Τα ονόματα του "Κασέτα Gate"

Με καθυστέρηση σχεδόν μίας τετραετίας οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση των "στημένων αγώνων" του 2011 θα ενημερωθούν αύριο αν παραπέμπονται σε δίκη ή όχι.

Τα ονόματα του "Κασέτα Gate"

Ο εισαγγελέας Παναγώτης Πούλιος ολοκλήρωσε την πρόταση του, η οποία θα κατατεθεί αύριο στο Συμβούλιο Εφετών και θα την πάρουν στα χέρια τους (σε στικάκι, καθώς είναι περίπου 3.000 σελίδες!) οι δικηγόροι των κατηγορούμενων.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν 90 άτομα, μεταξύ των οποίων είναι παράγοντες, μάνατζερ, μπουκμέικερς.

Κάποιες από τις κατηγορίες που θα αποδοθούν είναι α) για συγκρότηση, ένταξη και συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας επιδιώκουν οικονομικό ή άλλο υλικό όφελος, β) απλή συνέργεια σε δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση.

Για το περίφημο "Κασέτα Gate", η εισαγγελέας πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου, είχε ασκήσει με το πόρισμα της 83 ποινικές διώξεις και είχε εκδώσει 15 εντάλματα σύλληψης.

Για τέσσερις από τους 15 που συνελήφθησαν (Μπέος, Τσακογιάννης, Ψωμιάδης, Καρακούλιας) αποφασίστηκε και η προφυλάκισή τους. Ήδη μάλιστα έγινε η πρώτη “μικρή” δίκη και έχουν καταδικαστεί πέντε πρόσωπα του ποδοσφαίρου, ενώ έξι αγώνες κρίθηκαν χειραγωγημένοι.

Οι ποινές που επιβλήθηκαν, είναι οι ακόλουθες:

-Μάκης Ψωμιάδης: Ποινή φυλάκισης 4,5 ετών και πρόστιμο 35.000 ευρώ. Η ποινή είναι εξαγοράσιμη (5 ευρώ ανά μέρα) κι έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την έφεση. Από την ποινή φυλάκισης αφαιρούνται οι 24 μήνες κράτησης που έχει εκτίσει.

-Θωμάς Μητρόπουλος: Ποινή φυλάκισης 3 ετών και πρόστιμο 30.000 ευρώ (ποινή εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως). Η ποινή του έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα μέχρι την έφεση.

-Κωνσταντίνος Ριαβόγλου: Ποινή φυλάκισης 4 ετών και 6 μηνών και χρηματική ποινή 40.000 ευρώ (ποινή εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως). Η ποινή του έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα μέχρι την έφεση.

-Διονύσης Κωτούλας: Ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή.

-Περικλής Αμανατίδης: Ποινή φυλάκισης 2 ετών με 3ετή αναστολή.

Το δικαστήριο είχε κρίνει αθώους τους Γιάννη Παπακώστα, Γιώργο Χριστοβασίλη, Βαγγέλη Αγγελή, Δημήτρη Δημητρίου, Γιώργο Χαβενετίδη, Σταύρο Ψωμιάδη, ενώ χειραγωγημένα κρίθηκαν τα παιχνίδια Καβάλα-Αγροτικός Αστέρας, Αναγέννηση Καρδίτσας-Καβάλα, Αγροτικός Αστέρας-Καβάλα, Ηλυσιακός- Αγροτικός Αστέρας, Ηλυσιακός-Εθνικός και Ολυμπιακός Βόλου-Ηλυσιακός.

Από Δευτέρα η "εγκληματική οργάνωση"

Στο κτίριο 6 της Ευελπίδων, όπου βρίσκονται τα γραφεία του ειδικού ανακριτή διαφθοράς Γιώργου Ανδρεάδη, δεν υπήρχε σήμερα κινητικότητα.

Κι αυτό, διότι τα κατηγορητήρια στους υπόλοιπους εμπλεκόμενους της υπόθεσης της "εγκληματικής οργάνωσης" (παράγοντες, διαιτητές κ.α.) θα απαγγελθούν την επόμενη εβδομάδα.

Ο Γ. Ανδρεάδης έχει απευθύνει κλήση και έχει απαγγείλει ήδη κατηγορίες στους διαιτητές της Super League Αμπάρκιολη, Κάμπαξη, Ιωαννίδη, Σπάθα και Δημητρόπουλο, στον πρόεδρο της ΠΑΕ Λεβαδειακός, Γιάννη Κομπότη, και σε πέντε μέλη Δικαιοδοτικών Οργάνων της ΕΠΟ και της Football League (Ζάμπρας, Παντελοπούλου, Αναστασάκη, Βλάσσης και Ζυγογιάννης).

Οι κατηγορίες που κατά περίπτωση αντιμετωπίζουν είναι της δωροδοκίας-δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, άπατη κ.α.

News 24/7

24MEDIA NETWORK