ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Tεν Κάτε: “Αλλάξαμε, πέρυσι θα είχαμε χάσει”

Ο Χενκ τεν Κάτε παραδέχθηκε ότι ο Παναθηναϊκός είχε δύο πρόσωπα στην Καβάλα. Το αρνητικό του πρώτου μέρους και το θετικό της επανάληψης.

Tεν Κάτε: “Αλλάξαμε, πέρυσι θα είχαμε χάσει”

Ο Ολλανδός τεχνικός είπε: “Εμείς κάναμε τη Καβάλα να δείχνει πολύ καλή. Τους δώσαμε χώρο, δεν μαρκάραμε, δεν αμυνόμαστε με τον σωστό τρόπο και τους κάναμε να φαίνονται πάρα πολύ καλοί. Έχει να κάνει με τη νοοτροπία και τον χαρακτήρα.

Θα επαναλάβω εκ νέου, ότι για να κερδίσεις, πρέπει να δουλεύεις εξίσου σκληρά με τον αντίπαλο σου μέσα στο γήπεδο και εκείνοι δούλεψαν σκληρότερα. Ξεκινήσαμε κακά και δώσαμε δύο γκολ στον αντίπαλο μας. Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους γίναμε πιο επιθετικοί, δημιουργήσαμε ευκαιρίες και απειλήσαμε και ευτυχώς αποδείχτηκε ότι δεν ήταν πολύ αργά. Xάναμε 2-0 στο ημίχρονο, δεν συμβαίνει συχνά να επιστρέφεις από τέτοιο σκορ.

Αλλά έχουμε αλλάξει σαν ομάδα, γιατί ένα παιχνίδι σαν το σημερινό θα το είχαμε χάσει πέρσι. Έχουμε μάθει όμως και αυτό δεν θα γίνεται φέτος. Έχουμε την ποιότητα να αντιστρέφουμε την κατάσταση. Για την ομάδα είναι ώρα να καταλάβουν ότι όλοι θέλουν να κερδίσουν τον πρώτο. Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι στο πρώτο μέρος και πρέπει να αποδώσω τα εύσημα στον Καραγκούνη, πήγε πολύ καλά και έδειξε εξαιρετικό πνεύμα.

Αν θέλεις να κερδίσεις το πρωτάθλημα έχεις πίεση για να είσαι πρώτος. Η όταν είσαι δεύτερος υπάρχει πίεση για να πας πρώτος. Η ομάδα είναι ώριμη και δεν έχει πρόβλημα. Ποτέ δεν είχα την ψευδαίσθηση για 30 νίκες. Θα μπορούσα να υπογράψω ότι στα επόμενα επτά παιχνίδια ότι θα πάρουμε 19 βαθμούς.

Οι Καραγκούνης και Σαλπιγγίδης έπαιξαν ήδη δύο παιχνίδια με την Εθνική ομάδα μέσα σε τέσσερις μέρες και μέσα σε οχτώ μέρες θα έπρεπε να παίξουν το τρίτο και έχουμε και ματς την Πέμπτη. Έχουμε ένα ματς από 26 ποδοσφαιριστές και δεν μπορείς συνέχεια να υπολογίζεις σε έντεκα. Θα πρέπει να υπάρχει και χρόνος ξεκούρασης. Οπότε πρέπει να αξιοποιήσουμε όλους τους παίκτες. Μαζί με το δικό μας πρόγραμμα υπάρχει και η Εθνική που έχει σημαντικά παιχνίδια, οπότε θα έπρεπε να πάρουνε και ανάσες οι παίκτες μας».

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Καβάλας Γιάννης Παπακώστας δεν μπορούσε να πιστέψει πως η ομάδα του έχασε τη νίκη. Αναλυτικά είπε: “Ποιος να μας έλεγε ότι σήμερα εμείς θα είμαστε λυπημένοι, αλλά πάρα πολύ ικανοποιημένοι από την εμφάνιση της ομάδας και στεναχωρημένοι από το αποτέλεσμα; Συγχαρητήρια από τους ποδοσφαιριστές για το αποτέλεσμα. Για την εικόνα τους, τρέξανε, πιέσανε, κάνανε φάσεις και βάλανε γκολ. Το αποτέλεσμα μας αδικεί. Μας αδικεί, γιατί ένας παίκτης μας πέντε λεπτά ήταν έξω και μέχρι τότε δεν είχαμε απειληθεί. Μας αδικεί, καθώς στο δεύτερο γκολ έχει γίνει επιθετικό φάουλ. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλοί. Στο δεύτερο μέρος φάγαμε ένα γκολ εκεί που δεν έπρεπε και με παίκτη λιγότερο. Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο επιθετικά και εμείς αμυνθήκαμε χωρίς να υπάρχει εντολή.

Ο Παναθηναϊκός ρίσκαρε, αλλά δεν χρειαζόταν βοήθεια από αλλού. Η ομάδα έχει ταλέντο και το μέλλον της ανήκει. Όλη η Ελλάδα είδε το παιχνίδι και τα συμπεράσματα τα έχουν αυτοί που έχουν δει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ