Θέλει 100 χιλιάρικα για να κάνει το επόμενο "βήμα"

Πόσα και γιατί τα θέλει ο Βέμερ για να μπει σε διαδικασία συζητήσεων με τον Παναθηναϊκό για μία τελική συμφωνία και να αποσύρει οριστικά την καταγγελία του, πόσα πληρώθηκαν συνολικά σε Εσιέν, Λέτο, Τοτσέ και τι "δείχνουν" οι τελευταίες κινήσεις. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

Θέλει 100 χιλιάρικα για να κάνει το επόμενο "βήμα"
Γιανς Βέμερ EUROKINISSI

Μόνο η πλευρά του Γενς Βέμερ δεν έχει λάβει επί του παρόντος χρήματα απ’ τον Παναθηναϊκό, για το ποσό που του επιδίκασε η Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ και φτάνει τις 497.822 ευρώ. Η πλευρά του Γερμανού μπακ, συναίνεσε το μεσημέρι της Τετάρτης (28/2) σε αναβολή μίας εβδομάδας στην εκδίκαση της καταγγελίας του στο Διαιτητικό Δικαστήριο της Ομοσπονδίας, ωστόσο, όπως τόνισε ο δικηγόρος του παίκτη, Πάρης Ατλαμάζογλου, αυτή ήταν η τελευταία φορά που έδωσαν το "ΟΚ" σε αίτημα αναβολής του Παναθηναϊκού.

Οι "πράσινοι" επιχειρούν να οδηγηθούν σε έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό με τον Βέμερ, ο οποίος προέβη πριν δύο εβδομάδες σε καταγγελία (είναι ο 6ος πρώην παίκτης του "τριφυλλιού" που κινήθηκε κατ’ αυτόν τον τρόπο νομικά), διότι δεν έλαβε την πρώτη δόση, ύψους 49.782,2 ευρώ, απ’ τις 10 ισόποσες που είχε ορίσει η ΕΠΟ.

Η πλευρά του Γερμανού είναι ανοικτή στο να συζητήσει έναν πιθανό συμβιβασμό, ακόμη και με "κούρεμα" ενός μέρους των χρημάτων που του επιδικάστηκαν, εφόσον όμως λάβει πρώτα μία "γερή" προκαταβολή. Κι όταν λέμε "γερή" εννοούμε, τουλάχιστον το 1/5 του ποσού, ήτοι περίπου 100.000 ευρώ, προκειμένου να περάσει στο επόμενο… βήμα και να βρεθεί όντως μία λύση εκτός δικαστικών αιθουσών. Αυτό άφησε να εννοηθεί στις τοποθετήσεις του κι ο δικηγόρος του Βέμερ, ο οποίος είδε πως υπάρχει κινητικότητα τις τελευταίες ημέρες ως προς τις πληρωμές. Και για τον άλλο πελάτη του, Στάθη Ταυλαρίδη, ο οποίος συμφώνησε να πάρει 80.000 ευρώ απ’ τις 97.000 ευρώ των οφειλόμενων, προκειμένου να "κλείσει" η υπόθεσή του και προς τους Λέτο, Τοτσέ κι Εσιέν, οι οποίοι συναίνεσαν σε νέες αναβολές για τις 14/3.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες το τελευταίο διάστημα ο Παναθηναϊκός κατέβαλε συνολικά:

-Κάτι περισσότερο απ’ τη μισή οφειλή που είχε προς τον Λέτο, ήτοι περίπου 85.000 ευρώ (είχε κάνει καταγγελία για κατάπτωση του διακανονισμού στο παλιό του συμβόλαιο, του 2013, για ποσό 170.000 ευρώ)

-Τις δύο απ’ τις τρεις οφειλόμενες δόσεις προς τον Εσιέν, ύψους 72.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να εκκρεμοδικεί πλέον μόνο η επιπρόσθετη καταγγελία που είχε κάνει για την τρίτη οφειλόμενη δόση (36.000 ευρώ).

-Τις δύο απ’ τις τρεις οφειλόμενες δόσεις προς τον Τοτσέ, ύψους 44.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να εκκρεμοδικεί πλέον μόνο η επιπρόσθετη καταγγελία που είχε κάνει για την τρίτη οφειλόμενη δόση (22.000 ευρώ).

Με απλά λόγια για τους Λέτο, Εσιέν, Τοτσέ πληρώθηκαν συνολικά περίπου 201.000 ευρώ. Κι αυτό είναι ένα επιπλέον δείγμα της διάθεσης που υπάρχει απ’ τους "πράσινους" (και δη τους συνεργάτες του Αλαφούζου) για να τελειώνουν σιγά-σιγά με τις καταγγελίες και τους κινδύνους αφαίρεσης βαθμών, προχωρώντας στο τελικό στάδιο της οριστικής "απεμπλοκής" του από τον Παναθηναϊκό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK