Τα πρόσωπα των clasico

Λίγο πολύ η πρόβλεψη για τους πρωταγωνιστές των αναμετρήσεων της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης δεν έπεσε έξω. Οι Μέσι, Ρονάλντο μέσα στο γήπεδο, οι Μουρίνιο, Γουαρδιόλα έξω από το αγωνιστικό παραλληλόγραμμο ήταν λογικό να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των θεατών. Ο αστάθμητος παράγοντας έκανε την εμφάνισή του στο πρόσωπο του Φρανκ Ντε Μπλέκερε και Βόλφγκανγκ Σταρκ.

Τα πρόσωπα των clasico

Μέσι vs Ρονάλντο

Η κόντρα των δύο καλύτερων παικτών των δύο ομάδων έγειρε πανηγυρικά την πλάστιγγα προς το μέρος του Αργεντινού. Ο Λιονέλ Μέσι μπορεί στα δύο πρώτα ντέρμπι της χρονιάς να μην κέρδισε τίποτα (σ.σ εκτός από ένα γκολ στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου) αλλά στη συνέχεια έδωσε τέλος στις συγκρίσεις με τον Πορτογάλο. Σε όλα τα κρίσιμα παιχνίδια η υπογραφή του μπήκε φαρδιά πλατιά και άφησε τον Ρονάλντο να ασχολείται με θέματα διαιτησίας. Ο πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μας χάρισε αρκετές καλές-αλλά τις περισσότερες φορές-ανούσιες στιγμές, αλλά ουσιαστικά μόνο στον τελικό κυπέλλου έκλεψε μερίδιο από τη δόξα του Μέσι. Ο Αργεντινός εκτός από τις αγωνιστικές απαντήσεις βρήκε και έναν ιδιαίτερο τρόπο να στείλει ένα μήνυμα με αποδέκτη τον Μουρίνιο.

Μουρίνιο vs Γουαρδιόλα

Η μέρα με τη νύχτα συναντήθηκαν αρκετές φορές στο πλαίσιο των el clasico του 2011. Ο Ζοσέ Μουρίνιο προσπάθησε να τιθασεύσει τον εκρηκτικό χαρακτήρα του, αλλά στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν διέψευσε τον Τύπο, ο οποίος ζητούσε "αίμα". Ο Πορτογάλος έφθασε τους 18 τίτλους στην καριέρα του, ωστόσο η δυναμική της Μπαρτσελόνα και εν μέρει η διαιτησία δεν του επέτρεψε να διεκδικήσει άλλο τρόπαιο. Ο “special one” δεν κράτησε το στόμα του κλειστό, τόσο μετά το 0-2, όσο και μετά και το 1-1 του Τσάμπιονς Λιγκ στα οποία θεώρησε ότι η ομάδα του αδικήθηκε. Η τιμωρία του από την UEFA μπορεί να τον άφησε στο ξενοδοχείο στο δεύτερο προημιτελικό του Τσάμπιονς, αλλά ο αθεόφοβος δεν άφησε ούτε για μία στιγμή να κερδίσει κάποιος άλλος τις εντυπώσεις. Μετά το εφετινό 1-3 έδειξε πιο διαλλακτικός, αλλά κανείς δεν μπορεί να στοιχηματίσει ότι ο Μουρίνιο έβαλε "νερό στο κρασί του".

Στην αντίπερα όχθη ο Πεπ Γουαρδιόλα ασχολήθηκε επί το πλείστον με το αγωνιστικό κομμάτι και διακρίθηκε πάνω στην τακτική, απέναντι στον γκρινιάρη Μουρίνιο. Αν εξαιρέσει κανείς τον αιφνιδιασμό από τη χρησιμοποίηση του Πέπε σε ειδικό ρόλο μπροστά από τα σέντερ μπακ ο Καταλανός τεχνικός βρήκε τρόπο να μπλοκάρει τον Ρονάλντο και μαζί τη λειτουργία της "βασίλισσας". Η προπονητική του διαύγεια έτυχε ευσήμων ουκ ολίγες φορές, με αποκορύφωμα το εφετινό 1-3 της Μαδρίτης. Ο άνθρωπος κατάφερε να πιάσει τον Κρόιφ υπόσχεται ένα λαμπρό ποδοσφαιρικό μέλλον στους οπαδούς των "μπλαουγράνα". Μ' αυτόν στον πάγκο το καμάρι της Καταλωνίας έχει αποκτήσει μία ταυτότητα που δύσκολα θα αλλοιωθεί τα επόμενα χρόνια. Η δουλειά που γίνεται άλλωστε στις ακαδημίες το αποδεικνύει αυτό.

Οι διαιτησίες στο Τσάμπιονς Λιγκ

Οι Φρανκ Ντε Μπλέκερε και Βόλφγκανγκ Σταρκ κατάφεραν να στρέψουν πάνω τους τα βλέμματα και να κλέψουν μερίδιο από τη δόξα των ποδοσφαιριστών με τις αποφάσεις τους σε Καμπ Νου και Σαντιάγκο Μπερναμπέου αντίστοιχα. Κοινή συνισταμένη ότι και στις δύο περιπτώσεις διαμαρτύρεται η Ρεάλ Μαδρίτης.

Η αποβολή του Πέπε στον πρώτο αγώνα μπήκε πολλάκις στο μικροσκόπιο ειδικών και μη, αφού φαίνονταν ότι θα κρίνει κατά πολύ την έκβαση των δύο αναμετρήσεων. Ο Σταρκ πήρε μία απόφαση στην οποία έπαιξε σημαντικό ρόλο και η πονηριά του Ντάνιελ Άλβες. Ο Γερμανός διαιτητής έγινε persona non grata στην πρωτεύουσα της Ισπανίας και αυτό λίγο έλειψε να στοιχίσει σε έναν άνθρωπο με το οποίο υπήρχε κάποια σχετική ομοιότητα.

Μία εβδομάδα μετά ο Φρανκ Ντε Μπλέκερε είδε φάουλ του Ρονάλντο σε ένα σκουντούφλημα του Μασεράνο και δεν επέτρεψε στη Ρεάλ να ανοίξει το σκορ και μαζί την υπόθεση πρόκριση. Ο Βέλγος διαιτητής υπερασπίστηκε την απόφαση του μιλώντας για το θέμα λίγους μήνες αργότερα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK