Πού παίζεται ακόμα μπάλα: Τα πρωταθλήματα που αντιστέκονται στον κορονοϊό

Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, στην Ευρώπη ποδόσφαιρο δεν υπάρχει ελέω του κορονοϊού. Κάτι κινείται στη Νότια Αμερική, παίζουν ακόμη στις μικρότερες λίγκες Αφρικής και Ασίας. Δείτε τα πρωταθλήματα που αντιστέκονται στον COVID-19.

Στην Τουρκία συνεχίζουν ακάθεκτοι...
Στην Τουρκία συνεχίζουν ακάθεκτοι... AP PHOTO

Η πανδημία του κορονοϊού έχει 'παραλύσει' το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη και σταδιακά απλώνει τα δίχτυα του στις υπόλοιπες ηπείρους. Τα περισσότερα πρωταθλήματα έχουν πάει σε διακοπή και περιμένουν την εξέλιξη της πανδημίας για να ορίσουν την επανεκκίνηση τους. Ελέω του COVID-19 στην Ευρώπη συνεχίζουν να παίζουν μπάλα μόνο σε Τουρκία και Λευκορωσία, αν και η απόφαση αυτή μάλλον δεν είναι η ενδεδειγμένη. Είναι πιθανό να διαφοροποιηθεί και εδώ η κατάσταση τις επόμενες μέρες.

Στη Νότια Αμερική άλλες λίγκες έχουν διακοπεί και άλλες συνεχίζονται κεκλεισμένων των θυρών. Το ίδιο ισχύει και για την Κεντρική Αμερική. Στην Αφρική έχουμε δράση εκεί όπου ο ιός δεν έχει φτάσει ακόμη, ενώ πρωταθλήματα μικρών κυρίως χωρών διεξάγονται και στην Ασία. Ας δούμε αναλυτικά πού συνεχίζουν να παίζουν ποδόσφαιρο, σε διοργανώσεις που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη ή αρχίζουν ξανά μετά από μια μικρή διακοπή (όχι απαραίτητα λόγω του ιού).

ΕΥΡΩΠΗ

 1. Τουρκία
 2. Λευκορωσία
 3. Κόσοβο (ολοκληρώθηκε κανονικά στις 9/3)

ΝΟΤΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ

 1. Αργεντινή
 2. Χιλή
 3. Βραζιλία
 4. Βολιβία

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ

 1. Ονδούρα
 2. Αϊτή
 3. Νικαράγουα
 4. Αρούμπα

ΑΦΡΙΚΗ

 1. Αγκόλα
 2. Γκάμπια
 3. Ζάμπια
 4. Νιγηρία
 5. Αλγερία
 6. Μπενίν
 7. Μπουρκίνα Φάσο
 8. Ρουάντα
 9. Σουδάν
 10. Σομαλία
 11. Σιέρα Λεόνε
 12. Μπουρουντί
 13. Μαυριτανία
 14. Μαυρίκιος

ΑΣΙΑ

 1. Μπαγκλαντές
 2. Ινδία
 3. Ινδονησία
 4. Κιργιστάν
 5. Μαλαισία
 6. Παλαιστίνη
 7. Σιγκαπούρη
 8. Ομάν
 9. Μπουτάν

ΩΚΕΑΝΙΑ

 1. Αυστραλία
 2. Νέα Ζηλανδία