Τα playoffs της Super League είναι η ευκαιρία των 'παρεξηγημένων'

Η δράση επιστρέφει στα γήπεδα της Super League και στους Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ υπάρχουν μια σειρά από ποδοσφαιριστές που θέλουν αν αλλάξουν την εικόνα που είχε διαμορφωθεί μέχρι την διακοπή.

Επιστρέφει η δράση στην Super League, με την έκβαση των playoffs και playouts να δίνουν την ολοκληρωμένη εικόνα της σεζόν. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Επιστρέφει η δράση στην Super League, με την έκβαση των playoffs και playouts να δίνουν την ολοκληρωμένη εικόνα της σεζόν. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Η Super League είναι ξανά εδώ. Η ώρα της επανεκκίνησης έφτασε, με την έκβαση των playoffs και των playouts να δίνουν την ολοκληρωμένη εικόνα της σεζόν, σε συνδυασμό με το Κύπελλο. Οι ομάδες καλούνται να επιστρέψουν στην δράση μετά από σχεδόν 3 μήνες αποχής, κουβαλώντας παράλληλα μπόλικα αγωνιστικά ερωτήματα. Ειδικά στους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό τα ερωτήματα αυτά αντανακλούν σε πρόσωπα του ρόστερ και μια διαμορφωμένη κατάσταση μέχρι την διακοπή. Τι μπορεί να αλλάξει στα παιχνίδια που έρχονται;

Από τους Καφού και Μορ ως τον Φορτούνη

Με τις συνεχόμενες υποχρεώσεις αναπόφευκτες για να ολοκληρωθεί η σεζόν, είναι δεδομένο πως για κάθε ομάδα θα χρειαστεί ροτέισον - με τους προπονητές να έχουν το επιπλέον 'όπλο' των 5 αλλαγών στα χέρια τους. Μια συνθήκη που μπορούν (;) να εκμεταλλευτούν παίκτες με ισχνή αγωνιστική παρουσία μέχρι την διακοπή. Στον Ολυμπιακό την ευκαιρία αυτή έχασε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, μετά την ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου στην προπόνηση της Παρασκευής (5/6). Είναι εκεί όμως για τους Καφού, Μπρούνο.

Ο πρώτος αποκτήθηκε τον Γενάρη για να δώσει μια έξτρα λύση στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ωστόσο με τους Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκη, Καμαρά 'ακούνητους', δεν πήρε πολύ χρόνο συμμετοχής. Ο δεύτερος πάνω που έμπαινε στα πλάνα του Μαρτίνς τραυματίστηκε τον Δεκέμβρη και έχασε πολύτιμο έδαφος.

Υπάρχει και ο Μορ, που επίσης αποκτήθηκε Γενάρη, ωστόσο για τον Τούρκο δεν φαίνεται να υπάρχει φως στο τούνελ. Μπάλα είναι, ποτέ δεν ξέρεις, αλλά -για να το θέσουμε κομψά- δεν προκύπτει και κάποια 'κάψα' από πλευράς 'ερυθρολεύκων' για να παίξει ο 23χρονος εξτρέμ...

Τα playoffs αποκτούν ιδιαίτερη σημασία και για τον Κώστα Φορτούνη. Επέστρεψε τον Γενάρη, πήρε δειλά δειλά χρόνο συμμετοχής, τέθηκε εκτός στη συνέχεια εξαιτίας πειθαρχικού παραπτώματος και τώρα επιστρέφει εκ νέου για να ένα καλό φίνις που θα τον βοηθήσει ενόψει της νέας σεζόν.

Ψάχνοντας το step up του Βέρντε

Για την ΑΕΚ στην κατηγορία αυτή είναι οι Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες, Βέρντε και Κλωναρίδης. Για τον Ουκρανό στόπερ, τον Σουηδό μπακ και τον Έλληνα φορ υπάρχει το θέμα των συμβολαίων τους. Και για τους τρεις η συνεργασία με την ΑΕΚ ολοκληρώνεται με το τέλος της τρέχουσας περιόδου, με βάση την υπάρχουσα συμφωνία. Οπότε αν έχουν ένα δυνατό χαρτί να παίξουν, είναι αυτό των playoffs. Είτε για να πείσουν τη νυν ομάδα τους για νέα συνεργασία, είτε για να προσελκύσουν τον επόμενο εργοδότη τους.

Όσον αφορά τον Σιμόες; Με τους Κρίστιτσιτς και Σιμάνσκι 'μπετό' στην ενδεκάδα, ο Πορτογάλος χαφ θα πρέπει να μοχθήσει πολύ για να μπει σφήνα. Διαφορετικά οι 'κιτρινόμαυροι' δεν θα έλεγαν όχι σε μια καλή πρόταση πώλησης του.

Κλείνουμε με τον Βέρντε, την πιο ακριβή μεταγραφή της ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι. Δεν υπάρχει αμφιβολία για το αν ο Ιταλός ξέρει το τόπι. Το ερώτημα είναι αν μπορεί σε μια ομάδα με στόχο την διεκδίκηση τίτλων να κάνει την διαφορά. Να πάρει πρωτοβουλίες, να 'καθαρίσει' ένα παιχνίδι, να τραβήξει τους υπόλοιπους. Για την ώρα δεν το έχει καταφέρει, επομένως η διαδικασία των playoffs και το Κύπελλο, είναι η ευκαιρία του για να κάνει το βήμα μπροστά...

Μια πεντάδα ψάχνει άσο στο μανίκι

Μάτος, Βέρνμπλουμ, Εσίτι, Στοχ και Ζαμπά. Αυτοί είναι πέντε του ΠΑΟΚ που θα... τζογάρουν το στάτους τους στο ρόστερ με την επανεκκίνηση. Ο Βραζιλιάνος έχασε τη θέση του βασικού, με τον Φερέιρα να τοποθετεί δεξιά στην άμυνα τον Βιεϊρίνια, θεωρώντας τον περισσότερο συμβατό με τις τακτικές ανάγκες της ομάδας του. Ο Μάτος είναι από τη φύση πιο ατίθασος αγωνιστικά και παρά τις νουθεσίες του προπονητή του, επέμενε να υπηρετεί το ένστικτο του.

Η ιστορία με τον Βέρνμπλουμ, γνωστή. Πανάκριβος, ξεπέρασε τον έναν χρόνο ως τραυματίας και το μέλλον του στο ΠΑΟΚ είναι εξαιρετικά δυσοίωνο. Μετά και τον τραυματισμό του Αουγκούστο υπάρχει περισσότερος χώρος στον άξονα, επομένως για τον Σουηδό ήρθε η ώρα του all in. Κερδίζει την παρτίδα και συνεχίζει, την χάνει και χαιρετάει.

Κάπου εκεί κυμαίνεται και η ιστορία με τον Εσίτι. Στοίχισε κοντά στα 4 εκατ. ευρώ η απόκτηση του το καλοκαίρι του 2019, αλλά απέχει πολύ από το να δικαιολογήσει αυτά τα χρήματα στο χορτάρι... Ο θηριώδης χαφ έμοιαζε να μην κολλάει στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ και την φιλοσοφία του Φερέιρα. Το υπόλοιπο της σεζόν είναι η ευκαιρία του να αποδείξει πράγματα.

Ούτε ο Στοχ απολάμβανε την εμπιστοσύνη του προπονητή του και μάλλον δικαιολογημένα, καθώς δεν θύμιζε τον παίκτη της πρώτης θητείας του στον ΠΑΟΚ. Αν ο έμπειρος εξτρέμ δεν 'εμφανιστεί' ούτε τώρα, τότε το μέλλον του τίθεται εν αμφιβόλω.

Ο Ζαμπά ίσως να είχε ήδη αποχωρήσει αν δεν τραυματιζόταν στις αρχές της σεζόν. Ο Φερέιρα έβλεπε έναν εξαιρετικά ταλαντούχο παίκτη να μην εναρμονίζεται με το σύνολο και σταδιακά τον... πάρκαρε στον πάγκο. Για τον Βραζιλιάνο είναι κυρίως θέμα νοοτροπίας και αντίληψης να πείσει τον προπονητή του πως μπορεί να τον εμπιστευτεί εκ νέου.

Φευγάτοι και ακροβάτες

Ινσούα, Γιόχανσον, Αγιούμπ, Κολοβός, Μπεκ και Καμπετσής είναι σε αυτή την κατηγορία για τον Παναθηναϊκό. Οι δύο πρώτοι ασχέτως εικόνας και αξίας, δύσκολα θα μείνουν. Ειδικά για τον Αργεντίνο είναι ζήτημα υψηλών οικονομικών απαιτήσεων που οι 'πράσινοι' είτε δεν θέλουν είτε δεν μπορούν να καλύψουν.

Ο Αγιούμπ είναι ένας παίκτης από τον οποίο περιμένει πολλά ο Παναθηναϊκός. Ανήκει στους ακριβοπληρωμένους και πλέον έχει ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετώπισε με την φλεβική θρόμβωση. Είναι η ευκαιρία του να αποδείξει πως ο σύλλογος μπορεί να ποντάρει στο ταλέντο του.

Κολοβός και Μπεκ είναι στον 'αέρα'. Προβλήματα τραυματισμών και 'χαμηλές πτήσεις' στο χορτάρι τους έθεσαν εκτός πλάνων. Θα χρειαστεί κάτι πολύ... σπέσιαλ για να σώσουν την παρτίδα.

Ο Καμπετσής με τη σειρά του είχε περισσότερες ευκαιρίες, ωστόσο ήταν δύσκολο να εκτοπίσει έναν παίκτη όπως ο Μακέντα, ενώ από τη νέα σεζόν θα υπάρχει και ο Καρλίτος. Με δεδομένη την επιθυμία του νεαρού φορ να έχει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής, η παρουσία του στα playoffs θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη μελλοντική του συνεργασία με τους 'πράσινους'.

News 24/7

24MEDIA NETWORK