Τα μάζεψε ο Πικέ δηλώνοντας περήφανος που παίζει με την Ισπανία!

Ο Ζεράρ Πικέ αρνήθηκε να απαντήσει τι ψήφισε την Κυριακή στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, ενώ τα... μάζεψε λέγοντας πως η εθνική ομάδα της Ισπανίας είναι σαν οικογένεια για εκείνον και πως θέλει να συνεχίσει να παίζει με το εθνόσημο!

Τα μάζεψε ο Πικέ δηλώνοντας περήφανος που παίζει με την Ισπανία!
Gerard Pique

Την εβδομάδα που προηγήθηκε του δημοψηφίσματος, ο 30χρονος αμυντικός της Μπαρτσελόνα πήρε ανοιχτά θέση υπέρ του δημοψηφίσματος, αφήνοντας μάλιστα πολλά υπονοούμενα κατά της κυβέρνησης της Ισπανίας. Την Κυριακή ψήφισε κανονικά και δακρυσμένος αναφέρθηκε στους τραυματισμούς των πολιτών, από την τυφλή αστυνομική βία.

Όλα αυτά όπως είναι λογικό τον μετέτρεψαν σε... κόκκινο πανί για τους Ισπανούς φιλάθλους, που τον αποδοκίμασαν κατά τη συγκέντρωση της εθνικής για το παιχνίδι με την Αλβανία την ερχόμενη Παρασκευή και έφεραν κύμα δημοσιευμάτων που ανέφεραν πως θα αποχωρήσει από την "φούριαρόχα"!

Τα πάντα, ωστόσο, διαψεύστηκαν από τον ίδιο τον Πικέ. Στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε, ανέφερε πως όχι μόνο δεν φεύγει, αλλά αισθάνεται περήφανος που αγωνίζεται με την εθνική ομάδα της Ισπανίας!

"Αυτή είναι η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου και δεν πρόκειται να απαντήσω", απάντησε αρχικά ο Πικέ για το τι ψήφισε στο δημοψήφισμα και συνέχισε:

"Δεν θέλω να αποκαλύψω αν είμαι υπέρ της ανεξαρτησίας ή όχι, γιατί είμαι διεθνής προσωπικότητα, παίζω ποδόσφαιρο και τα παιδιά μου είναι από την Κολομβία, τον Λίβανο και την Καταλονία.

Δεν το λέω γιατί συμβαίνει σε μένα, αλλά κάποιος μπορεί να είναι υπέρ της ανεξαρτησίας και ταυτόχρονα να παίζει στην εθνική ομάδα της Ισπανίας. Δεν υπάρχει αντίστοιχη της Καταλονίας και δεν έχουν τίποτα εναντίον της Ισπανίας".

Σε ερώτηση για το αν σκέφτηκε να αποχωρήσει, απάντησε: "Το να φύγω τώρα θα κάνει χαρούμενους εκείνους που με αποδοκιμάζουν, όμως δεν πιστεύω πως εκφράζουν όλους τους Ισπανούς. Δεν θα τους δώσω αυτή την ικανοποίηση, γιατί θέλω να τους αλλάξω γνώμη και οι συμπαίκτες μου με στηρίζουν σε αυτό.

Σκέφτομαι να παραμείνω και μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν θέλω να αποχωρήσω από την πίσω πόρτα, γιατί αυτή η ομάδα και ολόκληρη η ομοσπονδία είναι σαν οικογένεια μου και θέλω να συνεχίσω να παίζω γι΄αυτούς".

Για τις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπο του, είπε: "Η πρώτη μέρα ήταν δύσκολη γιατί δεν είναι όμορφο να σε αποδοκιμάζουν και να σε προσβάλουν. Η προσήλωση μου στην ομάδα όμως δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Είμαι εδώ από 15 ετών και αισθάνομαι, όπως είπα, σα να βρίσκομαι με την οικογένεια μου και είμαι περήφανος που παίζω στην εθνική Ισπανίας, έτσι με πονάει όταν με αμφισβητούν".

News 24/7

24MEDIA NETWORK