Τα καλύτερα και τα χειρότερα του 1ου γύρου της Super League 1

Η Super League 1 έφτασε στα μισά της διαδρομής της κανονικής περιόδου και το Contra.gr καταγράφει τα πρόσωπα, τις ομάδες και στιγμές που άφησαν το αποτύπωμα τους σε αυτές τις 13 αγωνιστικές.

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ για τη Super League 1 2019-2020 στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης', Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019
Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ για τη Super League 1 2019-2020 στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης', Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019 ΚΛΟΝΤΙΑΝ ΛΑΤΟ / EUROKINISSI SPORTS

Η Super League 1 έφτασε στα μισά της κανονικής περιόδου, ο 1ος γύρος (υπό την έννοια πως όλοι έπαιξαν με όλους από μια φορά) ολοκληρώθηκε και το Contra.gr κάνει την αποτίμηση όσων παρακολουθήσαμε σε αυτές τις 13 αγωνιστικές. Παίκτες, ομάδες και στιγμές που ξεχώρισαν με θετικό ή δυσάρεστο τρόπο.

Καλύτερος παίκτης

Ο Γιόζιπ ΜίσιτςO Κροάτης χαφ μέχρι το τέλος Αυγούστου φάνταζε ως η τελευταία επιλογή του Αμπέλ Φερέιρα στις θέσεις των κεντρικών μέσων. Ο Πορτογάλος τεχνικός προσπάθησε να βρει την άκρη με τους Ομάρ ελ Καντουρί, Άντερσον Εσίτι και Ντόουγκλας Αουγκούστο, ωστόσο κανένα σχήμα δεν τον άφησε ευχαριστημένο και μοιραία έπαιξε το χαρτί του Μίσιτς. O 25χρονος μέσος όχι μόνο άρπαξε την ευκαιρία, αλλά γρήγορα έγινε κομβικός παίκτης για την ομάδα του. Ο απολογισμός του στον πρώτο γύρο είναι 4 γκολ και 4 ασίστ, αριθμοί εξαιρετικοί για έναν κεντρικό μέσο. Σε μεγάλο βαθμό ο ΠΑΟΚ χρωστάει σε εκείνον το γεγονός πως βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, ισόβαθμος με τον Ολυμπιακό. Στη θέση του Κροάτη χαφ θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται ο Ματιέ Βαλμπουενά, ωστόσο οι τραυματισμοί 'φρέναραν' την -επίσης ξέφρενη- παρουσία του Γάλλου μεσοεπιθετικού (4 γκολ, 3 ασίστ) στο ίδιο διάστημα.

Ο Γιόζιπ Μίσιτς πανηγυρίζει το τέρμα που σκόραρε στο 56' της εκτός έδρας αναμέτρησης με τον ΟΦΗ και χάρισε στον ΠΑΟΚ τη νίκη (0-1), για την 10η αγωνιστική της Super League. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
Ο Γιόζιπ Μίσιτς πανηγυρίζει το τέρμα που σκόραρε στο 56' της εκτός έδρας αναμέτρησης με τον ΟΦΗ και χάρισε στον ΠΑΟΚ τη νίκη (0-1), για την 10η αγωνιστική της Super League. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI

Καλύτερος προπονητής

Ο Γιώργος Σίμος. Το μεγαλύτερο παράσημο στην πρώτη σεζόν ως προπονητής στον πάγκο ομάδας Super League 1 δεν είναι η 4η θέση του ΟΦΗ (μαζί με την ΑΕΛ) στο κλείσιμο του 1ου γύρου, αλλά το γεγονός πως οι Κρητικοί αγωνίστηκαν δίχως κακώς εννοούμενη σκοπιμότητα, σε όλα τα παιχνίδια ανεξαρτήτως αντιπάλου. Δεν κλείστηκαν, δεν επέλεξαν τον κλεφτοπόλεμο, δεν κατέφυγαν σε... αποκρουστικές αγωνιστικές μεθόδους για να κυνηγήσουν το αποτέλεσμα. Έπαιξαν το ποδόσφαιρό τους, που χαρακτηρίζεται από επιθετικό πνεύμα και την επιθυμία να τσουλήσουν την μπάλα στο χόρτο. Επιλογή που ίσως και να τους στοίχισε βαθμούς σε κάποια ματς, αλλά ουδέποτε την απαρνήθηκαν, χάριν σκοπού. Πήρε σημαντικές νίκες ο ΟΦΗ, χάρισε και θέαμα, έστω κι αν του έλειψε η σταθερότητα. Τηρουμένων των αναλογιών, ο Γιώργος Σίμος έκανε πολύ καλή δουλειά σε αυτό το διάστημα.

Καλύτερο γκολ

Του Απόστολου Βέλλιου. Στην αναμέτρηση Λαμία-Ατρόμητος, ο διεθνής φορ πέτυχε ένα σπάνιας ομορφιάς τέρμα. Μάλλον είναι από τις περιπτώσεις που δεν χρειάζονται λόγια, παρά μόνο η εικόνα.

Η έκπληξη

Ο Παναιτωλικός. Δυσάρεστη μεν, έκπληξη δε. Ολοκλήρωσε τον 1ο γύρο της Super League 1 δίχως νίκη, έμεινε πίσω στη βαθμολογία και από τον Πανιώνιο, που είχε ξεκινήσει την προσπάθεια του με -6. Ο Παναιτωλικός έγινε η 6η ομάδα από την σεζόν 1959-1960 μέχρι σήμερα που έχει τέτοιον απολογισμό. ΑΕ Νίκαιας (1959-1960), Πανελευσινιακός (1961-1962), Απόλλων Καλαμαριάς (1988-1989), Εθνικός (1998-1999), Πανθρακικός (2009-2010) οι άλλες 5 -όλες υποβιβάστηκαν στο τέλος της σεζόν. Ο Παναιτωλικός είναι και η μοναδική ομάδα στην Ευρώπη χωρίς νίκη.

  

Μεγάλη απογοήτευση

Ο Λέο Ζαμπά. Τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ έχει κάθε λόγο να χαμογελάει για την προσφορά του Μίσιτς, έχει ακόμη περισσότερους για να νιώθει απογοητευμένος από την εικόνα του Βραζιλιάνου εξτρέμ. Η περσινή σεζόν υποσχόταν σπουδαία πράγματα για τον Ζαμπά, αλλά αυτήν τη στιγμή μοιάζει ως μακρινή ανάμνηση. Ο 21χρονος ποδοσφαιριστής έγραψε πέρσι 7 γκολ και 11 ασίστ σε 2.360 λεπτά συμμετοχής, τράβηξε τα βλέμματα σημαντικών συλλόγων του εξωτερικού και έκανε τους φίλους της ομάδας του να αναμένουν με μεγάλη αισιοδοξία την εξέλιξη του την φετινή σεζόν. Ωστόσο, ο Ζαμπά μοιάζει με σκιά του εαυτού στο πρώτο μισό της Super League 1. Γρήγορα απώλεσε την εμπιστοσύνη του Φερέιρα και έπειτα από 187 λεπτά συμμετοχής χωρίς γκολ ή ασίστ στα ματς πρωταθλήματος, ήρθε και ο τραυματισμός του για να 'δέσει το γλυκό'. Θα έχει ενδιαφέρον πώς θα χειριστεί ο ΠΑΟΚ την περίπτωσή του, μόλις επιστρέψει υγιής.

Καλύτερος παίκτης Κ23

Ο Λισάντρο Σεμέδο. Όταν ο ΟΦΗ το καλοκαίρι απέκτησε δανεικό από τη Φορτούνα Σιτάρντ τον εξτρέμ με καταγωγή από το Πράσινο Ακρωτήρι (και με πορτογαλικό διαβατήριο), λίγοι θα περίμεναν αυτήν την εικόνα του παίκτη στο πρώτο μισό της σεζόν. Ο Λισάντρο Σεμέδο πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με την ομάδα του Ηρακλείου και σε 1.150 λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα έχει απολογισμό 6 γκολ και 2 ασίστ. Φαντάζει ως πιο 'καυτός' εξτρέμ της Super League 1 και ήδη βρίσκεται στη λίστα μεγαλύτερων συλλόγων. Εκρηκτικός, τεχνίτης και με ουσία στο παιχνίδι του, ο 23χρονος ακραίος κυνηγός μοιάζει ως ένας παίκτης με πολύ ελκυστικό 'πακέτο'. 

Ο Λισάντρο Σεμέδο του ΟΦΗ πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κόντρα στην ΑΕΚ σε αναμέτρηση για τη Super League 1 2019-2020 στο 'Γεντί Κουλέ', Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019
Ο Λισάντρο Σεμέδο του ΟΦΗ πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κόντρα στην ΑΕΚ σε αναμέτρηση για τη Super League 1 2019-2020 στο 'Γεντί Κουλέ', Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI SPORTS

Κορυφαία στιγμή

Στο ντέρμπι του 'Γεώργιος Καραϊσκάκης' μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ, κατόπιν συνεννόησης των δύο ΠΑΕ, η Μυρτώ Παπαδομιχελάκη (φίλη του 'Δικεφάλου', που έπεσε θύμα επίθεσης στην Πάρο το 2012) βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο μαζί με τους παίκτες των δύο ομάδων, συνοδεία του Αβραάμ Παπαδόπουλου και της κόρης του. 

Παίκτες της ΑΕΚ και ο Ντανιέλ Ποντένσε μαζί με τη Μυρτώ Παπαδομιχελάκη, θύμα επίθεσης στην Πάρο, πριν από την αναμέτρηση των δύο ομάδων για τη Super League 2019-2020 στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης', Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019
Παίκτες της ΑΕΚ και ο Ντανιέλ Ποντένσε μαζί με τη Μυρτώ Παπαδομιχελάκη, θύμα επίθεσης στην Πάρο, πριν από την αναμέτρηση των δύο ομάδων για τη Super League 2019-2020 στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης', Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019 ΚΛΟΝΤΙΑΝ ΛΑΤΟ / EUROKINISSI SPORTS

Τρομερός ο Βαλμπουενά, καταπληκτικός ο Νέλσον Ολιβέιρα, όμως αυτή η πρωτοβουλία του Ολυμπιακού και η ανταπόκριση της ΑΕΚ είναι μάλλον συνιστούν σπουδαιότερο παράσημο από κάθε τι αγωνιστικό.

  

Χειρότερη στιγμή

Μοιραία αποδείχτηκε για τον πρώην βουλευτή της ΝΔ, Γιώργο Δεικτάκη, η ανακοπή καρδιάς που υπέστη στο 'Θεόδωρος Βαρδινογιάννης', λίγο πριν από την έναρξη της αναμέτρησης ΟΦΗ-ΑΕΚ. Αμέσως έτρεξαν να τον βοηθήσουν οι διασώστες του Ερυθρού Σταυρού, που βρίσκονταν στο γήπεδο. Προσπάθησαν με τον απινιδωτή να τον επαναφέρουν, αλλά δεν ανταποκρίθηκε. Διακομίσθηκε εσπευσμένα μέσω του ΕΚΑΒ στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή. Τρεις φορές τον επανέφεραν, ισάριθμες σταμάτησε η καρδιά του. Στις 08:00 το πρωί της Κυριακής 1 Δεκεμβρίου, άφησε την τελευταία πνοή του.

Η πιο 'Ελλάδα' στιγμή

Τα σουβλάκια στο VAR. Ήταν 'σιγουράκι' πως η τεχνολογία στη χώρα μας δεν θα λειτουργούσε ομαλά. Έμοιαζε με δεδομένο πως το VAR ως εργαλείο δεν θα έλυνε τις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου, όσο κι αν κάποιοι έτρεφαν αυταπάτες. Και φυσικά το 'βαφτίσαμε' στην ελληνική πραγματικότητα, δίχως καμία χρονοτριβή. Στο... ντεμπούτο του, το VAR είχε συνοδεία σουβλάκια, καθώς ο τηλεοπτικός φακός 'συνέλαβε' την στιγμή στο Λαμία-Παναθηναϊκός. Πιο 'Ελλάδα' εικόνα, δεν γίνεται. 

  

Ο τσακωμός για τη Χρυσή Μπάλα στον Μέσι και οι προβλέψεις για ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στο νέο επεισόδιο του Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK