν τη νίκη κατάφερε να πλασαριστεί στη 2η θέση του πίνακα της βαθμολογίας της Premier League, βάζοντας έστω και προσωρινά, τη Μάντσεστερ Σίτι από κάτω της. Απέδειξε, δε, ότι η ονομασία του χορηγού της 'King Power', όπως αναγράφεται στις φανέλες των παικτών, μόνο τυχαία δεν είναι. H νίκη αφιερώθηκε στον οραματιστή-επιχειρηματία από την Ταϊλάνδη, Vichai Srivaddhanaprabha, τον άνθρωπο που συνέβαλε τα μέγιστα για να φτάσει ψηλά η ομάδα και ήδη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο του.

Το 9-0 είναι ένα σκορ που μαρτυρά ισοπέδωση της ομάδας του Χάμσαϊρ από την αρμάδα των Μπλε από τα Ανατολικά Μίντλαντς. Η πραγματικότητα ήταν ακόμα πιο ισοπεδωτική. Με κατοχή μπάλας που άγγιξε το 73%, η Λέστερ προηγήθηκε με 5-0 στο ημίχρονο (αν και ο αντίπαλος έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 12') και ήταν σαρωτική ως το τέλος του αγώνα, που έληξε με 9-0. Κάποιοι θυμήθηκαν εκείνο το μαγικό βράδυ του Απριλίου του 1995, όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τον Πολ Ινς και τον Αντρέι Κανσέλσκις, με τους νεαρούς Άντι Κόουλ και Ράιαν Γκιγκς, σκόραρε 9 φορές κόντρα στην Ίπσουιτς και ο 'σοφός' Άλεξ Φέργκιουσον έφευγε με το γήπεδο με ικανοποίηση για το ποδοσφαιρικό κομψοτέχνημα που είχε στήσει.

Όμως, η νίκη της Λέστερ ξεπερνά σε μέγεθος εκείνη της Γιουνάιτεντ. Αρχικά, διότι σημειώθηκε εκτός έδρας, ενώ εκείνη της Γιουνάιτεντ ήταν σε εντός έδρας ματς. Επίσης, με το 5-0 του 1ου ημιχρόνου ισοφαρίστηκε αντίστοιχο ρεκόρ της Σίτι κόντρα στη Μπέρνλι από το 2010. Στη συνέχεια, η Λέστερ έγινε η δεύτερη ομάδα στην ιστορία της Premier League όπου δυο παίκτες της πετυχαίνουν χατ τρικ στον ίδιο αγώνα. Η πρώτη ήταν η Άρσεναλ και το είχε πετύχει κόντρα στη Σάουθαμπτον το 2003, με 'δράστες' τους Τιερί Ανρί και Ρομπέρ Πιρές.

Τέλος, η Λέστερ ισοφάρισε και την επίδοση του πιο γρήγορου 3-0 σε αγώνα πρωταθλήματος (μόλις στο 19'της αναμέτρησης) που υφίσταται από τη σεζόν 1997-1998. Από την άλλη πλευρά, ήταν ο 8ος σερί εντός έδρας αγώνας της Σάουθαμπτον που δεν καταφέρνει να πάρει τους 3 βαθμούς της νίκης.

Το πιο τρομακτικό όμως από το χθεσινό 9-0 της Λέστερ κόντρα στη Σάουθαμπτον δεν ήταν οι αριθμοί, αλλά ήταν η δήλωση του προπονητή των Μπλε, πως η ομάδα "τώρα ξεκινά" και πως ακόμα δεν έχει φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο απόδοσης. Τελικά, πόσο καλύτερη μπορεί να γίνει αυτή η Λέστερ;

O Μπρένταν Ρότζερς υπήρξε ίσως ο καλύτερος 'μαθητής' του Ζοζέ Μουρίνιο. Θα καταφέρνει να βρει ομάδα μέσα στο 2019-2020 ο Πορτογάλος;

News 24/7

24MEDIA NETWORK