Τα σενάρια ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκού για Champions League

Ζωντανή παραμένει η μάχη της πρωτιάς στα πλέι οφ της Super League έπειτα από την νίκη - ανατροπή του ΠΑΟΚ επί του Ατρομήτου στο Περιστέρι. Δείτε πως διαμορφώθηκε η βαθμολογία και ποια είναι τα σενάρια για τα προκριματικά του Champions League.

Τα σενάρια ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκού για Champions League
INTIME SPORTS

Δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε των πλέι οφ του πρωταθλήματος, η μάχη για την πρώτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League καλά κρατεί. Η νίκη - ανατροπή του ΠΑΟΚ επί του Ατρομήτου στο Περιστέρι δίνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην εξέλιξη των πλέι οφ, αφού ο "Δικέφαλος" δεν άφησε τους "πράσινους" να ξεφύγουν.

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου έχει τον πρώτο λόγο, αφού βρίσκεται στο +3 από τον ΠΑΟΚ, ωστόσο αν αμφότεροι ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός ξεπεράσουν τα εμπόδια της επόμενης αγωνιστικής κόντρα σε Αστέρα και Ατρόμητο αντίστοιχα, τότε όλα θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική και το ντέρμπι των δύο πρωτοπόρων της βαθμολογίας στην Τούμπα.

Σε περίπτωση που ο "Δικέφαλος" πάρει τη νίκη, εξασφαλίζει παράλληλα και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League και ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί στο Europa League. Σε περίπτωση όμως ισοπαλίας ή νίκης των "πρασίνων", το εισιτήριο για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση καταλήγει στο "τριφύλλι".

Με λίγα λόγια, ο ΠΑΟΚ ευνοείται στην περίπτωση ισοβαθμίας, αφού θα έχει κερδίσει στην Τούμπα και θα έχει ισοπαλία στην Λεωφόρο. Αν ο Παναθηναϊκός κάνει το "2 στα 2" τότε θα είναι αυτός που θα έχει πιθανότητες για μια θέση στους ομίλους του Champions League.

* Υπενθυμίζεται πως η Τούμπα θα είναι άδεια το ερχόμενο Σάββατο εξαιτίας της τιμωρίας που επιβλήθηκε στον ΠΑΟΚ.

Η βαθμολογία των πλέι οφ μέχρι τώρα:

Παναθηναϊκός 10

ΠΑΟΚ 7

Αστέρας Τρίπολης 4

Ατρόμητος 3

1. Με βάση τα όσα προβλέπονται στην προκήρυξη των αγώνων Play Offs Super League ΟΠΑΠ και στον Κ.Α.Π., σε περίπτωση που δύο ή περισσότερες Π.Α.Ε. ισοβαθμούν, τα κριτήρια κατάταξης κατά σειρά είναι τα εξής:

α) Οι βαθμοί στους μεταξύ τους αγώνες στα Play Offs, β) Η διαφορά τερμάτων στους μεταξύ τους αγώνες στα Play Offs, γ) σε περίπτωση εκ νέου ισοβαθμίας, τα εκτός έδρας τέρματα στους μεταξύ τους αγώνες στα Play Offs λογίζονται διπλά & δ) σε περίπτωση εκ νέου ισοβαθμίας, την υψηλότερη θέση στη βαθμολογία των Play Offs καταλαμβάνει η ομάδα που κατατάχθηκε υψηλότερα στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου

2. Στην ειδική βαθμολογία των Play Offs έχουν αφαιρεθεί τρεις (3) βαθμοί από την ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 45/6-5-2014 απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της Ε.Π.Ο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK