Θέλει να τα «χιλιάσει» ο Μαλντίνι

Θέλει να τα «χιλιάσει» ο Μαλντίνι
Μπροστά στην ισοφάριση ενός ασύλληπτου ρεκόρ βρίσκεται ο Πάολο Μαλντίνι. Ο 37χρονος αμυντικός της Μίλαν, εφόσον λάβει μέρος στην κυριακάτικη εκτός έδρας αναμέτρηση με την Σαμπντόρια, θα ισοφαρίσει το ρεκόρ συμμετοχών του Ντίνο Τζοφ με 570 αγώνες στο Καμπιονάτο. Ο βετεράνος μπακ των «ροσονέρι» δεν μένει, όμως, εκεί.

Αν σε αυτές τις συμμετοχές του προστεθούν οι αγώνες του σε Τσάμπιονς Λιγκ, ευρωπαϊκά Σουπερ Καπ, ιταλικά Σούπερ Καπ, κύπελλο Ιταλίας, κύπελλο ΟΥΕΦΑ, διηπειρωτικό κύπελλο, ένα καλοκαιρινό τουρνουά αναγνωρισμένο από την ιταλική ομοσπονδία, δυο αγώνες πλέι-οφ για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ με την Σαμπντόρια το 1987 αλλά και τις συμμετοχές του στην εθνική, φτάνει στο εκπληκτικό σύνολο των 939 επίσημων αγώνων. Ο Μαλντίνι έχει θέσει ως στόχο να φτάσει τους 1000 αγώνες και πλέον χρειάζεται μόλις 61 συμμετοχές για να το καταφέρει.

« Δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις σχετικά με τη φυσική μου κατάσταση στα επόμενα χρόνια, αλλά σίγουρα θα παλέψω να φτάσω τους 1000 αγώνες στην καριέρα μου », τόνισε χαρακτηριστικά ο 37χρονος αμυντικός στην « Gazzetta dello sport». Πολλά ακούστηκαν στην αρχή της φετινής σεζόν για σκέψεις του αρχηγού της Μίλαν να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, λόγω ενός προβλήματος που αντιμετώπισε στο γόνατο του, κάτι που ο ίδιος έσπευσε να διαψεύσει.

« Η θεραπεία που έκανα αρχίζει σιγά σιγά να αποδίδει και ήδη νιώθω πολύ καλύτερα. Πιστεύω ότι θα μπορέσω να παίξω με την Σαμπντόρια, όσο για το ρεκόρ θα το παλέψω, καθώς το να αγωνίζομαι κάθε τρεις ημέρες αποτελεί ένα τεράστιο επίτευγμα για ένα ποδοσφαιριστή της ηλικίας μου », υπογράμμισε ο Πάολο Μαλντίνι. Η « σημαία» των « ροσονέρι» πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την ομάδα του Μιλάνο στις 20 Ιανουαρίου 1985 σε έναν αγώνα πρωταθλήματος με την Ουντινέζε ενώ στην μακρόχρονη καριέρα του φόρεσε μόνο τη φανέλα της Μίλαν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK