Τεν Κάτε: “Όλοι φταίμε”
Ένα 24ωρομετά την ισοπαλία-σοκ με τον Ηρακλή και την "κατσάδα" που ακολούθησε στα αποδυτήρια, ο Χενκ Τεν Κάτε στην προπόνηση της Δευτέρας (27/10) ανέλαβε το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί για το αρνητικό αποτέλεσμα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "όλοι μας έχουμε ευθύνη και πρώτος απ' όλους εγώ. Δεν κάναμε ό,τι έπρεπε για να κερδίσουμε".
ήμασταν απρόσεκτοι και δεν δείξαμε την προσοχή που έπρεπε “. Παράλληλα έδωσε το σύνθημα για νίκη στο παιχνίδι της Τετάρτης (29/10, 19:00) με τον Εργοτέλη στο Ολυμπιακό Στάδιο, λέγοντας ότι ”
πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε την Τετάρτη και είμαστε υπό πίεση τώρα “.
Τον λόγο πήραν και δύο εκ των αρχηγών του Παναθηναϊκού, ο Γιώργος Καραγκούνης και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης οι οποίοι τόνισαν ότι ” εμείς φταίμε που χάσαμε τόσες ευκαιρίες και πρέπει να είμαστε πιο αποφασιστικοί και συγκεντρωμένοι στην συνέχεια “.
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, που ήταν κακόκεφος στην προπόνηση της Δευτέρας, πιθανότατα θα προφυλάξει τον Ζιλμπέρτο Σίλβα (έγινε αλλαγή με τον Ηρακλή λόγω προβλήματος στο ισχίο) από το παιχνίδι της Τετάρτης. Η προετοιμασία για τον αγώνα με τον Εργοτέλη θα ολοκληρωθεί με την τελευταία προπόνηση το απόγευμα της Τρίτης και στην συνέχεια οι παίκτες θα διανυκτερεύσουν στις εγκαταστάσεις της Παιανίας.
– Το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Χενκ Τεν Κάτε γευμάτισε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Νίκο Πατέρα, και το διευθυντή ποδοσφαίρου, Κώστα Αντωνίου, και για το λόγο αυτό πήγε στην προπόνηση το απόγευμα με μισή ώρα καθυστέρηση.