Τα πιο παράξενα νούμερα σε φανέλες (PHOTOS)

Από το "69" του Λιζαραζού και το "1+8" του Ζαμοράνο, μέχρι τις επετειακές φανέλες των Σένι και Ρομάριο και τα "ναζιστικά" μηνύματα πίσω από τη φανέλα του Μπουφόν όταν έπαιζε στην Πάρμα. Βρήκαμε 13 φανέλες με παράξενα νούμερα ή περίεργες ιστορίες πίσω από αυτά και σας τις παρουσιάζουμε.

Τα πιο παράξενα νούμερα σε φανέλες (PHOTOS)

Μπορεί η φανέλα του Κριστιάνο Ρονάλντο της Ρεάλ με το “7” και η φανέλα του Μέσι της Μπαρτσελόνα με το “10” να έχουν πουλήσει εκατοντάδες χιλιάδες κομμάτια ανά την υφήλιο, ωστόσο υπάρχουν κάποιες άλλες φανέλες που μας έχουν τραβήξει κατά περιόδους πολύ περισσότερο την προσοχή.

Φανέλες που να μεν τις φόραγαν, ως επί το πλείστον, μεγάλοι ποδοσφαιριστές, αλλά από την άλλη πλευρά είχαν περίεργα νούμερα, σύμβολα ή περιέργες ιστορίες πίσω από τους λόγους που επέλεξαν οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές τα συγκεκριμένα νούμερα.

Πάμε να δούμε τις 13 πιο περίεργες από αυτές:

-Βενσάν Λιζαραζού

Munich's soccer player Bixente Lizarazu from France carries the trophy on his head during the ceremony of the German soccer championship in Munich Allianz Arena, southern Germany, on Saturday, May 13, 2006. (AP Photo/Christof Stache) **EMBARGOED AGAINST ANY MOBILE USE (NO MMS!) UNTIL 18.30 GMT ** === **EMBARGOED AGAINST ANY MOBILE USE (NO MMS!) UNTIL 18.30 GMT ** ===
Munich's soccer player Bixente Lizarazu from France carries the trophy on his head during the ceremony of the German soccer championship in Munich Allianz Arena, southern Germany, on Saturday, May 13, 2006. (AP Photo/Christof Stache) **EMBARGOED AGAINST ANY MOBILE USE (NO MMS!) UNTIL 18.30 GMT ** === **EMBARGOED AGAINST ANY MOBILE USE (NO MMS!) UNTIL 18.30 GMT ** === KEYSTONE

Ο Γάλλος αμυντικός αφού αγωνίστηκε σε Μπορντό, Αθλέτικ Μπιλμπάο, Μπάγερν Μονάχου και Μαρσέιγ, επέστρεψε στην Μπάγερν τη σεζόν 2005-06 για να κλείσει εκεί την καριέρα του ζήτησε να φορέσει τη φανέλα με το νούμερο "69".

Δεν ξέρουμε αν όταν ρωτήθηκε γιατί διάλεξε το "69" από κάποιον συνάδελφο που ίσως μειδιούσε πονηρά εκείνη τη στιγμή έδωσε την απάντηση:"Δεν υπάρχουν πρόστυχοι "αριθμοί", αλλά πρόστυχα μυαλά". Αν δεν έδωσε αυτή την απάντηση, θα μπορούσε να το είχε κάνει άνετα, μιας και η επίσημη εξήγηση που έδωσε για την επιθυμία του να φορέσει το "69" ήταν ότι είναι γεννηθείς του '69, ενώ και το ύψος του είναι 1,69...

-Ιβάν Ζαμοράνο

Τα πιο παράξενα νούμερα σε φανέλες (PHOTOS)

Ο Χιλιανός μετά από 77 γκολ σε 137 εμφανίσεις με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, πήρε μεταγραφή για την Ίντερ. Όπως ήταν φυσικό ο Ζαμοράνο ήθελε να φορέσει τη φανέλα με το νούμερο "9", η οποία όμως ήταν ήδη καπαρωμένη από τον Ρονάλντο. Στη συνέχεια, ζήτησε να φορέσει το "10", αλλά το φορούσε ο Ρομπέρτο Μπάτζιο.

Αφού, λοιπόν, δεν είχε μείνει κάποιο άλλο νούμερο με αίγλη για ένα επιθετικό της κλάσης του, έκανε κάτι πρωτόγνωρο για τα ποδοσφαιρικά και όχι μόνο δεδομένα. Πήρε τον αριθμό "18" και πρόσθεσε ένα "+" ανάμεσα στο "1" και το "8".

Το παράδειγμα του Χιλιανού κατά το ήμισυ ακολούθησαν αρκετοί επιθετικοί στη συνέχεια, αφού χρησιμοποίησαν νούμερα όπως το "18", "45", "54", "81" χωρίς όμως το "+" ανάμεσα στα δύο ψηφία.

-Ροτζέριο Σένι

Τα πιο παράξενα νούμερα σε φανέλες (PHOTOS)

Πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση ποδοσφαιριστή, αφού ο Βραζιλιάνος έχει πετύχει πάνω από 100 γκολ στην καριέρα του, αν και αγωνίζεται ως τερματοφύλακας. Σε επαγγελματικό επίπεδο έχει παίξει μόνο στην Σάο Πάολο, στην οποία αγωνίζεται από το 1993.

Τον Ιούλιο του 2005 σε ένα ματς με την Ατλέτικο Μινέιρο ο Σένι έφτασε τις 619 συμμετοχές, αριθμό ρεκόρ για το βραζιλιάνικο σύλλογο. Ένα τέτοιο γεγονός δεν γινόταν να περάσει στα ψιλά, για αυτό και ο Βραζιλιάνος πορτιέρο έφτιαξε μια επετειακή φανέλα με τον αριθμό "618".

-Χισάμ Ζερουαλί

DONS STRIKER HICHAM ZEROUALI.
PIC KAREN MURRAY   NEWSLINE SCOTLAND
DONS STRIKER HICHAM ZEROUALI. PIC KAREN MURRAY NEWSLINE SCOTLAND NEWSLINE SCOTLAND

Ο πρώην Μαροκινός διεθνής δεν έχει κάνει καμιά σπουδαία καριέρα, αφού στο απόγειο της κατάφερε να φορέσει 37 φορές τη φανέλα της Αμπερντίν και να σκοράρει 11 φορές, ωστόσο έχει μείνει στην ιστορία για τη φανέλα με το νούμερο "0" που φορούσε στη Σκωτία. Είναι περισσότερο γνωστός ως "zero", παρότι δεν γνωρίζουμε αν προηγήθηκε το παρατσούκλι ή το μηδενικό στη φανέλα.

-Το "τρίο" της Μίλαν

Τα πιο παράξενα νούμερα σε φανέλες (PHOTOS)

Όταν η Μίλαν το 2008 ανακοίνωσε την απόκτηση των Σεφτσένκο, Ροναλντίνιο και Φλαμινί, κάτι περίεργο συνέβη με τα νούμερα στις φανέλες τους. Κανείς από τους τρεις δεν πήρε κάποιο από τα γνωστά ποδοσφαιρικά νούμερα, μιας και τα είχαν ήδη τα άλλα αστέρια της Μίλαν. Έτσι, ο Ροναλντίνο αρκέστηκε στο "80", ο Ουκρανός στο "76" και ο Φλαμινί στο "84", νούμερα που αντιστοιχούν στα έτη γέννησής τους.

-Κλιντ Ντέμπσεϊ

Τα πιο παράξενα νούμερα σε φανέλες (PHOTOS)

Όσο καιρό ο Αμερικανός μέσος αγωνιζόταν στην Φούλαμ, φορούσε τη φανέλα με το νούμερο "23". Όταν το καλοκαίρι του 2012 πήγε στην Τότεναμ, ο Ντέμπσεϊ αναγκάστηκε να φορέσει άλλη φανέλα μιας και το "23" ήταν πιασμένο. Δεν ζορίστηκε πολύ να βρει εναλλακτική λύση, αφού ζήτησε και πήρε το "2". Ο λόγος; Το χόμπι του Αμερικανού είναι να ραπάρει και το ραπ ψευδώνυμό του είναι το "δυάρι".

Πάρτε μια γεύση ραπαρίσματος από τον πρώην παίκτη της Τότεναμ και νυν της Φούλαμ:

-Νίκλας Μπέντνερ

Τα πιο παράξενα νούμερα σε φανέλες (PHOTOS)

Ο Δανός δεν είναι μία από τις πιο συνηθισμένες περιπτώσεις παικτών, αλλά και γενικότερα ανθρώπων. Μιλάμε για έναν τύπο, ο οποίος έχει αυτοαποκληθεί ως ένας από τους μεγαλύτερους επιθετικούς στον πλανήτη, με αποτέλεσμα να δεχθεί έντονο τρολάρισμα στο ίντερνετ, ενώ κάποιοι έφτασαν στον σημείο να τον αποκαλούν "Λόρντ Μπέντνερ".

Σε όλα αυτά προσθέστε το γεγονός πως ο Δανός πριν τη σεζόν 2009/10 ζήτησε το νούμερο "52" πολύ απλά επειδή αποτελεί το τυχερό του νούμερο.

-Μάριο Μπαλοτέλι

Τα πιο παράξενα νούμερα σε φανέλες (PHOTOS)

Δεν μπορούμε να φανταστούμε πολλές ποδοσφαιρικές λίστες με παράξενα πράγματα, από τις οποίες θα απουσίαζε ο Ιταλός επιθετικός. Σίγουρα ο επιθετικός της Λίβερπουλ δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και από την παρούσα. Σε όποια ομάδα και να έπαιξε ο Μπαλοτέλι (Ίντερ, Μάντσεστερ Σίτι, Μίλαν, Λίβερπουλ) πάντα φορούσε το νούμερο "45".

Έχει ειπωθεί πως ο Ιταλός το κάνει επειδή 4+5=9, όμως ο ίδιος επιμένει πως φοράει το "45" από όταν ήταν παιδί. Ο "Super Mario" είναι προληπτικός και πολύ δύσκολα θα καταφέρει κάποιος να του αλλάξει νούμερο στη φανέλα.

-Ντέιβιντ Μπέκαμ

Τα πιο παράξενα νούμερα σε φανέλες (PHOTOS)

Ανέκαθεν το αγαπημένο νούμερο του Μπέκαμ ήταν το "7". Όταν, όμως, πήγε στην Ρεάλ Μαδρίτης, το "7" το φορούσε ήδη ο μεγάλος Ραούλ, οπότε δεν τίθετο θέμα διεκδίκησης της συγκεκριμένης φανέλας. Έτσι, ο Άγγλος σταρ προχώρησε στην επιλογή του "23", η οποία μόνο τυχαία δεν έγινε, αφού το "23" φορούσε και ο Μάικλ Τζόρνταν στους Μπουλς.

-Βίκτορ Περάλες

Τα πιο παράξενα νούμερα σε φανέλες (PHOTOS)

Την πρώτη χρονιά που πήγε στη Ντεπορτίβο Γκουανταλαχάρα ο Περάλες πήρε το νούμερο "143" (!). Από την επόμενη σεζόν φόρεσε το "15". Άγνωστο το γιατί πήρε το "143" και άγνωστο το γιατί του το πήραν πίσω.

-Ρομάριο

Τα πιο παράξενα νούμερα σε φανέλες (PHOTOS)

Ο Ρομάριο με 55 γκολ σε 70 εμφανίσεις είναι ο τρίτος μεγαλύτερος σκόρερ της Εθνικής Βραζιλίας, ενώ τόσο σε Ευρώπη (Αϊντχόβεν, Μπαρτσελόνα, Βαλένθια) όσο και Βραζιλία έχει βρεθεί άπειρες φορές στην κορυφή λιστών με πρώτους σκόρερ.

Παρόλα αυτά, μια από τις πιο ξεχωριστές στιγμές για εκείνον ήταν η συμπλήρωση 500 εμφανίσεων με τη φανέλα της Βάσκο Ντε Γκάμα, γεγονός το οποίο γιόρτασε με την παραπάνω επετειακή φανέλα.

-Οσβάλντο Αρντίλες

Τα πιο παράξενα νούμερα σε φανέλες (PHOTOS)
© BOB THOMAS SPORTS PHOTOGRAPHY

Ο Αργεντίνος στη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1982 φορούσε το νούμερο "1". Δεν το έκανε, επειδή το όνειρό του ήταν να γίνει τερματοφύλακας, αλλά επειδή ο Σέζαρ Μενότι, προπονητής της Εθνικής Αργεντινής εκείνη την περίοδο, για να αποφύγει τους τσακωμούς μεταξύ των παικτών σχετικά με τα νούμερα στις φανέλες, μοίρασε τα νούμερα με αλφαβητική σειρά. Έτσι, ο Αρντίλες πήρε λόγω επιθέτου το νούμερο "1".

-Τζιανλουίτζι Μπουφόν

Τα πιο παράξενα νούμερα σε φανέλες (PHOTOS)

Ο Μπουφόν τη σεζόν 200-01 στην Πάρμα αποφάσισε να φορέσει το "88" αντί για το "1" που φορούσε μέχρι τότε. 'Ενα γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις στην Ιταλία, μιας και το "88" παραπέμπει σε ναζιστική ιδεολογία, αφού χρησιμοποιείται από τους Ναζί ως συντομογραφία του "Heil Hitler". Το "H" είναι το 8ο γράμμα του λατινικού αλφαβήτου εξού και η αντιστοιχία του "88" με τον ναζιστικό χαιρετισμό.

Μετά τον ντόρο που δημιουργήθηκε γύρω από αυτή του την απόφαση, ο Μπουφόν δήλωσε: "δεν γνώριζα ότι υπήρχε σχέση του αριθμού "88" και του ναζισμού. Το "88" για μένα συμβολίζει 4 "μπαλάκια" και όλοι στην Ιταλία ξέρουν τι σημαίνει να έχεις "μπαλάκια"..."

Διαβάστε ακόμη:

Οι 12 ομάδες με τις ροζ εμφανίσεις

Οι 32 πανηγυρισμοί που δεν θα ξεχάσουμε

Για περισσότερες παράξενες φανέλες

News 24/7

24MEDIA NETWORK