Τέσσερις αποχωρήσεις, τέρμα, χαφ και… Καρίμ!

Η "μετάφραση" των δηλώσεων Ουζουνίδη για το ραντεβού με τον Αλαφούζο, οι Ιβανόφ και Ρινάλντι που… ακολουθούν τους Ιμπάρμπο, Σαμπά, η ενίσχυση του Γενάρη, η περίπτωση του Ανσαριφάρντ που βλέπει "ζεστά" ο Ελληνας τεχνικός, ο "αντί-Ζιλμπέρτο" και η προεδρική "απουσία" απ’ το γήπεδο. Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Contra.gr!

Τέσσερις αποχωρήσεις, τέρμα, χαφ και… Καρίμ!

Το παιχνίδι της Πέμπτης (8/12) με τη Θέλτα στη Λεωφόρο, με το οποίο "σφραγίστηκε" η χειρότερη (και γεμάτη από αρνητικά ρεκόρ) παρουσία του Παναθηναϊκού σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης, "γέννησε" δύο σημαντικές "ειδήσεις". Η πρώτη έχει να κάνει με τη δεύτερη συνεχόμενη απουσία του Γιάννη Αλαφούζου απ’ τα επίσημα του "Απόστολος Νικολαΐδης". Με το πέταλο μάλιστα να εκφράζει προς το φινάλε του αγώνα τη δυσφορία του προς τον πρόεδρο του "τριφυλλιού", χρησιμοποιώντας συνθήματα εναντίον του (για τρίτη φορά μετά τα περσινά ματς με Καμπάλα και ΑΕΚ). Η δεύτερη "είδηση" αφορούσε τις τοποθετήσεις του Μαρίνου Ουζουνίδη στη συνέντευξη Τύπου, όπου έδειξε πως είδε αυτά που ήθελε να δει, ως προς το ποιους μπορεί να "υπολογίζει", προαναγγέλλοντας -μεταγραφικού περιεχομένου- συνάντηση με τον Αλαφούζο το αργότερο ως το μεσημέρι του Σαββάτου. Πάμε λοιπόν να δούμε λίγο τα δεδομένα:

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ, ΑΛΛΑ…

Τα όσα έχουν γίνει τις τελευταίες εβδομάδες (με αποκορύφωμα το προ εβδομάδος "ντου" οπαδών στην προπόνηση της ομάδας) έχουν απογοητεύσει τον Γιάννη Αλαφούζο. Οι ευθύνες βεβαίως για την κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί ο εφετινός Παναθηναϊκό βαραίνουν πρώτα απ’ όλα τον ίδιο. Το βράδυ της Πέμπτης δεν πήγε στη Λεωφόρο για δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι του "τριφυλλιού". Κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στα περίπου 4,5 χρόνια που βρίσκεται στο "τιμόνι" του συλλόγου. Διότι δεν είναι (μόνο) το δεδομένα "βαρύ" επαγγελματικό του πρόγραμμα. Ο πρόεδρος των "πράσινων" βγάζει μια δεδομένη απογοήτευση (που είχε φανεί και στην επίσημη παρουσίαση του Ουζουνίδη) κι έχει επιλέξει να τραβηχτεί λίγο μακριά, για να "αποφορτιστεί" λίγο η κατάσταση, αλλά και για να ηρεμήσει κι ο ίδιος, θεωρώντας πως δεν είναι καιρός για -επιπλέον- εντάσεις.

Το ότι έχει επιλέξει στην παρούσα φάση να μην δίνει το "παρών" στο γήπεδο, δεν σημαίνει εντούτοις και τάσεις… αποχώρησης. Όχι τώρα τουλάχιστον. Ειδάλλως, δεν θα έμπαινε καν στη διαδικασία να "τρέξει" την προκήρυξη νέας αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου μέσα στον Γενάρη, βάζοντας άλλα 5 εκατ. ευρώ (απ’ την τσέπη του) για να καλυφθούν οι ανάγκες της ομάδας ως το καλοκαίρι. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το καλοκαίρι που έρχεται θα είναι κρίσιμο (και) διοικητικά για τον Παναθηναϊκό…

ΕΙΔΕ ΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ…

Πάμε να δούμε τώρα να "διαβάσουμε" και τα όσα τόνισε ο Ουζουνίδης στη συνέντευξη Τύπου, όσον αφορά το ρόστερ της ομάδας (εκτός απ’ τις ξεκάθαρες "μπηχτές" για την καλοκαιρινή προετοιμασία που έγινε). "Έβγαλα πολλά συμπεράσματα από αυτό τον αγώνα όσον αφορά σε ποιους μπορώ να υπολογίζω αλλά και από άποψη προσωπικότητας. Το αποτέλεσμα μπορεί να μην ήταν καλό, αλλά πήρα μια καλή εικόνα από τους ποδοσφαιριστές…", ήταν η πρώτη ατάκα "κλειδί" των σκέψεων του 48χρονου τεχνικού για το έμψυχο δυναμικό που έχει στη διάθεσή του, για να ακολουθήσει και η "προαναγγελία". "Θέλω παίκτες που να δίνουν το 100% ακόμα και σε κακή μέρα να είναι. Θα το δούμε και στη συνάντηση που θα έχω με τον πρόεδρο πιθανόν αύριο, ίσως και το Σάββατο. Πρέπει να κάνουμε κάποιες κινήσεις γρήγορα γιατί δεν έχουμε πολύ χρόνο. Σας είπα ότι για εμένα ήταν πολύ καλό το παιχνίδι".

"ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΣ" ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνάντηση ανάμεσα σε πρόεδρο και προπονητή θα γίνει εντός της Παρασκευής (πιθανότατα μετά την απογευματινή προπόνηση) και θα τεθούν επί τάπητος, τόσο οι αποχωρήσεις εν όψει Ιανουαρίου παικτών που δεν θεωρεί ο Εβρίτης τεχνικός ότι μπορούν να τον βοηθήσουν στην παρούσα φάση, όσο και τα σημεία που θα χρειαστεί ενίσχυση το "πράσινο" ρόστερ. Υπάρχουν πολλοί που αναρωτιούνται από το βράδυ της Πέμπτης "…μα καλά, πότε πρόλαβε να κάνει αξιολόγηση του ρόστερ ο Ουζουνίδης μέσα σε μόλις μία εβδομάδα;". Λογικότατη ερώτηση, με εξίσου λογική απάντηση. Ο Ελληνας τεχνικός ήταν πολύ "διαβασμένος" απ’ την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας. Παρακολουθούσε στενά όλη την εφετινή πορεία των "πράσινων", έβλεπε τις αδυναμίες τους, "διάβαζε" κενά και "συμπεριφορές" μέσα στο γήπεδο. Στην τριβή της καθημερινής επαφής με το δυναμικό του Παναθηναϊκού, κατανόησε ακόμη καλύτερα κάποια πράγματα και πλέον νιώθει πως είναι σε θέση να πάρει τις πρώτες αποφάσεις, σ’ έναν κύκλο αξιολόγησης που έχει ήδη ανοίξει και θα ολοκληρωθεί στις 18/12, αμέσως μετά το παιχνίδι με τη Λάρισα στο "AEL FC Arena".

ΕΧΑΣΑΝ ΠΟΝΤΟΥΣ ΙΒΑΝΟΦ, ΡΙΝΑΛΝΤΙ

Όπως σας έχει υπογραμμίσει εδώ και μέρες το Contra.gr για τις αλλαγές που επίκεινται στον Παναθηναϊκό με το νέο έτος, ο Βίκτορ Ιμπάρμπο και ο Κριστοφέρ Σαμπά είναι οι πρώτοι που ανοίγουν (και με δική τους επιθυμία) την πόρτα της εξόδου απ’ το "τριφύλλι". Οι αποχωρήσεις εντούτοις, αναμένεται να είναι περισσότερες τον προσεχή Γενάρη. Ηδη στο ματς με τη Θέλτα, τόσο ο Λαουτάρο Ρινάλντι όσο και ο Ιβάν Ιβανόφ έχασαν πάρα πολλούς πόντους στον σχεδιασμό της επόμενης μέρας. Ο Αργεντινός φορ (παίκτης επιλογές του Ζιλμπέρτο Σίλβα), που είναι αλήθεια πως δεν πήρε παρά ελάχιστες ευκαιρίες, δεν έπεισε ότι μπορεί να σταθεί στην παρούσα φάση τουλάχιστον στο "πράσινο" ρόστερ. Και είναι πολύ πιθανό να του προταθεί να πάει δανεικός σε μία ομάδα που θα παίζει σταθερά, για να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή του και να επαναξιολογηθεί δεδομένου ότι είναι ένας παίκτης για τον οποίο ο σύλλογος επένδυσε ένα πολύ σημαντικό ποσό το περασμένο καλοκαίρι. Ο δε Ιβανόφ, κινήθηκε ξανά σε ρηχά νερά, δεν δείχνει να ταιριάζει σ’ αυτό που θέλει ο Ουζουνίδης για το κέντρο της "πράσινης" άμυνας, ωστόσο δεν θα είναι εύκολη υπόθεση η πιθανή αποχώρησή του, αφού έχει συμβόλαιο ως το 2019.

Αυτές οι τέσσερις, δείχνουν οι πιο πιθανές (άμεσες) αποχωρήσεις απ’ το δυναμικό του Παναθηναϊκού και ίσως ακολουθήσουν κι άλλες, εφόσον ως τις 18/12 δεν δείξουν πράγματα και κάποιοι άλλοι παίκτες. Σ’ αυτούς πάντως, δεν δείχνει να συγκαταλέγεται ο Ζοσέ-Πολ Εμποκού, ο οποίος κέρδισε πολλούς πόντους με την εικόνα του στο ματς με τη Θέλτα και γενικά δείχνει ένας παίκτης που ταιριάζει πολύ στα "θέλω" του Ουζουνίδη.

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΧΑΦ

Σε ότι αφορά τώρα την ενίσχυση του "πράσινου" ρόστερ, οι πρώτες βασικές σκέψεις του 48χρονου τεχνικού αφορούν την απόκτηση: α) Ενός τερματοφύλακα που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στα επόμενα χρόνια για την ομάδα. Για τη συγκεκριμένη θέση μάλιστα έχει υπόψην του κάποιες περιπτώσεις, ωστόσο δεν θέλει να βιαστεί καθώς γνωρίζει πως η επιλογή που θα γίνει πρέπει να είναι η καλύτερη δυνατή και να "κουμπώσει" άμεσα στην ομάδα.

β) Ενός αμυντικού χαφ. Ο Παναθηναϊκός έχει θέμα στον άξονα και αναζητείται ένας καθαρός "κόφτης", ένα "6άρι" με τρεξίματα που θα προσθέσει σκληράδα και στοιχεία που λείπουν σήμερα απ’ τη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού.

γ) Αν αποχωρήσει ο Σαμπά (κι ενδεχομένως ο Ιβανόφ), στην παρούσα φάση οι "πράσινοι" ΔΕΝ θα πάνε για στόπερ. Δεν θα είναι τουλάχιστον στις άμεσες προτεραιότητές τους, αφού ο Ουζουνίδης θέλει να δει σιγά-σιγά σε τι κατάσταση είναι και ο Τελάντερ, ενώ σκοπεύει να αρχίσει να περνάει μέσα στο ροτέισον της ομάδας και τον νεαρό Στέφανο Ευαγγέλου. Εκτός, αν ανοίξει στην πορεία ο… δίαυλος με την πλευρά του Ρισβάνη και αποφασιστεί να γίνει κίνηση και για τον 22χρονο στόπερ, προκειμένου να ενισχυθεί το ελληνικό στοιχείο του "τριφυλλιού".

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ

Με τον Ιμπάρμπο να είναι επί της ουσίας… υπ’ ατμόν και τον Ρινάλντι να μπαίνει σε διαδικασία δανεισμού, ο Παναθηναϊκός είναι πολύ πιθανό να κινηθεί (και) για την ενίσχυση της επίθεσής του, αφού η χρονιά δεν… βγαίνει μόνο με τους Μπεργκ, Λέτο και Εμποκού. Στο μυαλό του Ουζουνίδη υπάρχει ήδη η περίπτωση του Καρίμ Ανσαριφάρντ, ο οποίος κάνει… παπάδες για δεύτερη σερί σεζόν με τον Πανιώνιο. Ο 26χρονος φορ είναι ένας παίκτης που έχει σε μεγάλη εκτίμηση ο Ελληνας τεχνικός και θεωρεί πως μπορεί να του δώσει πράγματα στην επίθεση. Απ’ την 1η Ιανουαρίου μάλιστα ο διεθνής Ιρανός θα είναι "ελεύθερος" να διαπραγματευτεί με όποια ομάδα και παρά τις έντονες φημολογίες για τον Ολυμπιακό, οι πληροφορίες του Contra.gr αναφέρουν πως ΔΕΝ έχει "κλείσει" στους Πειραιώτες. Δεδομένης μάλιστα της εξαιρετικής σχέσης που έχει μαζί του ο Ουζουνίδης (ο ίδιος τον έφερε στην Ελλάδα), τίποτα δεν αποκλείεται. Θέση ξένου στο "πράσινο" ρόστερ, για ενδεχόμενη κίνηση προς τον Ιρανό θα "ανοίξει" με την αποχώρηση του Ιμπάρμπο…

ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΟΥ

Οι αλλαγές, όπως είχαμε επισημάνει προ ημερών θα ακουμπήσουν κι άλλα μέρη του ποδοσφαιρικού τμήματος του "τριφυλλιού". Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει αποφασίσει να προτείνει εντός της ημέρας προς τον Ζιλμπέρτο τη μετακίνησή του στη θέση του "πρεσβευτή" της ομάδας στο εξωτερικό. Κι αναμένεται με ενδιαφέρον η απάντηση του Βραζιλιάνου και κατά πόσο σκοπεύει να κάνει αποδεχτή τη συγκεκριμένη πρόταση. Παράλληλα θεωρείται ειλημμένη η ενίσχυση του ποδοσφαιρικού τμήματος με ένα πρόσωπο που θα προέρχεται απ’ την οικογένεια του Παναθηναϊκού, θα αναλάβει διευρυμένες αρμοδιότητες μέσα στην ομάδα και θα ενισχύσει και τον προπονητή. Ηδη έχουν ακουστεί τα ονόματα των Μλάντεν Πέτριτς και Σωτήρη Κυργιάκου κι αναμένονται κι εκεί με ενδιαφέρον οι προεδρικές αποφάσεις.

Στο δε ιατρικό επιτελείο, απ’ το οποίο υπάρχουν παράπονα (και) την εφετινή σεζόν, αναμένονται άμεσες αλλαγές κι ενίσχυση του τιμ με νέα πρόσωπα, τα οποία θα έχουν online συνεργασία με το τεχνικό τιμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χοντρό "κράξιμο" σε Αλαφούζο από τους οπαδούς
Από "πρέσβης" κατάντησε "ουραγός" του Europa League!
Ο Ουζουνίδης πρέπει να τους μάθει την αλφαβήτα
Ούτε τώρα! "Αδιάφορος" και... λίγος ο Παναθηναϊκός

News 24/7

24MEDIA NETWORK