Πάει ξανά με δίδυμο Ρέτσο - Βιάνα

Για ποιο λόγο δεν είναι καθόλου σίγουρη η παρουσία του Ιρανού επιθετικού στην αποστολή που θα ανακοινώσει αύριο (17/1) ο Μπέντο για τον αγώνα της Τρίπολης; Γιατί ο Ισπανός αμυντικός ανοίγει ξανά το δρόμο στο δίδυμο Βιάνα – Ρέτσου και για το ματς κόντρα στον Αστέρα;

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΞΑΝΘΗ - ΟΣΦΠ (Eurokinissi Sports / ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ)
botia viana EUROKINISSI SPORTS

Σήμερα (16/1) οι «ερυθρόλευκοι» επιστρέφουν στο Ρέντη για να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης στην Αρκαδία (18/1, 19.30). Ένας αγώνας που είναι και ο τελευταίος εκτός έδρας σε αυτή την σειρά των τεσσάρων αποστολών εκτός Αττικής που λόγω του χιονιά περιορίστηκε σε τρία ταξίδια εξαιτίας της αναβολής του ματς Κυπέλλου στο «Κλ. Βικελίδης».

Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ σήμερα (16/1) θα κάνει ουσιαστικά την πρώτη του προπόνηση με τη φανέλα της νέας του ομάδας. Ο Ιρανός επιθετικός την ημέρα που ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, πήγε κανονικά στο Ρέντη, αλλά δεν βγήκε στο γήπεδο. Έκανε ατομικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο. Σήμερα λοιπόν θα πάρει την πρώτη γεύση από το τι εστί Ολυμπιακός…

Το ερώτημα φυσικά που προκύπτει με τον πρώην επιθετικό του Πανιωνίου είναι αν ο Πάουλο Μπέντο τον έχει στο μυαλό του για το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης. Βάσει των όσων έχουμε ζήσει το τελευταίο πεντάμηνο με τον Πορτογάλο τεχνικό, οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες για να δούμε τον Ανσαριφάρντ στην αποστολή.

Ο Μπέντο δεν συνηθίζει να παίρνει τρεις επιθετικούς σε 18άδα. Συνήθως έπαιρνε τους Ιντέγιε – Καρντόσο και όταν βρισκόταν στην αποστολή ο Πασιένσια, έμενε έξω ο Καρντόσο.

Οπότε, αν ο Ανσαριφάρντ δει 18άδα με το «καλημέρα», έχοντας κάνει δηλαδή μόλις δύο προπονήσεις με τους νέους του συμπαίκτες, τότε η λογική λέει ότι θα πρέπει ο Μπέντο να αφήσει τον Καρντόσο στην Αθήνα. Ο Ιντέγιε δεν γίνεται στην κατάσταση που βρίσκεται να μην ταξιδέψει στην Τρίπολη.

Επίσης, μην ξεχνάμε και κάποιες άλλα… ζόρια που προκύπτουν. Οι Σεμπά και Ελιουνούσι έχουν τεθεί κανονικά στη διάθεση του Μπέντο και θα πρέπει με κάποιον τρόπο να χωρέσουν με τη σειρά τους στη 18άδα. Αναπόφευκτα θα πρέπει κάποιοι από αυτούς που ταξίδεψαν στα Χανιά να μην μπουν στο πούλμαν για την Πελοπόννησο. Κι αν ο ένας από αυτούς αναμένεται να είναι ο Τσόρι, μένει να φανεί ποιος θα είναι ο δεύτερος. Θα είναι ο Μανθάτης; Πολύ πιθανό.

Για τον Ανσαριφάρντ πάντως υπάρχει ενδιαφέρον για τον απλούστατο λόγο ότι ο Μπέντο αν τον πάρει με δύο προπονήσεις στην αποστολή, αυτομάτως σημαίνει ότι τον έχει στα βασικά του πλάνα ενόψει της συνέχειας. Αν δεν τον συμπεριλάβει, τότε θα υπάρχει η δικαιολογία των μόλις δύο προπονήσεων. Αν δεν τον πάρει όμως και το Σάββατο (21/1) στο ματς με την Ξάνθη, τότε θα ξεκινήσει ένας κύκλος συζητήσεων για τους λόγους που δεν έχει δει το όνομά του σε 18άδα. Για αυτό, η ανακοίνωση της αυριανής αποστολής θα μας κάνει όλους εν μέρει σοφότερους…

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΤΡΙΠΟΛΗ Ο ΜΠΟΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ… ΒΙΑΝΑ-ΡΕΤΣΟΣ

Με τα τωρινά δεδομένα ο Αλμπέρτο Μποτία δεν είναι σε θέση να μπει στο πούλμαν για την Αρκαδία. Οι ενοχλήσεις στη γάμπα δεν έχουν υποχωρήσει και είναι και σε ένα σημείο που θεωρείται ύπουλο και επικίνδυνο για υποτροπή αν δεν προσεχθεί. Ακούγεται ότι έχει μία μικρή θλάση.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι δεν μπορεί να βοηθήσει στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης και κατ’ επέκταση, το πιθανότερο σενάριο είναι να ξαναδούμε τους Βιάνα – Ρέτσο στο κέντρο της άμυνας.

Υπάρχει και η προοπτική του Μιλιβόγεβιτς, αλλά ο Μπέντο δεν μας έχει συνηθίσει σε πειραματισμούς. Ο μοναδικός πειραματισμός ήταν με τον Ρέτσο αριστερό μπακ και… τέλος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK