Τα πράσινα SMS για Φωτιάδη, Βασάρα, Γκρούτση!

Για ποιους λόγους ο Παναθηναϊκός εξέδωσε την πρώτη «αιχμηρή» ανακοίνωση της σεζόν για τη διαιτησία! Γιατί "ανέβηκαν" οι τόνοι απ’ το «πράσινο» στρατόπεδο, ποια ήταν τα μηνύματα, ποιοι οι αποδέκτες. Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ από τον Κώστα Γουλή.

Τα πράσινα SMS για Φωτιάδη, Βασάρα, Γκρούτση!

Για τον Παναθηναϊκό το… τσεκούρι του πολέμου με τα πρόσωπα που "ελέγχουν" την ελληνική διαιτησία, ουδέποτε… θάφτηκε. Σαφώς κι έδειξε μια πιο ήπια στάση για ν' αρχίσει το πρωτάθλημα, αφού άλλαξαν εν μέρει κάποια ζητήματα στα της διαιτησίας (χωρίς να επιλυθούν κεντρικά από τη FIFA, όπως θα έπρεπε να έχει γίνει εξαρχής), αλλά η παρουσία και μόνο του Κύρου Βασάρα στην κορυφή των επιλογών, ως "προσωρινός επιδιαιτητής" δεν "πείθει" τους "πράσινους".

Όπως κι όλο αυτό το "όλα καλά, όλα ανθηρά με τη φετινή διαιτησία…", που καλλιεργείται από διάφορους κύκλους εδώ και δύο εβδομάδες, ενώ είναι ξεκάθαρο πως δεν εξαφανίστηκαν όλα τα προβλήματα απ’ το προσκήνιο και το "παρασκήνιο".

Πολλώ δε μάλλον, όταν στον Παναθηναϊκό ενημερώθηκαν πως στην τελευταία συνεδρίαση για τον ορισμό των διαιτητών της 4ης αγωνιστικής, υπήρξαν "φωνές" που υποστήριζαν με… θέρμη, την ενεργοποίηση των 5 διαιτητών (Παππάς, Σπάθας, Μάνταλος, Βοσκάκης και Αρετόπουλος), που έχουν κριθεί ως "ανεπιθύμητοι" από Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Η δε "επιστροφή" του Αρετόπουλου σε… δράση και ο ορισμός του στον αγώνα Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ της Δευτέρας (19/9), έβγαλε απ’ τα… ρούχα τους τους διοικούντες την "πράσινη" ΠΑΕ. που βλέπουν πως το "έργο" τείνει να παιχθεί πλέον στο… λάου-λάου, για να γυρίσουν "αθόρυβα" μέσα στις επόμενες 2-3 αγωνιστικές όλοι οι "ανεπιθύμητοι".

Γι’ αυτό λοιπόν ακολούθησε και η ανακοίνωση της Δευτέρας (19/9) στην οποία κρύβονται επί της ουσίας 3 διαφορετικά "SMS":

1. Προς τον διαιτητή Ανανία Φωτιάδη, ρέφερι του αγώνα Ηρακλής-Ολυμπιακός 1-2, ο οποίος σύμφωνα με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, έκανε μια διαιτησία που καθόρισε τις "λεπτομέρειες" του παιχνιδιού. Όχι στο πέναλτι που σφύριξε (το οποίο ήταν...), αλλά κυρίως στο πειθαρχικό κομμάτι, όπου έκλεισε τα μάτια στις κάρτες των Μποτία και Ρέτσου. Εξ ου και η "αιχμή" για το 50-50 που "… δεν φαίνεται να συμβαίνει για την ομάδα του Πειραιά" και η "απορία" για το αν θα ελεγχθεί πειθαρχικά ο Σερραίος ρέφερι…

2. Προς τον Κύρο Βασάρα. Ο παλιός διεθνής διαιτητής είναι ένα πρόσωπο που δεν εμπιστεύονται ούτε 1% στον Παναθηναϊκό, θεωρώντας πως τα προηγούμενα χρόνια είχε ενεργό ρόλο, πίσω απ’ το προσκήνιο της ελληνικής διαιτησίας. Έχει εκφραστεί άλλωστε αυτή η θέση απ’ τους "πράσινους" πολλάκις τους τελευταίους μήνες και όταν τοποθετήθηκε ο Κύρος Βασάρας ως "επιδιαιτητής" ουδείς στο "τριφύλλι" το υποδέχθηκε με ενθουσιασμό.

Εκεί "κολλάει" και το διπλό "ντου" της "πράσινης" ανακοίνωσης πως " …θα είναι κρίμα γι’ αυτόν να χαθεί η μοναδική ευκαιρία που του εμφανίσθηκε να συμμετέχει στο συμμάζεμα του ελληνικού ποδοσφαίρου" και " … η υστεροφημία του και ο τίτλος του «εκλεκτού» της UEFA, θα κριθεί και από την αντοχή που θα επιδείξει να μην υποκύψει στις πιέσεις που του ασκούνται, να επανέλθουν σε ενέργεια Παπάδες, διάκοι και εξαπτέρυγα της ελληνικής διαιτησίας".

3. Το τελευταίο σκέλος που θίγουν οι "πράσινοι" για τον Βασάρα, για τις πιέσεις δηλαδή που του ασκούνται, ακουμπάει επί της ουσίας και τον εκπρόσωπο της ΕΠΟ στην τριμελή επιτροπή ορισμών, Δημήτρη Γκρούτση, αφού αυτός ήταν που πίεζε και πιέζει ακόμη για να γυρίσουν στην ενεργό δράση οι "5" κομμένοι. Κάτι στο οποίο σε πρώτη φάση δεν δέχεται ο Δημήτρης Σαραϊδάρης, ο εκπρόσωπος της λίγκας στην επιτροπή ορισμών, αλλά βλέπει πως από πολύ νωρίς δεν έχει το 100% της «στήριξης» του Βασάρα.

Κι απ’ τη στιγμή που "επέστρεψε" ο Αρετόπουλος, ίσως είναι θέμα χρόνου να γυρίσουν στα γήπεδα και οι υπόλοιποι 4 «ανεπιθύμητοι». Αυτό ακριβώς προσπαθεί να βγάλει στον… αφρό ο Παναθηναϊκός (και) μέσω της τελευταίας του ανακοίνωσης, διότι οι περισσότεροι ίσως να μην έχουν αντιληφθεί τι πάει να "παιχθεί", όντας… θαμπωμένοι απ’ τις έως τώρα διαιτησίες των δύο πρώτων αγωνιστικών…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Άρχισαν τα όργανα: Επίθεση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός σε Ολυμπιακό και διαιτησία

News 24/7

24MEDIA NETWORK