Τα 'γατιά' του Αποστολάκη και ο Γκέκας που δεν θα περνούσε απ' έξω

Ο διάλογος Αποστολάκη-Γκέκα για το μαλλί που δεν θα του επέτρεπε να περάσει την πύλη της Παιανίας και η πρόκληση ενός γκολ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ που κατάφερε μονάχα ο τότε γεν.αρχηγός του Παναθηναϊκού, στέλνοντας τους υπόλοιπους για μπάνιο. Ο Κώστας Γουλής αποκαλύπτει σπαρταριστούς διαλόγους από την 'πράσινη' προετοιμασία του 2006 στο Ήμουν Μέσα του Contra.gr

Τα 'γατιά' του Αποστολάκη και ο Γκέκας που δεν θα περνούσε απ' έξω
24MEDIA/CONTRA.GR

Ο επί σειρά ετών ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μεταξύ των οποίων το Contra και πλέον του Sport24, Κώστας Γουλής, ξαναζεί την προετοιμασία του 2006 και ζωντανεύει μέσα από το γραπτό του ιστορίες με τον Στράτο Αποστολάκη και τον Φάνη Γκέκα.

Κάθε καλοκαιρινή προετοιμασία -και δη μεγάλης ομάδας- 'γεννάει' πάντα ιστορίες. Όχι αποκλειστικά ποδοσφαιρικές, αλλά κυρίως παρασκηνιακές και 'διαφορετικές'. Στις προετοιμασίες του Παναθηναϊκού, ακόμη και τα περασμένα, πολύ πιο 'καλά' χρόνια, υπήρχαν πάντα ένα με δύο πρόσωπα, που ήταν πραγματικά 'περιβόλια' και προσέφεραν αυτό το διαφορετικό στην ολιγοήμερη καθημερινότητα της ομάδας στο εξωτερικό, αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τη 'βάση' της.

Ένας από τους πλέον αιχμηρούς κι ατακαδόρους που πέρασαν τα τελευταία χρόνια απ' το 'τριφύλλι', ήταν ο Στράτος Αποστολάκης. Όχι τόσο ως παίκτης, όσο όταν ανέλαβε καθήκοντα γενικού αρχηγού τον Δεκέμβριο του 2005, προκειμένου να υπάρχει στα αποδυτήρια, ένα πρόσωπο που γνώριζε καλά την παναθηναϊκή καθημερινότητα και θα λειτουργούσε βοηθητικά και ενισχυτικά στο πλευρό του Αλμπέρτο Μαλεζάνι στον 'πράσινο' πάγκο.

Τον Μάιο του 2006 ο Μαλεζάνι έφυγε και στη θέση του προσελήφθη ο -αλήστου μνήμης- Σουηδός Χανς Μπάκε. Ένας προπονητής που ουδέποτε κατάλαβε που ήρθε και κυρίως τι ήθελε να κάνει στον Παναθηναϊκό.

Εκείνο το καλοκαίρι το 'τριφύλλι' πραγματοποίησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του επί 14 μέρες στο Σατιγιόν της βορειοδυτικής Ιταλίας, κάτω από τις ιταλικές Άλπεις και πολύ κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία. Ένα φανταστικό τουριστικό θέρετρο το χειμώνα με αμέτρητες πίστες σκι και ένα πολύ καλό μέρος για καλοκαιρινές προετοιμασίες ομάδων. Στις προπονήσεις που είχαν τρομερά χαλαρό χαρακτήρα, καθότι ο Μπάκε ουδέποτε έδειξε διάθεση να ανεβάσει έστω ένα 'ντεσιμπέλ' τη φωνή του. Σε σημείο που να φεύγει π.χ. από το πουθενά βασικός παίκτης από το δίτερμα και να πηγαίνει μερικά μέτρα παραπέρα για να κάνει το... ψιλό του πίσω από το κόρνερ κι ο Σουηδός να μην σηκώνει ούτε το δεξί του φρύδι.

Διακρίνοντας όλη αυτή τη χαλαρότητα ο Αποστολάκης, προσπάθησε να σφίξει λίγο τα λουριά για να μην ξεφύγει ολοκληρωτικά το πράγμα. Μόνο που κάποιες στιγμές, η προσέγγιση του παλαίμαχου άσου προς τους παίκτες ήταν τόσο ιδιαίτερη που δημιουργούσε μικροεστίες εκνευρισμού.

Ο Χανς Μπάκε στη μοναδική προετοιμασία του με τον Παναθηναϊκό
Ο Χανς Μπάκε στη μοναδική προετοιμασία του με τον Παναθηναϊκό ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στη συμπλήρωση της πρώτης εβδομάδας στο Σατιγιόν (σε ένα προπονητικό κέντρο που ήταν πάνω σε λόφο και προσέφερε τρομερή θέα στους επισκέπτες, αλλά κι ατελείωτο κυνηγητό στην κατηφόρα για τους φροντιστές, όταν οι μπάλες έφευγαν εκτός γηπέδου), 'έγραψε ιστορία', ο φοβερός (και σε μικρές... συνέχειες) διάλογος του Αποστολάκη με τον Φάνη Γκέκα.

Ο Λαρισαίος επιθετικός ήταν λίγο στην 'τσίτα' εκείνη την περίοδο, διότι είχε ήδη ξεκινήσει η φημολογία ότι θα συμπεριλαμβανόταν στα ανταλλάγματα που θα πρότεινε ο Παναθηναϊκός προς τον ΠΑΟΚ για να αγοράσει τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Σε ένα cooling break για να δροσιστούν οι παίκτες, κοντά στον ένα πάγκο, ο Αποστολάκης πλησίασε τον Γκέκα και άρχισε να τον 'τσιγκλάει' για την «ιδιαίτερη» κώμη του και το γεγονός ότι έβαφε με ανταύγειες, τον 'λασπωτήρα' που άφηνε πίσω.

ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: "Φάνννη, να σε ρωτήσω τώρα κάτι; Αυτό το μαλλί δηλαδή που βλέπω τώρα, είναι μόδα;"

ΓΚΕΚΑΣ (σε ήρεμο τόνο, χωρίς διάθεση να το 'ανοίξει' πολύ το θέμα): "Ναι ρε συ Στράτο, μόδα είναι".

Επόμενο cooling break μετά από ένα μισάωρο:

ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: "Φάνννη και δεν μου λες κάτι άλλο; Και το σκουλαρίκι στο αυτό, μόδα είναι;".

ΓΚΕΚΑΣ (λίγο πιο 'σπασμένος', αλλά όχι με ύφος που το έδειχνε): "Ναι Στράτο και το σκουλαρίκι μόδα είναι. Τι τα θες".

Για να πέσει ακολούθως η απόλυτη ατάκα - φωτιά από την πλευρά του παλαίμαχου Αγρινιώτη άσου, αμέσως μετά από κάποιες οδηγίες που έδωσε προς τους παίκτες ο Άγγλος βοηθός του Μπάκε, Κολμ Τόουλ.

ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: "Ρε συ Φάνννη, με αυτό το μαλλί κι αυτό το σκουλαρίκι, στην εποχή μας δεν θα πέρναγες ούτε έξω από την Παιαννννία"

ΓΚΕΚΑΣ (αφού 'ζυγίζει' μέσα του τι έπρεπε να απαντήσει, συγκρατείται και λέει...): "Όπως το βλέπει κανείς ρε συ Στράτο".

Το πόσο τσίτωσε πάντως ο Γκέκας, φάνηκε στην αμέσως επόμενη άσκηση με τελείωματα φάσεων, στη διάρκεια των οποίων απ' την τσαντίλα του δεν βρήκε ούτε μία φορά εστία, ενώ όλες τις προηγούμενες ημέρες είχε εξαιρετικές επιδόσεις μέσα στο 'κουτί'.

Η δε προπόνηση ολοκληρώθηκε με πέντε παίκτες του Παναθηναϊκού (Χαραλαμπίδης, Βόουτερ, Μάντζιος, Γκέκας, Τζιόλης) να προσπαθούν να σκοράρουν από το δεξί κόρνερ με απευθείας εξωτερικό χτύπημα και να μην μπορούν να βρουν στόχο με την... καμία.

"Αφήστε εδώ ρε...", τους φώναξε ο Αποστολάκης και με τη φόρμα όπως ήταν και χωρίς να έχει κάνει ζέσταμα ούτε δευτερόλεπτο, τράβηξε ένα δεξί 'ντουπ' με την μπάλα να σηκώνεται με απίστευτο εξωτερικό φάλτσο και να μπαίνει απευθείας μέσα από το κόρνερ, χωρίς καν να ακουμπήσει κάτω.

Οι πέντε παίκτες έμειναν με ανοικτά στόματα, με τον Αποστολάκη να τους 'αποτελειώνει' λέγοντάς τους με βλέμμα ποδοσφαιρικής... απαξίωσης "άντε 'γατιά' τελειώσαμε, πηγαίνετε τώρα για ντους".


News 24/7

24MEDIA NETWORK