Τα 5 γκολ του Σέρχιο Αραούχο που αξίζουν παραπάνω από το 1 εκατομμύριο

Ο Σέρχιο Αραούχο θα αγωνιστεί για τρίτη φορά στην ΑΕΚ. Υπό τη μορφή δανεισμού εκ νέου. Ακόμη κι αν δεν σκοράρει με τη συχνότητα των προηγούμενων δύο, η Ένωση δεν θα 'κλάψει' τα 300 χιλιάρικα που θα δώσει στη Λας Πάλμας.

Ο Σέρχιο Αραούχο πανηγυρίζοντας ένα από τα 23 γκολ του με την ΑΕΚ
Ο Σέρχιο Αραούχο πανηγυρίζοντας ένα από τα 23 γκολ του με την ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Αγωνιστικά η (επικείμενη) απόκτηση του Σέρχιο Αραούχο από την ΑΕΚ, για τρίτη φορά σε διάστημα 3 ετών, περιβάλλεται από ένα πέπλο αμφιβολίας. Μια αμφιβολία που προκύπτει από τα μόλις 4 γκολ στα 32 παιχνίδια του με την ισπανική Λας Πάλμας σε χρονική απόσταση 15 μηνών, η οποία εκτείνεται από τις 6 Οκτωβρίου του 2018 έως τις 14 Ιανουαρίου του 2020. Από τις συμμετοχές του Αργεντίνου φορ ούτε καν οι μισές ήταν 90λεπτες, καθώς στις 17 είτε έγινε είτε μπήκε αλλαγή, αντιμετωπίζοντας ενδιάμεσα προβλήματα τραυματισμών, κυρίως στο γόνατο.

Πρόκειται πάντως για μια αμφιβολία που λογιστικά καταρρίπτεται. Διότι με 300.000 ευρώ για το επόμενο 4μηνο (με οψιόν αγοράς στα 2.7 εκατομμύρια) η Ένωση αποκτά έναν αποδεδειγμένα ικανό φορ, ο οποίος είναι εξοικειωμένος με τ' αποδυτήρια της ομάδας, έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους απ' όσους ανήκουν στο υπάρχον ρόστερ και καλύπτει τις 'ανάγκες' της κερκίδας για ένα φρέσκο κίνητρο παρουσίας στο γήπεδο.

Με αυτά τα χρήματα λίγες ώρες πριν από την λήξη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου για ποδοσφαιριστές που δεσμεύονται με συμβόλαιο ο Ίλια Ίβιτς ήταν σχεδόν αδύνατο να βρει στην αγορά κάτι ανάλογο. Τουλάχιστον όχι ποδοσφαιριστές με το σύνολο των προδιαγραφών που συμπληρώνουν το report του Αραούχο, ο οποίος ούτως ή άλλως λειτουργεί ως η βαλβίδα αποσυμπίεσης, τόσο για προπονητικό σταφ όσο και για το κοινό, σε περίπτωση που ο Νέλσον Ολιβέιρα παραχωρηθεί όντως την τελευταία ημέρα των μεταγραφών, σε Γουλβς ή Σπόρτινγκ. Δεν συζητάμε ότι θα παρείχε διαφορετική ευελιξία στον Μάσιμο Καρέρα το ενδεχόμενο ο Πορτογάλος να συνέχιζε παρέα με τον Αργεντινό, αφαιρώντας οριστικά από το πλάνο του το πειραματικό και σχεδόν ανώφελο σύστημα με τον Λιβάγια μόνο του στην αντίπαλη περιοχή.

Ο Αργεντινός δεν ανήκει απλώς στην κατηγορία εκείνων των ποδοσφαιριστών που θ' αγωνιστούν για δεύτερη (ή τρίτη φορά) σε μια ομάδα. Όπως ο Αχμέντ Χασάν και τόσοι άλλοι στον Ολυμπιακό. Άμα τη εμφανίσει του, τον Ιανουάριο του 2017, ο 'Κινέζος' από το Βίγια Κρέσπο του Μπουένος Άιρες λειτούργησε σαν ο πολιορκητικός κριός μιας 18μηνης 'κιτρινόμαυρης' επιχείρησης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το πρώτο πρωτάθλημα ύστερα από 24 χρόνια, μια δεύτερη θέση (μαζί με τη συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League) και δύο παρουσίες σε (χαμένους) τελικούς κυπέλλου. Με μόλις 700 χιλιάρικα, όσα σύμφωνα με τα στοιχεία του transfermarkt κόστισαν οι πρώτοι δύο δανεισμοί του, ο Αραούχο προσέφερε συνολικά 23 γκολ και 11 ασίστ. Διαιρετικά, σκόραρε 1 τέρμα ανά 2 αγώνες και σημάδεψε την πλέον επιτυχημένη περίοδο τούτου του αιώνα για την ΑΕΚ, αποκομίζοντας κατόπιν ένα πλουσιοπάροχο πενταετές συμβόλαιο από τους Ισπανούς με ρήτρα 60 εκατομμυρίων!

Πέντε εξ αυτών ήταν πολύ διαλεχτά γκολ, σ' ένα τετράπτυχο οξυδέρκειας, τεχνικής, δύναμης και εκτελεστικής δεινότητας.

Το ξεπέταγμα

Συνέβη: 13 Απριλίου 2017

Αποτέλεσμα: Ολυμπιακός - ΑΕΚ 1-2

Η φάση: Μόλις στο 6' ο Αραούχο πιάνει στον ύπνο την άμυνα του Ολυμπιακού, ξεγλιστράει δεξιά, την κατάλληλη στιγμή δέχεται την κάθετη πάσα του Μάνταλου και με ψύχραιμο διαγώνιο πλασέ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Στέφανο Καπίνο.

Η ΑΕΚ θα επικρατήσει 2-1 στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου και παρά την ήττα με 1-0 στο δεύτερο παιχνίδι του ΟΑΚΑ, θα εξασφαλίσει την πρόκριση.

Το σουτ-δυναμίτης

Συνέβη: 7 Φεβρουαρίου 2018

Αποτέλεσμα: ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-1

Η φάση: Με το υπέροχο κοντρόλ ο Αραούχο εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Ρομαό και προτού η μπάλα πέσει στο χορτάρι πιάνει ένα τρομερό βολέ που δεν αφήνει πολλά περιθώρια στον Προτό.

Ο Αργεντινός είχε μπει στο 66' αντί του Μάρκο Λιβάγια στο 73' έκανε τη διαφορά στο συνολικό 2-1, καθώς με το 0-0 που απέσπασε στο Καραϊσκάκη η ΑΕΚ απέκλεισε τον Ολυμπιακό στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Η αδιάκοπη κίνηση

Συνέβη: 29 Οκτωβρίου 2017

Αποτέλεσμα: Πανιώνιος-ΑΕΚ 0-1

Η φάση: Στο δρόμο για τον τίτλο του 2018 η ΑΕΚ βρίσκει τρεις πολύτιμους βαθμούς στη Νέα Σμύρνη χάρη στη συνεργασία των Αραούχο και Μπακασέτα. Ο Αργεντινός δεν μένει στάσιμος όταν πασάρει την μπάλα στον συμπαίκτη του, φεύγει στην πλάτη της άμυνας των 'κυανέρυθρων' και στο 81' σκοράρει το μοναδικό γκολ του αγώνα με εύστοχο τελείωμα.

Η δύναμη

Συνέβη: 1 Απριλίου του 2018

Αποτέλεσμα: ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 3-0

Η φάση: Ο Ινσούα είναι από τους πιο 'χτισμένους' και σκληρούς αμυντικούς του ελληνικού πρωταθλήματος, ωστόσο ο Αραούχο τον κερδίζει μία στον αέρα και μία στο έδαφος, ανοίγοντας με άπιαστο αριστερό το δρόμο για το 3-0 της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού.

Ο ίδιος θα σφραγίσει το θρίαμβο της Ένωσης στο 68'.

Η αίσθηση του χώρου

Συνέβη: 5 Μαΐου 2018

Αποτέλεσμα: Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΚ 0-1

Η φάση: Η φιέστα της ΑΕΚ στη Ριζούπολη έχει την υπογραφή του Αραούχο, ο οποίος φεύγοντας στο δεύτερο δοκάρι, κάνει άψογο κοντρόλ μετά τη βαθιά μπαλιά του Λιβάγια και με απευθείας εκτέλεση διαμορφώνει το 1-0 επί του Απόλλωνα.

***

Θα αντέξει ο Ολυμπιακός στη μάχη τίτλου, αν πουλήσει 3 βασικούς; Θα χρειαστεί τελικά μεταγραφές ο ΠΑΟΚ; Οι απαντήσεις στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK