Τελικός Κόπα Αμέρικα: Η πολιορκία της Μπραζίλια πλησιάζει

Βραζιλία και Περού αναμετρούνται σε έναν αμφίρροπο τελικό όπου όλα μπορούν να συμβούν: Αναλύουμε μερικά από τα πιο ανατρεπτικά στοιχηματικά σενάρια

Peru's Victor Yotun celebrates his teammate's Paolo Guerrero goal against Chile during a Copa America semifinal soccer match at the Arena do Gremio in Porto Alegre, Brazil, Wednesday, July 3, 2019. Peru defeated Chile 3-0 and qualified to the final.(AP Photo/Andre Penner)
Peru's Victor Yotun celebrates his teammate's Paolo Guerrero goal against Chile during a Copa America semifinal soccer match at the Arena do Gremio in Porto Alegre, Brazil, Wednesday, July 3, 2019. Peru defeated Chile 3-0 and qualified to the final.(AP Photo/Andre Penner) AP

Την Κυριακή 7 Ιουλίου, το Copa America ολοκληρώνεται, με μια μεγαλειώδη ποδοσφαιρική παράσταση: Η Βραζιλία αντιμετωπίζει το Περού στο θρυλικό Μαρακανά, σε μια αναμέτρηση η οποία φαινομενικά, δείχνει εύκολη, δείχνει πως η στρόφιγγα της νίκης, της κατάκτησης του τροπαίου, κλείνει προς την γηπεδούχο 'Σελεσάο'. Μήπως όμως το μέλλον εγκυμονεί εκπλήξεις; Μήπως οι σταυροφόροι της Λίμα είναι ικανοί για μια επική ανατροπή; Θα τολμήσουμε να πάμε κόντρα στο ρεύμα και να αναδείξουμε τα πιο ανατρεπτικά σενάρια ενός ματς, που μυρίζει μπαρούτι...

Τα Stranger Things των ημιτελικών

Θα είναι ασφαλές να πούμε ότι κανείς δεν περίμενε το Περού να φτάνει τόσο ψηλά. Τρία γκολ σε τέσσερα ματς και μια συντριβή από την Βραζιλία στη φάση των ομίλων με 5-0, είναι μια επίδοση που δεν θυμίζει διεκδικήτρια τίτλου. Σύμφωνα με τον προπονητή της ομάδας, Ρικάρντο Γκαρέκα, αυτή η συντριβή από τη 'Σελεσάο' και η καταιγίδα αποδοκιμασιών που τη συνόδευσε, λειτούργησαν σαν δυνάμεις αντίδρασης για την ομάδα του, που βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να 'χτυπήσει' ομάδες- φαβορί για τον τίτλο όπως η Χιλή. Το 3-0 του ημιτελικού, υπογράμμισε με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι το Περού έχει momentum, μπορεί να εξελιχθεί σε ένα 'πειρατικό' του Copa America, αν αντέξει τον βομβαρδισμό των επιθετικών της Βραζιλίας, μιας ομάδας που ξεχειλίζει από ταλέντο στο σκοράρισμα.

Από την άλλη μεριά, τα πράγματα για την Βραζιλία δείχνουν ξεκάθαρα. H ομάδα του Τιτέ ξεκίνησε αγχωμένα απέναντι σε αντιπάλους χαμηλότερης δυναμικότητας όπως η Βενεζουέλα (0-0) βγάζοντας ενίοτε ένα φλύαρο επιθετικά πρόσωπο, αλλά και κάποιες επικές στιγμές ποδοσφαιρικού showtime, με θύματα όπως η συνδιεκδικήτρια του τροπαίου, η εθνική ομάδα του Περού (5-0). Το ματς απέναντι στην Αργεντινή έμοιαζε ύπουλο, έκανε πολλούς να πιστέψουν ότι ίσως αυτή τη φορά ο Λιονέλ Μέσι και η αρμάδα του να έχουν τον τρόπο να προκαλέσουν τεκτονικές δονήσεις στα βραζιλιάνικα εδάφη, να εξαφανίσουν την μπάλα και να πάρουν την πολυπόθητη πρόκριση.

Όμως η Μπιανκοσελέστε έδειξε κατώτερη των περιστάσεων, σαν ξεκούρδιστη ορχήστρα που σόλαρε ασταμάτητα, χωρίς μέση, αρχή και τέλος. Σε ένα ματς που έλαμψε το άστρο του Γκάμπριελ Άλβες, ενώ ο Γκάμπριελ Ζέσους 'δάγκωνε΄κάθε επιθετικό που κατέβαινε με αξιώσεις στην περιοχή της Βραζιλίας και ο Ρομπέρτο Φιρμίνο είχε την ουσία του γκολ, η Βραζιλία πήρε δικαιωματικά αυτό που της άξιζε, μια νίκη στα σημεία, με 2-0.

Το ζήτημα της πολιορκίας

Και τώρα, οι δυο τους: Από τη μια πλευρά οι Βραζιλιάνοι, με την αυτοπεποίθηση της ομάδας που παίζει μπροστά στο υπερ-ενθουσιώδες κοινό της, μια ομάδα που δεν δέχεται γκολ εύκολα και σκοράρει κατά βούληση, έχοντας ανακαλύψει ξανά τη χαρά του παιχνιδιού. Από την άλλη το Περού, μια ομάδα που έσκισε κάθε σκονάκι με προγνωστικά και απολαμβάνει το ταξίδι προς τον τελικό, πολύ περισσότερο από τον προορισμό.

Είναι μια μάχη που κρύβει παγίδες και απρόβλεπτα 'δώρα' για τους τολμηρούς που θα κλείσουν θέση σε μια στοιχηματική περιπέτεια. Μια αρκετά ρεαλιστική προσέγγιση, θα ήταν το να ποντάρει κανείς σε παίκτες όπως ο Φελίπε Κουτίνιο για την επίτευξη του πρώτου γκολ, καθώς ο παίκτης της Μπαρτσελόνα κάνει ένα καλό τουρνουά, δίνοντας απαντήσεις σε όσους στηλίτευσαν την επιλογή του να φύγει από τη Λίβερπουλ για την Μπάρτσα.

Σκορ από τον Κουτίνιο και νίκη της Βραζιλίας είναι ένα combo bet από το κουπόνι του Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ που αξίζει το ρίσκο, με απόδοση 5.00, χωρίς φυσικα να είναι η μόνη. Η λήξη του α` ημιχρόνου με σκορ και από τις δυο ομάδες και η επίτευξη τελευταίου γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς, αλλά και το ενδεχόμενο ισόπαλου α`ημιχρόνου με σκορ και από τις δυο ομάδες στο β`ημίχρονο, είναι δυο περιπτώσεις που αξίζουν την προσοχή μας, καθώς χαρίζουν γενναίες αποδόσεις.

Ένα σκορ αγώνα 4-2 ή 4-3 ή 5-1 επίσης, μοιάζει με αυτοεκπληρούμενη προφητεία, με χρησμό για ένα συναρπαστικό ποδοσφαιρικό βράδυ, για τους λάτρεις του κουπονιού του Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ, για όλους όσους αγαπούν τις συγκινήσεις ενός επικού ποδοσφαιρικού αγώνα. Μη λείψει κανείς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK