Τα στατιστικά
Η πρώτη νίκη επί του Παναθηναϊκού μετά από τέσσερα χρόνια, η εκπληκτική παράδοση του Λεβαδειακού κόντρα στον Πανιώνιο και η επιστροφή στις επιτυχίες για την ΑΕΚ.
*** Η ΑΕΚ βρήκε τον τρόπο να επικρατήσει της Κέρκυρας μετά από δύο αναμετρήσεις. Πέρυσι, οι Φαίακες είχαν μείνει αήττητοι με μία νίκη και μία ισοπαλία.
*** Ο Αρης νίκησε για πρώτη φορά τον Παναθηναϊκό σε αγώνα πρωταθλήματος μετά τη σεζόν 2006-07. Εκτοτε οι πράσινοι μετρούσαν 8 νίκες και 2 ισοπαλίες.
*** Ο Ντάρσι Νέτο συμπλήρωσε 12 τέρματα στην Α’ Εθνική με τα μισά από αυτά (6) να έχουν προέλθει από απευθείας χτυπήματα φάουλ.
*** Τα 35 γκολ στη μεγάλη κατηγορία συμπλήρωσε ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ σε 138 ματς.
*** Φτωχή η παράδοση των αναμετρήσεων του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό αλλά η κυριαρχία των ερυθρόλευκων δεν αμφισβητείται. Τρία ματς στο Φάληρο, τρεις νίκες για τους ερυθρόλευκους με συνολικό συντελεστή τερμάτων 9-1.
*** Για πρώτη φορά στην εν Ελλάδι καριέρα του ο Μάρκο Πάντελιτς πήρε την ευθύνη να εκτελέσει πέναλτι. Ευστόχησε και έφτασε τα 17 γκολ σε 34 ματς στην Α’ Εθνική.
*** Ο Παναθηναϊκός δέχεται για πρώτη φορά φέτος τρία τέρματα.
*** Η Ξάνθη νίκησε μόλις για τρίτη φορά στην ιστορία της τη Δόξα εκτός έδρας. Οι Δραμινοί επικρατούν κατά κράτος στην προϊστορία με 15 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες.
*** Η Δόξα παραμένει η μοναδική ομάδα που δεν έχει πετύχει γκολ στο πρωτάθλημα.
*** Η εκπληκτική παράδοση που έχει δημιουργήσει ο Λεβαδειακός στα εντός έδρας παιχνίδια του με τον Πανιώνιο συνεχίστηκε. Οι Βοιωτοί έμειναν για άλλη μία φορά αήττητοι και πλέον μετρούν 7 νίκες και 6 ισοπαλίες σε 13 αναμετρήσεις.
*** Μετά από τέσσερις συνεχόμενες ισοπαλίες, υπήρξε νικητής σε αναμέτρηση Ατρομήτου-Εργοτέλη.
*** Στρογγυλός αριθμός τερμάτων για τον Κώστα Μήτρογλου στη μεγάλη κατηγορία. Τριάντα σε 78 ματς. Τα 25 επιτεύχθηκαν με σουτ, τα 4 με κεφαλιά και το 1 με πέναλτι.
*** Οσο και αν φαίνεται περίεργο, ο ΟΦΗ νίκησε για πρώτη φορά στην ιστορία του τον Αστέρα Τρίπολης. Στις προηγούμενες τέσσερις αναμετρήσεις των δύο ομάδων, οι Αρκάδες μετρούσαν μία νίκη και τρεις ισοπαλίες.
*** Ο Φώτης Παπουλής σκόραρε για πρώτη φορά στην Α’ Εθνική μετά από 19 μήνες. Τα είχε καταφέρει τελευταία φορά στις 28 Μαρτίου του 2010 στην ήττα του Πανθρακικού από τον Αστέρα Τρίπολης με 3-1. Κατά σύμπτωση, σκόραρε και πάλι κατά των Αρκάδων.