Τα μεταγραφικά "μπαμ" του ΠΑΟΚ (PHOTOS+VIDEOS)

Με τον πολύπειρο Ρικάρντο Κόστα να αποτελεί και επίσημα πλέον παίκτη του ΠΑΟΚ, το Contra.gr θυμάται 9 χαρακτηριστικές μεταγραφές του "Δικεφάλου του Βορρά" που τρέλαναν του οπαδούς του. Από τον Καμπς και τον Τολμπά στον Γκαρσία και τον Σικαμπάλα.

Τα μεταγραφικά "μπαμ" του ΠΑΟΚ (PHOTOS+VIDEOS)

Βαθιά το χέρι στην τσέπη έβαλε η διοίκηση του ΠΑΟΚ, φέρνοντας στη Θεσσαλονίκη τον πολύπειρο Πορτογάλο αμυντικό, Ρικάρντο Κόστα. Παράλληλα, η ανακοίνωση της μεταγραφής του σκόρπισε ενθουσιασμό στις τάξεις των φιλάθλων του "Δικεφάλου του Βορρά" που αρχίζουν και ονειρεύονται ολοένα και περισσότερο την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Με αφορμή το μεταγραφικό "μπαμ" που έκανε ο ΠΑΟΚ με τον Ρικάρντο Κόστα, το Contra.gr θυμάται 9 χαρακτηριστικές περιπτώσεις μεγάλων ποδοσφαιριστών που έφτασαν στη Θεσσαλονίκη. Από τον Καμπς και τον Τολμπά στον Γκαρσία και τον Σικαμπάλα.

Πατρίσιο Καμπς

Τα μεταγραφικά "μπαμ" του ΠΑΟΚ (PHOTOS+VIDEOS)

Το καλοκαίρι του 2000, ο ΠΑΟΚ απέκτησε από την Βελέζ Σάρσφιλντ τον Πατρίσιο Αλεχάντρο Καμπς έναντι του ποσού των 1,6 δις δραχμών (περίπου 4.600.000 ευρώ)! Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός είχε καταφέρει με τις εμφανίσεις του στη Λατινική χώρα να τραβήξει αρκετά βλέμματα ευρωπαϊκών ομάδων. Οι οπαδοί του Δικεφάλου του Βορρά στο άκουσμα της μεταγραφής ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς και περίμεναν πως και πώς να δουν το νέο τους αστέρι εν δράσει.

Μόλις 1μιση μήνα μετά τον ερχομό του στη Θεσσαλονίκη κατάφερε να τους τρελάνει ακόμα περισσότερο. Ο ΠΑΟΚ του Μπάγεβιτς κοντραριζόταν με την Ουντινέζε για το 2 γύρο του Κυπέλλου UEFA της σεζόν 2000-01 στην Τούμπα και είχε χάσει το πρώτο ματς με 1-0. Στο 65 λεπτό της αναμέτρησης ο Καμπς μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο και 8 λεπτά αργότερα βάζει το γκολ που στέλνει το ματς στην παράταση. Εκεί πετυχαίνει ένα ακόμα τέρμα γράφοντας το 2-0 (το 3-0 το έκανε ο Φρούσος στο 108’) στέλνοντας τον ΠΑΟΚ στην επόμενη φάση!

Σέρζιο Κονσεϊσάο

Τα μεταγραφικά "μπαμ" του ΠΑΟΚ (PHOTOS+VIDEOS)
INTIME SPORTS

Με πλούσιο βιογραφικό και θητεία σε ομάδες όπως η Ίντερ, η Πόρτο και η Λάτσιο, ο ΠΑΟΚ έφερε στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2008 τον Σέρχιο Κονσεϊσάο, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο 18μηνης διάρκειας. Πλήθος κόσμου μαζεύτηκε για να υποδεχθεί, αλλά και να αποθεώσει τον Πορτογάλο κατά την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη.

Μεγάλο ρόλο στην ολοκλήρωση της μεταγραφής είχαν φυσικά παίξει ο Ζήσης Βρύζας, αλλά και ο τότε προπονητής της ομάδας και συμπατριώτης του Κονσεϊσάο, Φερνάντο Σάντος. Μετά από λίγους μήνες ο Πορτογάλος πήρε και το περιβραχιόνιο του ΠΑΟΚ, ενώ αγαπήθηκε πολύ και από την "ασπρόμαυρη" εξέδρα.

Μαγκντί Τολμπά

Τα μεταγραφικά "μπαμ" του ΠΑΟΚ (PHOTOS+VIDEOS)
INTIME SPORTS

Ένα από τα καλύτερα 10άρια που έπαιξαν στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ. Ο Αιγύπτιος έφτασε το 1989 στη Θεσσαλονίκη και έπαιξε για μια τετραετία στον "Δικέφαλο του Βορρά", όπου αποθεώθηκε και χειροκροτήθηκε από τον κόσμο της ομάδας όσο λίγοι.

Συνολικά αγωνίστηκε σε 86 παιχνίδια, σημειώνοντας 12 γκολ. Το "μαγικό" αριστερό του πόδι έχει μείνει αξέχαστο και σίγουρα αξίζει να συμπεριλαμβάνεται στο Hall of Fame των παικτών που φόρεσαν την φανέλα του ΠΑΟΚ.

Σικαμπάλα

ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΣΙΚΑΜΠΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ
ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΣΙΚΑΜΠΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ MOTION TEAM - ()

Ιστορικό είναι το σύνθημα "μάθε στο Ριβάλντο λίγη μπάλα" που τραγουδούσαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ σε κάθε ματς που αγωνιζόταν ο Σικαμπάλα. Ο Αιγύπτιος που ήρθε στην Ελλάδα το 2005, φάνταζε ως ο νέος "Τολμπά", ενώ φρόντισε στο σύντομο πέρασμά του να γίνει το αγαπημένο παιδί της κερκίδας.

Έκανε ότι ήθελε με την μπάλα στα πόδια, πρόσφερε στον κόσμο καταπληκτικές ντρίπλες και ενέργειες κατάφερε να πείσει όλους πως μπορούσε να κάνει ακόμα περισσότερο. Δυστυχώς, όμως, μετακόμισε στην Θεσσαλονίκη σε μια δύσκολη περίοδο, ο άστατος χαρακτήρας του δεν βοηθούσε και η σχέση του με τον ΠΑΟΚ έληξε πρόωρα. Συνολικά πρόλαβε να αγωνιστεί σε 23 αγώνες με τη φανέλα του "Δικεφάλου του Βορρά", σκοράροντας 4 τέρματα.

Μπίμπρας Νάτχο

Τα μεταγραφικά "μπαμ" του ΠΑΟΚ (PHOTOS+VIDEOS)
INTIME SPORTS

"Μήλον της έριδος" αποτελούσε για πολλές ομάδες ο Μπίμπρας Νάτχο, ώσπου τελικά ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που συμφώνησε μαζί του τον Ιανουάριο του 2014, για συμβόλαιο 6μηνης διάρκειας. Ο Ισραηλινός βιρτουόζος μέσος, προερχόταν από τρομερές εμφανίσεις στην Ρωσία με την φανέλα της Ρούμπιν Καζάν, ενώ παράλληλα ήταν βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας της χώρας του.

Η Ιβάν Σαββίδης έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πείσει τον Νάτχο να μετακομίσει στην Τούμπα, δελεάζοντάς τον σε τέτοιο βαθμό που απέρριψε προτάσεις από καλύτερα πρωταθλήματα, προκειμένου να έρθει στην Ελλάδα. Η μεταγραφή του όπως ήταν φυσικό, σκόρπισε αμέσως τον ενθουσιασμό στους φιλάθλους. Μπορεί να έμεινε μόλις λίγους μήνες στον ΠΑΟΚ, όμως οι ενέργειες του εντός γηπέδου δεν ξεχνιούνται εύκολα.

Ζλάταν Μουσλίμοβιτς

Τα μεταγραφικά "μπαμ" του ΠΑΟΚ (PHOTOS+VIDEOS)
INTIME SPORTS

Με το που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα ο Βόσνιος επιθετικός λατρεύτηκε από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Στις 22 Ιουλίου του 2008, υπέγραψε 3ετές συμβόλαιο με την ομάδα της Θεσσαλονίκης και "πήρε την φανέλα του βασικού" σπίτι του.

Συνολικά στα τρία χρόνια που έπαιξε ποδόσφαιρο στον ΠΑΟΚ, αγωνίστηκε σε 57 αγώνες, σημειώνοντας 14 τέρματα. Το πιο αξιομνημόνευτο δε είναι εκείνο κόντρα στη Φενέρμπαχτσε στο 110ο λεπτό της παράτασης, για τα Πλέι-οφ του Europa Leauge το 2010, το οποίο και έδωσε μια τεράστια πρόκριση στους Θεσσαλονικείς. Να σημειωθεί πως οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί του ΠΑΟΚ του κόλλησαν το παρατσούκλι "αλάνι" εξαιτίας του πάθους που έβγαζε σε κάτι παιχνίδι.

Πάμπλο Γκαρσία

Τα μεταγραφικά "μπαμ" του ΠΑΟΚ (PHOTOS+VIDEOS)
INTIME SPORTS

Όταν μιλάμε για μεταγραφικά "μπαμ" του ΠΑΟΚ, το όνομα του Γκαρσία είναι το πρώτο που έρχεται στο μυαλό. Με θητεία μεταξύ άλλων σε Μίλαν και Ρεάλ Μαδρίτης, η μεταγραφή του Ουρουγουανού προκάλεσε κυριολεκτικά πάταγο. Αφού έλυσε το συμβόλαιό του με τους Μαδριλένους το καλοκαίρι του 2008, συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στον "Δικέφαλο του Βορρά", όπου και έμεινε για μια 5ετία (2008-2013). Στην άφιξή του δε έγινε πανικός!

Οι αμυντικές του ικανότητες, η δύναμη και το πάθος που έδειχνε σε κάθε παιχνίδι ο Γκασία τον έκαναν τον αγαπημένο παίκτη της εξέδρας. Δέχθηκε ακόμη και μείωση αποδοχών στο συμβόλαιό του σε μια δύσκολη περίοδο για τον ΠΑΟΚ, κάτι που δεν ξεχάστηκε ποτέ από τους φιλάθλους. Η διαμάχη του με τον πρώην προπονητή της ομάδας, Γιώργο Δώνη τον ανάγκασε να λύσει το συμβόλαιό του τον Μάρτιο του 2013, ωστόσο μετά από προσωπική επιλογή του Ιβάν Σαββίδη, ο Γκαρσία επέστρεψε για ένα εξάμηνο το καλοκαίρι του του 2013.

Τα μεταγραφικά "μπαμ" του ΠΑΟΚ (PHOTOS+VIDEOS)

Να σημειωθεί πως έχει δοθεί το όνομά του μέχρι και σε δρόμο της Αρναίας Χαλκιδικής, όπου βρίσκονται τα γραφεία του Σ.Φ. ΠΑΟΚ Αρναίας "Βόρειοι".

Αδόλφο Βαλένσια

Τα μεταγραφικά "μπαμ" του ΠΑΟΚ (PHOTOS+VIDEOS)

Μπορεί να αγωνίστηκε μόλις μία σεζόν στον ΠΑΟΚ, όμως η μεταγραφή του "μουντιαλικού" Βαλένσια είχε προκαλέσει αίσθηση. Έφτασε στην Θεσσαλονίκη το 1999, με "γεμάτο" βιογραφικό. Μεταξύ άλλων είχε αγωνιστεί σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου με την οποία κατέκτησε και την Μπουντεσλίγκα το 1994, ενώ παράλληλα είχε πάρει μέρος σε 2 Μουντιάλ (1994 και 1998) με την εθνική Κολομβίας.

Να σημειώσουμε πως το δυναμικό και γρήγορο στυλ παιχνιδιού του, του έδωσαν το προσωνύμιο "το τρένο". Φόρεσε την φανέλα του ΠΑΟΚ 27 φορές, σκοράροντας 8 γκολ, ενώ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που πέρασαν από την Τούμπα.

Πάμπλο Κοντρέρας

Τα μεταγραφικά "μπαμ" του ΠΑΟΚ (PHOTOS+VIDEOS)
INTIME SPORTS

Το καλοκαίρι του 2008, οι Ζήσης Βρύζας και Θοδωρής Ζαγοράκης κατάφεραν να πείσουν τον πολύπειρο Χιλιανό αμυντικό, Πάμπλο Κοντρέρας, να μην δεχθεί την πρόταση της Κόλο-Κόλο και να υπογράψει στον ΠΑΟΚ. Για να συμβεί φυσικά αυτό έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη, όμως όπως έδειξε η ιστορία άξιζε τον κόπο.

Κουβαλώντας βαρύ βιογραφικό, με θητεία μεταξύ άλλων σε Μονακό, Θέλτα, Οσασούνα, Μπράγκα και εθνική Χιλής. Έγινε ιδιαίτερα αγαπητός στις τάξεις των φιλάθλων του ΠΑΟΚ, τόσο για τις ικανότητές, όσο και για την "ψυχή" που "έβγαζε" σε κάθε ματς. Συνολικα φόρεσε 106 φορές την φανέλα του "Δικεφάλου του Βορρά", σημειώνοντας 6 γκολ.

Διαβάστε ακόμη:

Ρικάρντο Κόστα: "Δεν θα κοιμηθώ αν πάρουμε το πρωτάθλημα!" (VIDEO)

Τόσα παίρνει ο Ρικάρντο Κόστα

Μια 11άδα "χαμένων" ποδοσφαιριστών

Τα χιουμοριστικά συνθήματα των ελληνικών γηπέδων

News 24/7

24MEDIA NETWORK