ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τεν Κάτε: “Δεν ασχολούμαι με τον Ολυμπιακό”

Απόλυτα ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του στο παιχνίδι κόντρα στον Εορδαϊκό έμεινε ο Χενκ Τεν Κάτε.

Τεν Κάτε: “Δεν ασχολούμαι με τον Ολυμπιακό”
“Η πρόκριση είναι κέρδος για εμάς. Κέρδος είναι και το γεγονός ότι ο Σεϊταρίδης μπήκε σε ρυθμό αγώνων. Δεν είναι εύκολο να παίζεις με ομάδες που παίζουν κλειστά. Εμείς καταφέραμε να βάλουμε τρία γκολ στις λιγοστές ευκαιρίες που κάναμε. Και τα τρία γκολ ήταν πανέμορφα. Ξεκουράσαμε κάποιους παίκτες μας, ενώ δώσαμε χρόνο συμμετοχής σε κάποιους άλλους. Το γρήγορο γκολ που βάλαμε μας βοήθησε”, τόνισε αρχικά για να θυμηθεί στη συνέχεια το πάθημα του Ολυμπιακού:

“Τέτοια παιχνίδια λίγο να μην τα προσέξεις και λίγο να μη σε πάει τότε μπορεί να γίνει η ζημιά. Το κύπελλο είναι μια περίεργη διοργάνωση και κάποιοι την Τρίτη μας το θύμισαν αυτό. Μην ξεχνάτε πως κι εμείς πέσαμε θύμα έκπληξης πέρυσι”.

Σε ερώτηση για το αν ο Παναθηναϊκός είναι φαβορί για την κατάκτηση του κυπέλλου, ο Ολλανδός ήταν ξεκάθαρος: “Δεν είμαστε φαβορί για το κύπελλο. Είναι πολύ νωρίς να το πούμε αυτό. Ο βασικός μας στόχος είναι το πρωτάθλημα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα αδιαφορήσουμε για το κύπελλο”.

Επίσης, ο Τεν Κάτε ρωτήθηκε και για το θέμα που προέκυψε με τον αγώνα του Πανσερραϊκού με τον Ολυμπιακό, αλλά δεν πήρε θέση: “Είμαι προπονητής του Παναθηναϊκού και δεν ασχολούμαι με τον Ολυμπιακό. Αν με ρωτάτε, όμως, για τον κανονισμό, τότε θα σας πω ότι είναι λάθος. Θα έπρεπε οι υποδεέστερες ομάδες να έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν όσους ξένους έχουν και να υπάρχουν περιορισμοί μόνο στις ομάδες από τις μεγάλες κατηγορίες. Το σωστό είναι να πριμοδοτούνται οι μικρές ομάδες. Θα ήταν καλό όλη η διοργάνωση του κυπέλλου να γίνεται μόνο με Έλληνες ποδοσφαιριστές για να παίρνουν χρόνο και οι νεαροί ποδοσφαιριστές. Δίνεις μια ευκαιρία σε νέα παιδιά να αποκτήσουν εμπειρίες”.

Τέλος σε ερώτηση για την απουσία των Κλέιτον και Μάντζιου από την αποστολή του Παναθηναϊκού απάντησε: “Αυτά είναι θέματα του κ.Αντωνίου. Ρωτήστε τον κ.Αντωνίου”.

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Εορδαϊκού, Απόστολος Χαραλαμπίδης, δήλωσε: “Για εμάς ήταν μια γιορτή το παιχνίδι. Το ευχαριστηθήκαμε. Ηταν μια μεγάλη εμπειρία για όλους μας. Από τη στιγμή που δεχθήκαμε το γρήγορο γκολ τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου που έπαιξαν με ψυχή και οργανωμένα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK