ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τεν Κάτε: “Η Βιγιαρεάλ ήταν το φαβορί”

Με τα καλύτερα λόγια για τους παίκτες του μίλησε μετά το τέλος του αγώνα με τη Βιγιαρεάλ ο Χενκ τεν Κάτε. Ο Ολλανδός τεχνικός του Παναθηναϊκού παραδέχθηκε την ανωτερότητα των αντιπάλων, ενώ στάθηκε στη διαφορά εμπειρίας, αλλά και στις μικρές λεπτομέρειες που κρίνουν τέτοιους αγώνες.

Τεν Κάτε: “Η Βιγιαρεάλ ήταν το φαβορί”
“Δεν ήμασταν φαβορί, άρα δεν μπορούμε να μιλήσουμε για αποτυχία. Ηταν δύο πολύ σκληροί αγώνες και για τις δύο ομάδες. Σε αυτό το επίπεδο στοιχίζουν οι μικρές λεπτομέρειες. Φάγαμε δύο γκολ στην κόντρα και αυτό ήταν πολύ σκληρό. Δεν έχω κανένα παράπονο από τους παίκτες μου. Το δεύτερο γκολ στην κόντρα επίθεση και με τόσους παίκτες να είναι μπροστά από την μπάλα και όχι πίσω, μας σκότωσε. Ξεκινήσαμε τη χρονιά έχοντας στο ρόστερ μας παίκτες που το 80% δεν είχε παίξει ποτέ Τσάμπιονς Λιγκ, καταφέραμε όμως να αναπτυχθούμε ως ομάδα, να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να βγούμε πρώτοι στη φάση των ομίλων. Τελειώσαμε τη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι. Μετά το 1-1 πιέσαμε αρκετά, είχαμε κατοχή της μπάλας, αλλά φάγαμε το γκολ στην κόντρα. Γενικά έπρεπε να παίξουμε περισσότερο με το μυαλό παρά με το σώμα. Δεν το κάναμε, αλλά αυτό είναι εμπειρία”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Τεν Κάτε.

Νωρίτερα, στη μικτή ζώνη ο Ολλανδός προπονητής είπε: “Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την φανταστική υποστήριξη που είχαμε. Δεν μπορώ να πω ότι δεν παίξαμε καλά. Στερήσαμε λιγάκι στην ωριμότητα σε κρίσιμα σημεία. Η Βιγιαρεάλ είχε λίγη παραπάνω ποιότητα. Αν δούμε τα δύο παιχνίδια και δούμε το ποδόσφαιρο που έπαιξε, από ποδοσφαιρική σκοπιά έχει καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό. Θα μπορούσαμε, όμως, να προκριθούμε. Στο πρώτο ματς δεν μας μέτρησαν κανονικό γκολ και έδωσαν πέναλτι εναντίον μας, ενώ σήμερα εμείς είχαμε τις δύο πρώτες καλές ευκαιρίες. Πιστεύω ότι εκπροσωπήσαμε το ελληνικό ποδόσφαιρο με τον καλύτερο τρόπο. Η ομάδα έκανε ό,τι μπορούσε και ουδείς μπορεί να πει κάτι γι’αυτό. Ο Μάντζιος ήταν εξαιρετικός, το ίδιο ο Σιμάο και οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Ο Παναθηναϊκός φεύγει με ψηλά το κεφάλι από τη διοργάνωση. Όλοι είμαστε απογοητευμένοι, αλλά πρέπει να συνέλθουμε γρήγορα γιατί έχουμε κρίσιμα παιχνίδια μπροστά μας. Θέλουμε να βγούμε δεύτεροι στο πρωτάθλημα. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK