Τα λένε αυτή την ώρα Αλαφούζος-Γιαννακόπουλος

Λίγα λεπτά μετά τις 10:00 το πρωί της Κυριακής (17/9) ξεκίνησε η συνάντηση του Γιάννη Αλαφούζου με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για την παραχώρηση των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Τα λένε αυτή την ώρα Αλαφούζος-Γιαννακόπουλος

Όπως σας ενημέρωσε από το Σάββατο (16/9) το Contra.gr, λίγο μετά τις 10.00 το πρωί της Κυριακής (17/9) ξεκίνησε η συνάντηση του Γιάννη Αλαφούζου με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για την παραχώρηση των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Προς το παρόν παρουσιάζονται δύο "αγκάθια" στις συζητήσεις των ισχυρών ανδρών, με ορίζοντα τα χρέη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τα οποία θα πρέπει θα επιλυθούν για να υπάρξει επόμενη μέρα με το PAO Foundation, να παίρνει τα ηνία ολόκληρου του συλλόγου.

Οι πληροφορίες του Contra.grαναφέρουν πως ένα απ’ τα «αγκάθια» (μικρό ή μεγάλο θα αποδειχθεί στην πορεία) στις έως τώρα συζητήσεις έχει να κάνει με την κάλυψη των εξόδων της ΠΑΕ την εφετινή σεζόν. Η πλευρά Γιαννακόπουλου θέλει η χρήση της εφετινής χρονιάς να καλυφθεί απ’ τον σημερινό ιδιοκτήτη του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού, δεδομένου ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι μεταβατικοί ως προς την τελική συγκρότηση του PAO Foundation (η ουσιαστική ανάληψη των ηνίων θα γίνει από την άνοιξη) και παράλληλα ο προϋπολογισμός αλλά και το μπάτζετ του ποδοσφαιρικού τμήματος, έχουν γίνει απ’ την πλευρά του Γιάννη Αλαφούζου και των συνεργατών του. Κι αυτό είναι ένα απ’ τα βασικά αντικείμενα της διαπραγμάτευσης που γίνεται ανάμεσα στις δύο πλευρές…

Από εκεί και πέρα, επί του παρόντος υπάρχει απόσταση και στο θέμα της κάλυψης του χρέους που έχει ετούτη τη στιγμή η «πράσινη» ΠΑΕ, το οποίο όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ξεπερνάει τα 40 εκατ. ευρώ.

Η πλευρά Αλαφούζου έχει δείξει διάθεση να καλύψει ένα πολύ μεγάλο μέρος εξ’ αυτών (ένα κομμάτι τους το παρέλαβε ο Mr. ΣΚΑΪ απ’ την εποχή της πολυμετοχικότητας) κι όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο νυν ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού είναι διατεθειμένος να δώσει 20 εκατ. ευρώ, συν ένα πάγιο μηνιαίο ποσό για διακανονισμούς που έχουν γίνει, το οποίο φτάνει (ή και ξεπερνάει στο σύνολό του) τα 5 εκατ. ευρώ. Και σ’ αυτό το σκέλος γίνεται πολύ κουβέντα και έχει «φουντώσει» η διαπραγμάτευση, αφού η πλευρά Γιαννακόπουλου θέλει να παραλάβει το PAO Foundation την ΠΑΕ, όσο το δυνατόν πιο «καθαρή» γίνεται από χρέη, ούτως ώστε να μπορέσει να ορθοποδήσει άμεσα. Και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν να μην πάνε στο… παρελθόν, αλλά να επενδυθούν στο μέλλον του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού, αλλά και του Ερασιτέχνη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK