Τα 'μαγικά' του Ντανιέλε Βέρντε στη Serie A φέρνουν χαρά και χρήμα στην ΑΕΚ

Ο Ιταλός εξτρέμ Ντανιέλε Βέρντε, δεν κατάφερε να βρει τη βολή του στην Ελλάδα με τη φανέλα της ΑΕΚ, επιδιώξε την επιστροφή του στην πατρίδα του και εκεί γίνεται κομβικός για τη νεοφώτιστη Σπέτσια. Ένα από τα λίγα deal παικτών που δεν 'έπιασαν' αλλά θα βγάλουν την ελληνική ομάδα οικονομικά κερδισμένη.

Ο Ντανιέλε Βέρντε της ΑΕΚ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στον ΟΦΗ για τη Super League 1 2019-2020 στο Ολυμπιακό Στάδιο, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020
Ο Ντανιέλε Βέρντε της ΑΕΚ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στον ΟΦΗ για τη Super League 1 2019-2020 στο Ολυμπιακό Στάδιο, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 EUROKINISSI SPORTS/ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ

Ο Ντανιέλε Βέρντε εξελίσσεται σε κομβική φιγούρα για τη νεοφώτιστη στη Serie A, Σπέτσια, γεγονός το οποίο χαροποιεί ιδιαίτερα την ΑΕΚ. Σκόραρε ξανά, για δεύτερη σερί αγωνιστική στο πρωτάθλημα, φτάνοντας συνολικά τα 5 γκολ σε 15 παιχνίδια, μιας ομάδας που άπαντες θεωρούσαν εκ των φαβορί για υποβιβασμό και η οποία προελαύνει προς μία άνετη παραμονή στη μεγάλη κατηγορία της Ιταλίας, στην πρώτη και ιστορική παρουσία της σε αυτή. Για την επιτυχία του Ιταλού εξτρέμ, χαίρεται διπλά και ο «κιτρινόμαυρος» οργανισμός με τον οποίο ο Βέρντε έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2022. Πλέον όμως αυτό, θα πάψει να υφίσταται, με το αζημίωτο για την 'Ένωση'!

Μέσω των διασυνδέσεών του στην Ιταλία, ο πρώην τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, Ίλια Ίβιτς είχε καταφέρει κατά τη θερινή μεταγραφική περίοδο του 2020, την παραχώρηση του 24χρονου ποδοσφαιριστή στη Σπέτσια, μετά από μία μάλλον αδιάφορη πρώτη σεζόν στην Ελλάδα. Η ελληνική ομάδα έλαβε 500.000 ευρώ ως ενοίκιο για τον ετήσιο δανεισμό του Βέρντε, ενώ ο ιταλικός σύλλογος ανέλαβε την πληρωμή επιπλέον 550.000 ευρώ προς τον ποδοσφαιριστή, δηλαδή το ποσό που προβλέπεται από το συμβόλαιο του παίκτη με τους «κιτρινόμαυρους» ως ετήσια αμοιβή, για συνεργασία που έχει ημερομηνία λήξεως το μεθεπόμενο καλοκαίρι.

Κοντολογίς, μέσα από αυτή την επιτυχημένη όπως αποδεικνύεται μεταγραφική κίνηση -κι από τη στιγμή που ο ποδοσφαιριστής δεν υπολογιζόταν και ήθελε επίσης να επιστρέψει στην Ιταλία- η ΑΕΚ είχε αρχικό όφελος 1,15 εκατ. ευρώ. Το καλύτερο μέρος του deal ωστόσο, επιτεύχθηκε για το ερχόμενο καλοκαίρι. Στην περίπτωση κατά την οποία ο σύλλογος που εδρεύει στη βορειοδυτική Ιταλία εξασφαλίσει την παραμονή του στη μεγάλη κατηγορία του ιταλικού Calcip, τότε αυτομάτως ενεργοποιείται -μέσω υποχρεωτικής αγοράς- η πώληση του Βέρντε, αντί επιπλέον 600.000 ευρώ που θα καταβληθούν από τη Σπέτσια στην ΑΕΚ!

Εξυπακούεται ότι επιπροσθέτως, η Ένωση θα απαλλαγεί από το συμβόλαιο του Ιταλού εξτρέμ (550.000 ευρώ για την επόμενη σεζόν), άρα το συνολικό κέρδος της θα εκτιναχθεί στο 2,3 εκατ. ευρώ. Θα έχει κάνει απόσβεση της αγοράς του από τη Ρόμα το καλοκαίρι του 2019 αντί 1 εκατ. ευρώ και -αφαιρώντας τα χρήματα που έδωσε εκείνη πέρυσι για το συμβόλαιο του παίκτη- συνολικά θα καταγράψει κέρδος 750.000 ευρώ από αυτή την ιστορία που έμοιαζε παντελώς χαμένη, χάρη στους χειρισμούς του τέως τεχνικού διευθυντή της.

Το σενάριο αυτό έχει πλέον αποκτήσει συντριπτικές πιθανότητες υπέρ της πραγματοποίησης καθώς μετά από 30 αγώνες στο Καμπιονάτο, η Σπέτσια βρίσκεται 10 βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη όπου πρώτη σε αυτήν βρίσκεται η Κάλιαρι με 22 βαθμούς. Η ομάδα στην οποία ο Βέρντε αγωνίζεται, έχει επίσης 12 περισσότερους από την προτελευταία Πάρμα (που έχει όμως 2 ματς λιγότερα) και 17 από την ουραγό και ήδη υποβιβασθείσα Κροτόνε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK