Κυριάκος: "Θα διεκδικήσουμε όλα όσα άδικα μας στερήθηκαν"

Ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει και Champions League και διαφυγόντα κέρδη, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της "ασπρόμαυρης" ΠΑΕ, Κυριάκος Κυριάκος.

Κυριάκος: "Θα διεκδικήσουμε όλα όσα άδικα μας στερήθηκαν"
INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ προσβλέπει σε πολλαπλή δικαίωση μετά τις κλήσεις σε απολογία κορυφαίων παραγόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου και τις επαφές του υφυπουργού αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή με τον γενικό γραμματέα της UEFA, Τζιάνι ΙΝφαντίνο. Μάλιστα ήδη έχει κινήσεις νομικές διαδικασίες που θα ενταθούν αν μετά την απολογία του Βαγγέλη Μαρινάκη επιβληθούν στον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού περιοριστικοί όροι.

Για όλα αυτά τοποθετήθηκε δημόσια με δηλώσεις του στους ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος.

"Όλοι όσοι κινδυνολογούσαν για πιθανό Grexit μάλλον έπεσαν από τα σύννεφα μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Το πιο ουσιαστικό κέρδος είναι ο καταλυτικός ρόλος των διεθνών Ομοσπονδιών. Πραγματικά όλα όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα αποτελούν σπουδαία εξέλιξη"σημείωσε σε ένα πρώτο σχόλιο πάνω στις τελευταίες εξελίξεις.

Όταν ρωτήθηκε τι μπορεί να διεκδικήσει ο ΠΑΟΚ από εδώ και πέρα, σημείωσε: "Ο ΠΑΟΚ εδώ και μήνες όπως σας έχουμε πει κυνηγάει και διεκδικεί τα συμφέροντά του, τα οποία δεν είναι μόνο πρόσκαιρα (σ.σ. με απλά λόγια δεν είναι μόνο η παρουσία στους ομίλους του Champions League, αλλά και διαφυγόντα κέρδη). Η μεγαλύτερη επιβράβευση για εμάς θα είναι συνολικά μία κάθαρση ώστε να υπάρξει ανταγωνισμός, που θα δίνει την δυνατότητα σε μια ομάδα που θέλει να επενδύσει πραγματικά στο ποδόσφαιρο να μπορέσει να το πράξει. Φυσικά, όσα μας έχουν στερηθεί μέχρι στιγμής και αποδειχθεί αδίκως μας στερήθηκαν θα τα διεκδικήσουμε".

Όσο για το τι πρόκειται να κάνει ο ΠΑΟΚ από εδώ και πέρα, τόνισε: "Δεν σταματούν ποτέ οι κινήσεις, είτε είναι προετοιμασίας, είτε εκτέλεσης των αποφάσεων. Το θέμα είναι ότι πρέπει να γίνει μία συνολική θεώρηση των πραγμάτων και να αξιολογούνται σωστά. Υπάρχει ένας Υφυπουργός που έχει ελάχιστη στήριξη από την κοινή γνώμη, είτε από τα μίντια, είτε από τους φιλάθλους. Βρήκε απέναντί του και ομάδες. Τελικά, όμως, η δική του πρακτική έκανε την UEFA να ασχοληθεί με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα πρέπει κάποια στιγμή η αθλητική δικαιοσύνη να σταματήσει να λειτουργεί σαν να κατέβηκε από τον πλανήτη Κρόνο. Το πόσο γρήγορα ο Ινφαντίνο προέβλεψε τι θα γίνει με το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η αθλητική δικαιοσύνη τιμωρεί μόνο τις ομάδες που καταγγέλλουν το σύστημα. Δεν έχει ασχοληθεί με όλα όσα συμβαίνουν. Και ξέρετε γιατί; Γιατί ούτε αθωωτική απόφαση μπορεί να βγάλει, ούτε επιβαρυντική. Γιατί στην πρώτη περίπτωση θα είναι συνυπεύθυνη, ενώ αν βγάλει επιβαρυντική θα αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι. Δεν είναι χαζοί οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς, αλλά προφανώς τους παριστάνουν".

Τέλος, σχετικά με το αν ο ΠΑΟΚ έκανε κινήσεις για να βοηθήσει στο να μπει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε έναν δρόμο επίλυσης των προβλημάτων του, υπογράμμισε: "Ακόμη δεν έχουμε φτάσει σε λύση, απλώς, έχουμε φτάσει σε αρχή της λύσης. Είμαι μπροστά στο πραγματικό διακύβευμα που θα είναι η κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Καμία άλλη δικαίωση, το να επιχαίρεται κάποιος ότι συνέβαλε με κινήσεις του, δεν θα είναι μεγαλύτερη. Εμείς θεωρώ ότι λειτουργήσαμε ουσιαστικά".

Διαβάστε ακόμη:

ΠΑΕ Ολυμπιακός: "Οι συκοφάντες στα δικαστήρια!"

Αποκάλυψη Ινφαντίνο: "Σε περίπτωση κακουργηματικών διώξεων προχωράμε σε αποκλεισμούς"

"Ψάχνεται" για αποβολή Ολυμπιακού ο ΠΑΟΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK