Τελευταία και τυχερή η Τότεναμ

Tα πάνω κάτω στο μεταγραφικό παζάρι έφερε η Τότεναμ. Οι "πετεινοί" με κίνηση ματ λίγο πριν κλείσει η χειμερινή μεταγραφική περίοδο απέσπασαν την υπογραφή του ταλαντούχου ΑγγλουΖερμέν Ντεφόε ενισχύοντας έτσι την επιθετική τους γραμμή. Στη Μίντλεσμπρο ο Βραζιλιάνος Ρικαρντίνιο. Ο,τι πρόλαβαν να πάρουν, πήραν οι υπόλοιπες ομάδες της Premier League. Τυχερή και η Νιούκαστλ που απέκτησε τον Μάικ Μπρίτζες από τη Λιντς. Ενισχυμένες βγήκαν και οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Σαχά-Φούλαμ), Αρσεναλ (Ρέγιες-Σεβίλλη) και Τσέλσι (Πάρκερ-Τσάρλτον).

Τελευταία και τυχερή η Τότεναμ
Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου για την Αγγλία έκλεισε και τυπικά τη Δευτέρα το απόγευμα, με τις ομάδες να προσπαθούν μέχρι και την ύστατη ώρα να κλείσουν κάποιες από ...τις τρύπες των ρόστερ τους.

Τυχερότερη της τελευταίας στιγμής η Νιούκαστλ. Η ομάδα του σερ Μπόμπι Ρόμπσον σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποκτήσει κάποιον αξιόπιστο επιθετικό κατάφερε και απέσπασε από την Λιντς τον Μάικ Μπρίτζες. Ο 25χρονος Αγγλος στράικερ θα παραμείνει πάντως στους "ανθρωκορύχους" για τους επόμενους τρεις μήνες καθώς η συμφωνία ανάμεσα στις δύο ομάδες προβλέπει δανεισμό του παίκτη για το συγκεκριμένο διάστημα.

Πάντως προφανώς στης συμφωνία για το δανεισμό του Μπρίτζες συμπεριλήφθηκε και η μεταγραφή του Στέφεν Κάλντγουελ, ο οποίος και θα καταλάβει θέση στη βασική ενδεκάδα της Λιντς.

Αντίθετα, από την Λιντς δεν θα φύγει ο Πολ Ρόμπινσον, ο οποίος αρνήθηκε την πρόταση που του έκανε η Τότεναμ. Και ενώ οι δύο πλευρές είχαν έρθει σε πλήρη συμφωνία, ο διεθνής πορτιέρο αποφάσισε ότι θέλει να παραμείνει στο Γιορκσάιρ και να βοηθήσει την ομάδα που τον ανέδειξε στην προσπάθειά της να μείνει στην κατηγορία.

Όμως οι "πετεινοί" θέλοντας να ενισχύσουν την επιθετική τους γραμμή, αφού Πόστιγκα και Ζαμόρα δεν έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα, απέκτησαν με κίνηση ματτον Ζερμέν Ντεφόε από την Γουέστ Χαμ. Μάλιστα τη θέση του στα σφυριά, θα πάρει ο Ζαμόρα, ο οποίος δεν έπεισε τους ανθρώπους της Τοτεναμ ότι τα χρήματα που ξόδεψαν το καλοκαίρι άξιζαν τον κόπο.

Στο μεταξύ, χυλόπιτα στην προσφορά των 4 εκατομμυρίων λιρών της Μίντλεσμπρο για τον Μαρκ Βίντουκα έριξε η Λιντς κρατώντας την υπόσχεση που είχε δώσει στους φίλους της ομάδας. Έτσι ο τεχνικός της Μπόρο, Στιβ ΜακΛάρεν να ψάχνει λύσεις για να λύσει το επιθετικό του πρόβλημα.

Για άλλη όμως μια φορά μεγάλες κερδισμένες των μεταγραφών ήταν οι τρεις πρωτοπόροι. Αρσεναλ, Μάντσεστερ και Τσέλσι πρόσθεσαν στο ρόστερ τουςπαίκτες που είναι ικανοί να τους προσφέρουν σημαντικές λύσεις.

Οι "διάβολοι" κατ' εντολή του σερ Αλεξ Φέργκιουσον και ύστερα από πολλές προσπάθειες απέκτησαν τον Λουί Σαχά από τη Φούλαμ. Ο Γάλλος επιθετικός μάλιστα, ο οποίος κόστισε 12,8 εκατομμύρια λίρες, σκόραρε στο ντεμπούτο του απέναντι στη Σαουθάμπτον δείχνοντας ότι θα αποτελέσει πολύ καλό δίδυμο με τον Ρουντ Φαν Νιστερλόι.

Όμως και η Αρσεναλ δεν έμεινε πίσω. Οι "κανονιέρηδες" σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν τα άκρα τους πραγματοποίησαν την πιο ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία τους αποκτώντας τον Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες από τη Σεβίλλη. Ο Ρέγιες θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα των "φούριας ρόχας" και ήδη έχει βρει βασική θέση στην ομάδα του Ινάνκι Σάεθ.

Το ίδιο όμως έπραξε και ο Ρομάν Αμπράμοβιτς,ο μεγάλος νικητής του καλοκαιρινού παζαριού. Ο Ρώσος μεγιστάνας σε μια ακόμα επίδειξη "απλοχεριάς" έφερε στο Στανφορντ Μπριτζ την αποκάλυψη της Τσάρλτον, Σκοτ Πάρκερ έναντι του ποσού των 10 εκατομμυρίων λιρών.

Σημαντική ενίσχυση είχαμε όμως και για την Μίντλεσμπρο, που απέκτησεμε τη μορφή του δανεισμού μέχρι το τέλος της περιόδου από την Σάο Πάολο τον Βραζιλιάνοπαγκόσμιο πρωταθλητή του 2002 Ρικαρντίνιο, με τον Στιβ ΜακΛαρεν να δηλώνειενθουσιαμένος.

Κατά τα άλλα, με νέοπρόσωπο θα παρουσιαστεί η Πόρτσμουθ. Οι νεοφώτιστοι απέκτησαν παίκτες με εμπειρία (Πάσανεν, Μόρναρ,Λούα Λούα) και επλίζουν ότι θα σώσουν την παρτίδα παραμένοντας στην κατηγορία.

Ο Μάικ Τέιλορ της Μπλάκμπερν θα συνεχίσει την καριέρα του στην Μπέρμιχαμ, η οποία όμως δεν κατάφερε να αποκτήσει τον διακαή πόθο του Στιβ Μπρους, Νίκι Μπατ. Στη θέση του Τέιλορ, οι "Ρόβερς" απέκτησαν τον ταλαντούχο Τζόναθαν Στεντ, ο οποίος στο πρωτάθλημα με την Χάντερσφιλντ είχε προλάβει να πετύχει 20 τέρματα. Μάλιστα για τον 20χρονο άσσο ενδιαφέρθηκε και η Σάντερλαντ, όμως η πρόταση της ήταν ...εκπρόθεσμη.

Ο Ντέιβιντ Ο' Λιρι πήρε στους "χωριάτες" της Αστον Βίλλα τον Νορμπέρτο Σολάνο, ενώ συμπαίκτης του δικού μας Στέλιου Γιαννακόπουλου θα είναι ο Χάβι Μορένο.

Σε μεταγραφή μέλλοντος προχώρησε και η Τσάρλτον ψάχνοντας για τον αντικαταστάτη του Πάρκερ. Η ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος απέκτησε από την Αρσεναλ τον νεαρό Τζερόμ Τόμας έναντι του ποσού των 100.000 λιρών.

Συνοπτικά οι σημαντικότερες κινήσεις των ομάδων

Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ: Λουί Σαχά (Φούλαμ)
Αρσεναλ: Αντόνιο Ρέγιες (Σεβίλλη)
Τσέλσι: Σκοτ Πάρκερ (Τσάρλτον)
Νιούκαστλ: Μάικ Μπρίτζες (Λιντς)
Τότεναμ: Ζερμέν Ντεφόε (ΓούεστΧαμ)
Μπέρμιχαμ: Μάρτιν Τέιλορ (Μπλάκμπερν)
Μπλάκμπερν: Τζόναθαν Στεντ (Χάντερσφιλντ)
Μπόλτον: Χάβι Μορένο (Ατλ. Μαδρίτης)
Λέστερ: Νίκος Νταμπίζας (Νιούκαστλ)
Αστον Βίλλα: Νορμπέρτο Σολάνο (Νιούκαστλ)
Πόρτσμουθ: Εγιάλ Μπέρκοβιτς (Μαν. Σίτι)
Γουλβς: Καρλ Κορτ (Νιούκαστλ)
Μαν. Σιτι: Ντέιβιντ Τζέιμς (Γουέστ Χαμ)
Mίντλεσμπρο: Ρικαρντίνιο (Σάο Πάολο)


*** Σε παρένθεση οι ομάδες, όπου αγωνίζονταν προηγουμένως















News 24/7

24MEDIA NETWORK