Τα ρεκόρ των Νησιών Φερόε

Τα Νησιά Φερόε νίκησαν την Εθνική Ελλάδας για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, καταρρίπτοντας μία σειρά από... στοιχειωμένα ρεκόρ. Διαβάστε αναλυτικά τα επιτεύγματα τους.

Τα ρεκόρ των Νησιών Φερόε
INTIME SPORTS

Η βραδιά είναι ξεχωριστή για τα Νησιά Φερόε, καθώς πέρα από την σπουδαία νίκη με 2-1 επί της Εθνικής Ελλάδας, κατέρριψαν και μία σειρά ιστορικών ρεκόρ. Συγκεκριμένα, κέρδισαν δύο φορές τον ίδιο αντίπαλο στα προκριματικά Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για πρώτη φορά από το 1995, όταν είχαν νικήσει το Σαν Μαρίνο (3-0, 1-3).

Η προηγούμενη φορά που είχαν κερδίσει δύο φορές ίδιο αντίπαλο, αλλά σε φιλικά παιχνίδια, ήταν το 2003, όταν σημείωσαν δύο σερί νίκες σε διάστημα 3 ημερών απέναντι στο Καζακστάν (2-1, 3-2). Σε επίσημη διοργάνωση ήταν το 2001, όταν κέρδισαν το Λουξεμβούργο εντός κι εκτός έδρας με 1-0 και 0-2 αντίστοιχα για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Η τελευταία φορά που σημείωσε περισσότερα από ένα γκολ, ήταν την 1η Μαρτίου του 2014, όταν επικράτησε σε φιλική αναμέτρηση του Γιβραλτάρ με 1-4, ενώ σε προκριματική φάση Euro, πρέπει να ανατρέξουμε στον Ιούνιο του 2011, όταν νίκησαν με 2-0 την Εσθονία. Από το 1990, όταν και έγινε κι επίσημο μέλος της UEFA μετράει μόλις 21 νίκες.

Διαβάστε ακόμα:

Νησιά Φερόε - Ελλάδα 2-1 (VIDEOS)

ΠΕΠ 2016: Τα σενάρια πρόκρισης της Εθνικής

Χιούμορ και κριτική: Τα ξένα tweets για την κατάντια της Ελλάδας

Μαρκαριάν: "Ερασιτέχνες; Είδατε πώς έτρεχε το 11 και το 8;"

Καραγκούνης: "Να σηκωθεί από τα συντρίμμια η Εθνική"

Χαμός στο twitter με τους "ψαράδες" των Νησιών Φαρόε

Τα γκολ του Νησιά Φερόε-Ελλάδα σε VIDEOS

News 24/7

24MEDIA NETWORK